Τζούλια Αλεξανδράτου: «Κόλαφος» μετά την ανάρτηση της Δημουλίδου – Απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά
Άμεση ήταν η απάντηση της Τζούλιας Αλεξανδράτου στα όσα έγραψε δημόσια η Χρυσηίδα Δημουλίδου για εκείνη, μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση που δημοσίευσε στη
Η απάντηση της Τζούλιας Αλεξανδράτου στΗ Χρυσηίδα Δημουλίδου
Άμεση ήταν η απάντηση της Τζούλιας Αλεξανδράτου στα όσα έγραψε δημόσια η Χρυσηίδα Δημουλίδου για εκείνη, μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση που δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook.
Δείτε την ανάρτηση:
Το πρώην μοντέλο δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του για τις αναφορές της Δημουλίδου, ξεκαθαρίζοντας πως, εάν δεν ανακαλέσει όσα έγραψε, προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον της.
Παράλληλα, η Τζούλια Αλεξανδράτου απαντά και στα σχόλια που γίνονται κατά καιρούς για την εξωτερική της εμφάνιση, δίνοντας τη δική της εκδοχή για τις αλλαγές που έχει κάνει, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην προσωπική της ζωή.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο 4χρονο παιδί της, τονίζοντας πως μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και πως οι δυο τους έχουν μια υπέροχη ζωή μαζί, διαψεύδοντας όσα υπονοήθηκαν για την καθημερινότητά τους και ξεκαθαρίζοντας ότι η κόρη της είναι η απόλυτη προτεραιότητά της.
«Δεν χρειάζομαι οίκτο ούτε προστάτες. Είμαι μητέρα, είμαι υγιής και αποφασίζω εγώ για τη ζωή και το σώμα μου Η σιωπή μου τελειώνει εδώ.
Αποφάσισα να απαντήσω δημόσια στην ανάρτηση της Χρυσηίδας Δημουλίδου, την οποία δεν γνωρίζω , γιατί θεωρώ ότι οι αναφορές που έγιναν για την εικόνα μου, την υγεία μου και την οικογενειακή μου ζωή -ιδίως για το παιδί μου- είναι βαθιά προσβλητικές. Εάν δε γίνει ανάκληση θα κινηθώ νομικά.
Ως Τζούλια Αλεξανδράτου δηλώνω πως είμαι παντρεμένη και έχω ένα παιδί, το οποίο αγαπώ και προστατεύω. Αυτά που ακούω σήμερα από τη Χρυσηίδα Δημουλίδου είναι πράγματα που άκουγα και όταν έκανα εξώφυλλα στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, όπως η Vogue.
Σήμερα, ξεπερνώντας τα στερεότυπα, θέλω να εμφανίζω την εικόνα που πάντα είχα όταν βρισκόμουν στο σπίτι μου.
Το ότι κάποιοι δηλώνουν πως έχω λιγότερα κιλά και ανησυχούν, είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα έλεγαν αν είχα περισσότερα κιλά και θα με λυπόντουσαν. Εγώ αποφασίζω για τον εαυτό μου και για την εικόνα μου και γνωρίζω πάρα πολύ καλά πώς πρέπει να τη φροντίζω στις δημόσιες εμφανίσεις μου.
Ο κόσμος, όμως, σήμερα δεν θέλει τα τέλεια πρότυπα, από τα οποία αισθάνεται ότι απέχει και τα οποία τον κάνουν να νιώθει άσχημα για τη δική του εικόνα. Θέλει αληθινούς ανθρώπους, που να είναι ίδιοι με εκείνον. Ανθρώπους που έχουν τα ίδια προβλήματα, που δεν σκέφτονται συνεχώς την εμφάνισή τους, αν είναι χτενισμένοι ή μακιγιαρισμένοι, και που δεν είναι θύματα της βιομηχανίας της ομορφιάς.
Σε μια εποχή που το body shaming καταδικάζεται, απορώ πώς υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αναρωτιούνται αν «η Τζούλια είναι υγιής επειδή έχει λιγότερα κιλά».
Έχω λιγότερα κιλά γιατί το επιλέγω. Είμαι υγιέστατη και φροντίζω με λατρεία το τεσσάρων ετών κοριτσάκι μου, που αποτελεί το κέντρο του κόσμου μου.
Διαβάζοντας τέτοια λόγια σε δημόσιες αναρτήσεις, αναρωτιέμαι αν θα έγραφαν τα ίδια για μια γυναίκα που υποφέρει από μια ανίατη ασθένεια και παράλληλα φροντίζει το παιδί της. Θα τολμούσε κάποιος να πει ότι χρειάζεται βοήθεια; Όχι, βέβαια. Εκεί υπάρχει διακριτικότητα λόγω της ασθένειας.
Εδώ, όμως, υπάρχει αδιακρισία λόγω του κανιβαλισμού. Καμία καλή πρόθεση δεν μπορεί να καλύψει ένα αιχμηρό κείμενο που προσβάλλει έναν άνθρωπο και κάνει τον κόσμο να ανησυχεί. Όπως έκανε, θέλω να πιστεύω άθελά της, η Χρυσηίδα Δημουλίδου, την οποία καλώ να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Η δημόσια εικόνα μου είναι αυτή που εγώ επιθυμώ. Υπάρχουν σήμερα γυναίκες που υπήρξαν μινιόν του κινηματογράφου και σήμερα ζυγίζουν 120 κιλά. Κανείς όμως δεν τόλμησε να τις προσβάλει.
Υπάρχουν γυναίκες που έχουν αρρωστήσει και κυκλοφορούν με περούκες, αγωνιζόμενες για τη ζωή τους. Κανείς δεν τολμά να πει κακά λόγια, γιατί αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί και πρήζονται από τις ορμόνες. Στο παρελθόν κάποιοι γελούσαν μαζί τους. Σήμερα κάτι τέτοιο θεωρείται απαράδεκτο. Κάτι αντίστοιχο τόλμησαν να κάνουν και στη πιο γνωστή ελληνίδα παρουσιάστρια, τη γυναίκα-είδωλο της ελληνικής τηλεόρασης. Και θα ‘πρεπε να ντρέπονται Γι’ αυτό!
Σήμερα δεν υπερασπίζομαι τον εαυτό μου με αυτό το κείμενο. Υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου και κάθε γυναίκας να αισθάνεται ελεύθερος και ελεύθερη. Είμαι υγιής.
Θα τολμούσατε να γράφετε αυτά τα δημοσιεύματα αν ήμουν άρρωστη και δεν ήθελα να το δημοσιοποιήσω; Όχι, βέβαια.
Σας ζητώ να σεβαστείτε το γεγονός ότι είμαι μητέρα ενός υπέροχου κοριτσιού, το οποίο λατρεύω και έχει μια υπέροχη ζωή. Έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν, είμαι παντρεμένη και έχω μια ζωή που δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφονται.
Μου άρεσε να προκαλώ πιπεράτες ειδήσεις μόνο και μόνο για να κάνω το κέφι μου μέσα στο παιχνίδι του show business, που ζητούσε να δίνω τροφή στον κόσμο ώστε να αισθάνεται καλύτερα σχολιάζοντας έναν άλλον άνθρωπο. Σήμερα, όμως, όλα αυτά τελείωσαν και δεν πρόκειται να επαναληφθούν.
Είμαι περήφανη για τη ζωή μου, το ήθος μου, την αξία μου, την αξιοπρέπειά μου και την εικόνα μου. Συνεχίζω να αισθάνομαι το ωραιότερο κορίτσι του κόσμου. Και αυτό δεν το λέω εγώ· το λέτε εσείς.
Λατρεύω το παιδί μου και τον εαυτό μου. Η οικογένειά μου με λατρεύει. Έχω τα ξενοδοχεία μου. Ανεξάρτητα από δηλώσεις τρίτων προσώπων, ακόμη και της ίδιας της αδελφής μου, την αγαπώ γιατί είναι αίμα μου και θα συνεχίσω να την αγαπώ μέχρι το τέλος του κόσμου. Η μητέρα μου με λατρεύει και εγώ φυσικά λατρεύω τον πατέρα μου.
Πού βρίσκεται, λοιπόν, η ανισορροπία σε όλα όσα γράφω; Όπως έχω τη συνείδηση να διατηρώ το πλατινέ χρώμα των μαλλιών μου, έτσι έχω και τη συνείδηση να διατηρώ άψογη την υγεία μου.
Όπως όλες οι γυναίκες μετά τα 30, κάνω όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες είναι άριστες. Και αυτό το λέω μόνο για να μην ανησυχεί ο κόσμος που με αγαπά και τον αγαπώ.
Δεν σας κρύβω ότι φέτος δέχθηκα σημαντικές προτάσεις για να επιστρέψω ως παρουσιάστρια στην ελληνική τηλεόραση και το εξετάζω πολύ σοβαρά.
Γι’ αυτό δεν θα δεχθώ πλέον αναρτήσεις που εκλιπαρούν για τάχα βοήθεια προς εμένα, επειδή δήθεν είμαι άβουλη απέναντι στον εαυτό μου. Αυτό με βλάπτει οικογενειακά, ως άνθρωπο, ως προσωπικότητα, αλλά και στο επαγγελματικό μου περιβάλλον. Ήδη δέχθηκα τηλεφώνημα από επαγγελματική συνεργασία, προκειμένου να με ρωτήσουν αν όλα είναι καλά, ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση για την τηλεοπτική μου εμφάνιση σε δική μου εκπομπή σε κορυφαίο κανάλι.
Όπως κανείς δεν τολμά να κατηγορήσει μια γυναίκα που επέλεξε να κάνει προσθετική στήθους και να αποκτήσει πολύ μεγάλο στήθος, έτσι δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει εμένα επειδή αποφάσισα να το μικρύνω, αφού αυτό εξυπηρετεί την εικόνα που επιλέγω για τον εαυτό μου. Διαφορετικά, θα έπρεπε να ασχοληθείτε και με το στήθος της Cate Blanchett και της Julia Roberts, που είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτό πολλών influencers της εποχής μας.
Τέλος θα μιλήσω για τη δημοσιευμένη φωτογραφία που επισυνάπτεται στις δηλώσεις της συγγραφέως. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκαλεί και η επιλογή της φωτογραφίας που συνοδεύει το δημοσίευμα. Δεν επιλέχθηκε μια φωτογραφία από τις αμέτρητες δημόσιες εμφανίσεις μου, αλλά μια εικόνα μέσα από το σπίτι μου, χωρίς επαγγελματικό φωτισμό, χωρίς μακιγιάζ, χωρίς καμία διάθεση να παρουσιαστώ ως δημόσιο πρόσωπο. Μια εικόνα που απεικονίζει ακριβώς αυτό που είμαι όταν βρίσκομαι στο προσωπικό μου περιβάλλον: μια απλή γυναίκα, όπως εκατομμύρια άλλες γυναίκες όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού τους.
Δεν ζω για να είμαι είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο βαμμένη, χτενισμένη και ντυμένη σαν να βρίσκομαι σε φωτογράφιση. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να υπηρετώ τα ψεύτικα πρότυπα τελειότητας που επί δεκαετίες επιβλήθηκαν στις γυναίκες. Αντίθετα, επιλέγω συνειδητά να είμαι ο εαυτός μου.
Το να χρησιμοποιείται, λοιπόν, μια ιδιωτική, καθημερινή εικόνα μου ως “απόδειξη” ότι δήθεν κάτι δεν πάει καλά με εμένα, δεν είναι έκφραση ενδιαφέροντος. Είναι μια επικοινωνιακή επιλογή που οδηγεί τον αναγνώστη σε προκαθορισμένα συμπεράσματα. Δεν ενημερώνει· επηρεάζει. Δεν καταγράφει την πραγματικότητα· την κατασκευάζει.
Αν αυτή η ίδια φωτογραφία απεικόνιζε μια άγνωστη γυναίκα που βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού της, χωρίς μακιγιάζ και με πρόχειρα ρούχα, κανείς δεν θα έγραφε ότι “χρειάζεται βοήθεια”. Κανείς δεν θα αμφισβητούσε τη σχέση της με το παιδί της. Κανείς δεν θα την παρουσίαζε ως άνθρωπο που πρέπει να προστατευθεί από τον ίδιο του τον εαυτό. Το μόνο “λάθος” αυτής της φωτογραφίας είναι ότι απεικονίζει την Τζούλια Αλεξανδράτου.
Είναι καιρός να αποφασίσουμε τι πραγματικά υποστηρίζουμε ως κοινωνία. Θέλουμε γυναίκες ελεύθερες να ζουν όπως εκείνες επιλέγουν ή γυναίκες που υποχρεώνονται να απολογούνται επειδή μέσα στο σπίτι τους δεν μοιάζουν με εξώφυλλο περιοδικού; Εγώ επέλεξα να είμαι αληθινή. Και αυτή η επιλογή δεν χρειάζεται ούτε εξηγήσεις ούτε έγκριση από κανέναν.
Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία ανάρτησή μου προς όσους, με την πρόφαση της ειλικρίνειας και της αγάπης προς το πρόσωπό μου, επιχειρούν να διασύρουν το όνομά μου και, πάνω απ’ όλα, τη σχέση μου με το παιδί μου.
Οποιαδήποτε άλλη τέτοια κίνηση, εφόσον δεν υπάρξει ανάκληση των όσων έγραψε η κυρία Δημουλίδου, θα με οδηγήσει στη λήψη των νόμιμων μέτρων που κρίνω απαραίτητα.
Επίσης, θα παρακαλέσω τους δημοσιογράφους να μην επικοινωνούν μαζί μου για συνεντεύξεις. Η συνέντευξη που θα δώσω θα είναι μία και μοναδική και θα επιλέξω εγώ πού θα την παραχωρήσω. Επιπλέον, θα ελεγχθεί από το γραφείο Τύπου του καναλιού με το οποίο θα συνεργαστώ.
Τζούλια. Πάντα δική σας», αναφέρει στην ανάρτησή της.
Τι έγραψε η Χρυσηίδα Δημουλίδου
«Ο κόσμος γελάει μαζί της και τη χλευάζει, κακοποιώντας την λεκτικά, μα εκείνη φαίνεται να μη προβληματίζεται καθόλου. Τους απαντά ειρωνικά και με χιούμορ… Εγώ δεν το βλέπω έτσι, προβληματίζομαι…
Ήταν τόσο όμορφη που σου έκοβε την ανάσα… Ένα υπέροχο πλάσμα με λαμπρό μέλλον και προοπτικές να πετάξει πολύ ψηλά… Και μετά κάτι συνέβη και άλλαξε κατεύθυνση… Εξακολουθούσε όμως να παραμένει εντυπωσιακή… Το τελευταίο διάστημα έπαθε ολική μετάλλαξη, είναι μία διαφορετική γυναίκα, μη αναγνωρίσιμη σε σημείο ανησυχητικό… Δεν υπάρχει κάποιος δικός της άνθρωπος να την προστατέψει, να της πει ότι χρειάζεται βοήθεια; Υπάρχει και ένα μικρό παιδί πίσω που χρειάζεται τη μάνα του…», σημείωσε η Χρυσηίδα Δημουλίδου στην ανάρτησή της.
Η Χρυσηίδα Δημουλίδου είπε την μεγαλύτερη αλήθεια για την Αλεξανδράτου: Η ανησυχία για την εικόνα της και η πικρή αλήθεια
Η Χρυσηίδα Δημουλίδου είναι ένα από τα πρόσωπα που συνηθίζουν να εκφράζουν ανοιχτά τις απόψεις τους, χωρίς να φοβούνται τις αντιδράσεις που μπορεί να προκα
Μάστορα – Καληφώνη: Νέα σενάρια χωρισμού μετά τις χωριστές διακοπές και τη σιωπή στην επέτειό τους
Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκονται για ακόμη μία φορά ο Χρήστος Μάστορας και η Γαρυφαλλιά Καληφώνη, καθώς οι τελευταίες κινήσεις τους έχουν πυροδοτήσει
Συγκλονίζει ο Γιώργος Παράσχος μέσα από το νοσοκομείο – «Πάμε για νέα θεραπεία»
Τη δική του γενναία μάχη με τον καρκίνο συνεχίζει να δίνει ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος παραμένει αισιόδοξος και αποφασισμένος απέναντι στη δύσκολη αυτή
Ο «Τζορτζ Κλούνεϊ της Ελλάδας» – Χαμός με ανάρτηση του Γιώργου Λιάγκα, ξεσήκωσε τις γυναίκες
Ένα ξέγνοιαστο και ιδιαίτερα χαλαρό καλοκαίρι απολαμβάνει φέτος ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος έχει αφήσει για λίγο πίσω του τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις
Συναγερμός για πασίγνωστη και αγαπημένη μαρμελάδα που όλοι τρώμε
Συναγερμός έχει σημάνει στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές ασφάλειας τροφίμων μετά την ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων της γνωστής μαρμελάδας Bonne Maman,
Ακολούθησε το Freddonews.eu στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις