Καίτη Φίνου: «Σιώπησα για 8 χρόνια» – Η αποκάλυψη για τον θάνατο της αδελφής της

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τον θάνατο της αδελφής της, Μαίρης, προχώρησε η Καίτη Φίνου, αποκαλύπτοντας ότι επί οκτώ χρόνια επέλεξε να μη μιλήσει

Καίτη Φίνου: «Σιώπησα για 8 χρόνια» – Η αποκάλυψη για τον θάνατο της αδελφής της

Καίτη Φίνου: «Η αδελφή μου μπορεί να είχε σωθεί» – Η συγκλονιστική αποκάλυψη ΓΙΑ ΤΟΝ θάνατο της Μαίρης και όσα καταγγέλλει για το νοσοκομείο

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τον θάνατο της αδελφής της, Μαίρης, προχώρησε η Καίτη Φίνου, αποκαλύπτοντας ότι επί οκτώ χρόνια επέλεξε να μη μιλήσει δημόσια για όσα θεωρεί πως συνέβησαν κατά τη νοσηλεία της.


Δείτε το βίντεο:

Η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε τις τελευταίες ημέρες της αδελφής της, τις καθυστερήσεις που, όπως καταγγέλλει, σημειώθηκαν στο νοσοκομείο και τον φόβο της μικρότερης αδελφής τους, ο οποίος την οδήγησε στη σιωπή.
Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της Μαίρης, που έφυγε από τη ζωή ανήμερα της γιορτής των Αρχαγγέλων, η Καίτη Φίνου μοιράστηκε μια ιδιαίτερα προσωπική ιστορία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ενδεχομένως να υπήρχε δυνατότητα να σωθεί η αδελφή της, εάν είχε γίνει εγκαίρως διαφορετική ιατρική αξιολόγηση.

Η ηθοποιός εξήγησε ότι, παρότι διέθετε δημόσιο βήμα για να μιλήσει, επέλεξε να σεβαστεί την επιθυμία της μικρότερης αδελφής της, η οποία εκείνη την περίοδο έδινε τη δική της μάχη με τον καρκίνο.

Όπως εξομολογήθηκε, η μικρότερη αδελφή της την παρακάλεσε με δάκρυα στα μάτια να μη δημοσιοποιήσει όσα είχαν συμβεί.

«Κλείδωσα την αλήθεια μέσα μου γιατί με κοίταξε στα μάτια η μικρότερη αδελφή μου, η αγάπη μου, και με βουρκωμένα μάτια με παρακάλεσε να μη μιλήσω ακόμη».

Η Καίτη Φίνου συνέχισε να κρατά τη σιωπή της και από σεβασμό προς τον σύζυγο της Μαίρης, όσο εκείνος βρισκόταν στη ζωή.

Ο ξαφνικός πόνος που περιέγραψε ως «κεραυνό»

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στις τελευταίες ημέρες της Μαίρης, περιγράφοντας ένα επεισόδιο έντονου και ασυνήθιστου πόνου, περίπου μία εβδομάδα πριν από τον θάνατό της. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η αδελφή της την κάλεσε επειδή είχε αισθανθεί έναν πόνο που δεν έμοιαζε με συνηθισμένο πονοκέφαλο.

«Δεν ήταν πονοκέφαλος, ήταν ένας κεραυνός, σαν κεραυνός, που τη χτύπησε από εδώ, μέχρι πίσω σε όλη την πλάτη. Φοβήθηκε», περιέγραψε.

Η Μαίρη πήγε τότε στο σπίτι της μικρότερης αδελφής τους, όπου βρισκόταν και η Καίτη Φίνου. Όπως θυμάται η ηθοποιός, η Μαίρη έδειχνε ανήσυχη και προβληματισμένη, χωρίς ωστόσο να εκφράζει ανοιχτά όσα αισθανόταν. Τελικά, οι δύο αδελφές αποφάσισαν ότι έπρεπε να μεταβούν στα επείγοντα νοσοκομείου.

«Πέρασαν τέσσερις ώρες και δεν την είχαν πάρει μέσα»

Η Καίτη Φίνου περιέγραψε με αγανάκτηση όσα, σύμφωνα με την ίδια, συνέβησαν κατά την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο. Όπως υποστήριξε, παρά το γεγονός ότι η Μαίρη είχε αναφέρει έντονο πόνο στο κεφάλι, της ζητήθηκε να υποβληθεί σε ακτινογραφία θώρακος.

«Μέχρι να βρουν πιεσόμετρο, μας δώσανε ένα χαρτί να πάμε να κάνουμε μία… Συγγνώμη, σταματάει το μυαλό μου. Να κάνει μία ακτινογραφία θώρακος», είπε εμφανώς φορτισμένη.

Η ίδια εξέφρασε την απορία της για την επιλογή της συγκεκριμένης εξέτασης.

«Πηγαίνοντας προς το ακτινολογικό, της είπα, πώς θώρακος, από τη στιγμή που είπαμε για το κεφάλι σου. Θώρακος γιατί; Ούτε αιματολογικές τις είχαν κάνει».

Σύμφωνα με την περιγραφή της, πέρασαν τέσσερις ώρες χωρίς η αδελφή της να έχει εξεταστεί όπως εκείνη θεωρούσε απαραίτητο, ενώ ο πονοκέφαλος είχε αρχίσει να επανέρχεται. Η Καίτη Φίνου αναγκάστηκε τελικά να αποχωρήσει, καθώς έπρεπε να φροντίσει τη μικρότερη αδελφή τους, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μία εβδομάδα αργότερα, η Μαίρη υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Εκεί, σύμφωνα με όσα περιγράφει η Καίτη Φίνου, διαπιστώθηκε ρήξη ανευρύσματος. Η αδελφή της δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, αφήνοντας την οικογένεια αντιμέτωπη με την απώλεια, αλλά και με ερωτήματα για το εάν θα μπορούσε να είχε υπάρξει διαφορετική εξέλιξη. Ο σύζυγος της Μαίρης, όπως αποκάλυψε η ηθοποιός, την παρότρυνε να δημοσιοποιήσει όσα είχαν συμβεί και να καταγγείλει την ιατρική αντιμετώπιση της συζύγου του.

«Μου είπε ο γαμπρός μου ότι και εσύ που μπορείς και έχεις τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βγεις να κατηγορήσεις αυτή τη γυναίκα που δεν την έβαλε αμέσως να της κάνει μαγνητική. Γιατί μπορεί να την είχαμε σώσει», ανέφερε.

Η Καίτη Φίνου εξήγησε ότι η απόφασή της να μη μιλήσει συνδέθηκε με τον φόβο που εξέφρασε η μικρότερη αδελφή της, Γιάννα, η οποία υποβαλλόταν σε θεραπεία για τον καρκίνο.

«Έχω την άλλη μου την αδελφή, τη Γιάννα, η οποία κλαίει και με βουρκωμένα μάτια μού λέει: “Μην το κάνεις, Καίτη, αυτό που σου λέει ο Γιάννης, γιατί εμένα μπορεί να μην μου βάλουν καλή χημειοθεραπεία και να με αφήσουν να πεθάνω”». «Ήταν τόσος ο φόβος της. Και τη σιώπησα για πολλά χρόνια», είπε.

Οκτώ χρόνια μετά, η Καίτη Φίνου αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα εάν μια διαφορετική ιατρική αντιμετώπιση θα είχε αλλάξει την κατάληξη.

«Έχω να πω ότι υπήρχε μία περίπτωση η Μαίρη να είχε σωθεί. Μπορεί όμως να ήταν και γραφτό από τον Θεό να φύγει εκείνη την ημέρα», κατέληξε.

«Σείστηκε» το The Voice: Βρήκαμε ήδη τον νικητή; Η καθηλωτική κρητική ερμηνεία του Στέλιου Δραμηλαράκη που άφησε άφωνους τους coaches

«Σείστηκε» το The Voice: Βρήκαμε ήδη τον νικητή; Η καθηλωτική κρητική ερμηνεία του Στέλιου Δραμηλαράκη που άφησε άφωνους τους coaches

Αυτόν βλέπει νικητή των εκλογών ο γκουρού των δημοσκοπήσεων που πέφτει πάντα μέσα

Το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές φέρεται να εξετάζει ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής και δημοσκόπος

Απίστευτη τραγωδία για την Νικολέττα Καρρά: Πως σκοτώθηκε η σκυλίτσα της σε δυστύχημα με φορτηγό – «Έφυγε όλη η χαρά από τη ζωή μου»

Δύσκολες στιγμές βιώνει η Νικολέττα Καρρά, καθώς καλείται να διαχειριστεί την ξαφνική απώλεια της αγαπημένης της σκυλίτσας, Γκρέις, η οποία έχασε τη ζωή της

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ – ΠΕΘΑΝΕ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ 21 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Βαρύ πένθος έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 21χρονου Άγγελου Πρεντέσκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026,

Θρίλερ στον Άγιο Παντελεήμονα: Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα

Περαστικός παρατήρησε ότι προεξείχαν ανθρώπινα από την βαλίτσα δάχτυλα και κάλεσε την Αστυνομία.