ΣΟΚ σε ελληνικό πανεπιστήμιο: Του πέταξαν μολότοφ και άρχισε να τρέχει τυλιγμένος στις φλόγες – Το βίντεο που παγώνει το αίμα

Βίντεο από τη σοβαρή επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (4/11) στο Μαθηματικό της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ήρθε στη δημοσιότητα, καταγράφοντας

ΣΟΚ σε ελληνικό πανεπιστήμιο: Του πέταξαν μολότοφ και άρχισε να τρέχει τυλιγμένος στις φλόγες – Το βίντεο που παγώνει το αίμα

Βίντεο από τη σοβαρή επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (4/11) στο Μαθηματικό της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ήρθε στη δημοσιότητα, καταγράφοντας σκηνές έντασης και πανικού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ομάδα ατόμων εισέβαλε στον χώρο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη φοιτητική συνέλευση, χρησιμοποιώντας μολότοφ, ρόπαλα και τσεκούρι.


Στο οπτικό υλικό ακούγονται κραυγές, ενώ διακρίνονται φωτιές και ένα άτομο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και να τρέχει. Παράλληλα, εμφανίζονται άτομα με κράνη. από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζήτησε, μέσω ανακοίνωσής του, εξηγήσεις από την Πρυτανεία.
Οι μαρτυρίες φοιτητών για τον πρωτοετή που δέχθηκε μολότοφ
Φοιτητές που βρέθηκαν στο σημείο περιέγραψαν σκηνές τρόμου, κάνοντας λόγο για επίθεση σε πρωτοετή φοιτητή, στον οποίο φέρεται να εκτοξεύτηκε μολότοφ. Οι συμφοιτητές του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρα, προκειμένου να σβήσουν τις φλόγες.

«Κυνήγησαν πρωτοετή και του πέταξαν μολότοφ, πήραν πυροσβεστήρα για να τον βοηθήσουν να μην καεί», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο protothema.gr. Μια ακόμη φοιτήτρια περιέγραψε ότι «πέταξαν μολότοφ σε ένα παιδί, συμφοιτητή μας», δείχνοντας το μπουφάν του νεαρού, το οποίο, όπως είπε, είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά.

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό, ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι έριξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί στο πρόσωπο ένας πρωτοετής. Όπως υποστήριξε, χρησιμοποιήθηκε επίσης τσεκούρι, με έναν φοιτητή να τραυματίζεται στο πόδι.

«Ήρθαν κάποιοι και έριξαν μολότοφ, πέτυχαν έναν πρωτοετή στο πρόσωπο. Ήρθαν και με τσεκούρι και έριξαν μία σε ένα παιδί και του σκίστηκε το πόδι. Ευτυχώς Δεν τον πέτυχαν καλά, γιατί μπορεί να έχανε το πόδι του», περιέγραψε.

Η ίδια εξήγησε ότι εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν συνέλευση στο Μαθηματικό, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Φυσικό, στον ίδιο διάδρομο όπου παρακολουθεί μαθήματα. Σύμφωνα με όσα είχε αντιληφθεί, η συνέλευση αφορούσε την προετοιμασία κατάληψης ενόψει του Πολυτεχνείου. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι οι δράστες καταδίωξαν τον πρωτοετή και του πέταξαν μολότοφ, με τους συμφοιτητές του να προσπαθούν να τον σώσουν με πυροσβεστήρα.
Περίπου 50 άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά στην επίθεση
Την εικόνα που αντίκρισαν οι φοιτητές μετά την έναρξη της επίθεσης περιέγραψε και η Ναταλία Λαμπρινιάδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου της σχολής.

Όπως ανέφερε, εκείνη την ημέρα είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση ενόψει του τριημέρου του Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκειά της ακούστηκε έντονη φασαρία και οι φοιτητές βγήκαν από το αμφιθέατρο, όπου αντίκρισαν μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και εξοπλισμό, να επιτίθεται στους συγκεντρωμένους.

Η ίδια χαρακτήρισε την επίθεση με τσεκούρια, λοστάρια και μολότοφ μέσα σε κλειστούς χώρους ως φασιστική, ενώ έκανε λόγο για τραυματισμούς συμφοιτητών της, μεταξύ των οποίων σπασίματα στα άκρα από χτυπήματα με τσεκούρια και λοστάρια. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ένας 18χρονος φοιτητής πήρε φωτιά.

Η Ναταλία Λαμπρινιάδη εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι το περιστατικό συνδέεται με τις επικείμενες κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι τυχαίες. Δεν είναι τυχαίο που γίνονται λίγες ημέρες πριν το Πολυτεχνείο. Πιστεύουμε ότι είναι πολιτικά καθοδηγούμενες», υποστήριξε.

Σε άλλη δήλωσή της τόνισε τη σοβαρότητα των τραυματισμών που μπορούν να προκαλέσουν επιθέσεις με τέτοιο εξοπλισμό, επισημαίνοντας ότι ένας φοιτητής υπέστη εγκαύματα από μολότοφ, καθώς άρπαξε φωτιά μέσα στον χώρο της σχολής του.

Για το περιστατικό μίλησε και ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου. Σε δηλώσεις του στο Orange Press χαρακτήρισε όσα συνέβησαν ιδιαίτερα σοβαρά, αναφέροντας ότι ομάδες κουκουλοφόρων έφτασαν στον χώρο με πρωτοφανή, όπως είπε, εξοπλισμό, με σκοπό να διαλύσουν τη φοιτητική συνέλευση.

ΣΟΚ ΤΩΡΑ: Ανακαλούνται γνωστά ζυμαρικά που πωλούνται και στην Ελλάδα – Βρέθηκαν μολυσμένα με σαλμονέλα!

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές εξαιτίας πολυκρατικής έξαρσης λοιμώξεων από σαλμονέλα, η οποία συνδέεται με συγκεκριμένες παρτίδες

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: Συναγερμός για πασίγνωστη σοκολάτα στα Lidl – Τι εντόπισαν και δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, δείτε ποια είναι

Προειδοποίηση για μαύρη σοκολάτα ιδιωτικής ετικέτας που διατίθεται στα σούπερ μάρκετ Lidl εκδόθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης γ

ΣΟΚ σε σχολείο: 9χρονη μαθήτρια κατέρρευσε μπροστά στους συμμαθητές της – Το βίντεο από την τάξη και όσα καταγγέλλουν οι γονείς της

Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε σε ιδιωτικό σχολείο στο Ανατολικό Δελχί της Ινδίας, όπου ένα κορίτσι μόλις εννέα ετών έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του μέσα

ΧΑΜΟΣ στο First Dates: Δεν κρατήθηκαν Χρήστος και Αγγελική – Το φιλί που αντάλλαξαν κρυφά και άφησε τη Ζενεβιέβ άφωνη

Το εστιατόριο του First Dates έχει χαρίσει κατά καιρούς στους τηλεθεατές στιγμές γεμάτες συναίσθημα, ρομαντισμό, αλλά και απρόσμενες αποκαλύψεις. Υπάρχουν,

Θρίλερ στην Πάτρα: Τη βρήκαν νεκρή μέσα στο σπίτι της – Εσπευσμένα στο σημείο ιατροδικαστής

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές στην Πάτρα, μετά τον εντοπισμό μιας γυναίκας χωρίς τις αισθήσεις της μέσα σε κατοικία στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Σύμφω