Προβλήματα από την κακοκαιρία: Καιρικό «κοκτέιλ» κατάρρευσης στη δυτική Ελλάδα! Εκκενώσεις, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων (videos-photos)

November 4, 2023


Εικόνα κατάρρευσης έχει η δυτική Ελλάδα από το πέρασμα της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί του Σαββάτου (4/11). Η ορεινή Καλαμπάκα έχει «χτυπηθεί» από την κακοκαιρία, με την Κρανιά να βρίσκεται στο επίκεντρο των καταστροφών. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι χείμαρροι απειλούν ακόμη και κτήρια.Η Κακοκαιρία τύπου «Π» σαρώνει τη χώρα: Χαλάζι, κύματα 4 μέτρων και 30 τόνοι νερο…

...ύ ανά στρέμμα - Τα ακραία φαινόμενα που χτυπούν τη χώρα τις επόμενες ώρες και πώς θα κινηθεί το σύστημα πάνω από τη χώρα (video)Προληπτική εκκένωση οικισμού στο ΑίγιοΣτο Αίγιο, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Βιλιβινιώτικα, λόγω κατολισθήσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 17 κάτοικοι...

Εικόνα κατάρρευσης έχει η δυτική Ελλάδα από το πέρασμα της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί του Σαββάτου (4/11).

Η ορεινή Καλαμπάκα έχει «χτυπηθεί» από την κακοκαιρία, με την Κρανιά να βρίσκεται στο επίκεντρο των καταστροφών. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι χείμαρροι απειλούν ακόμη και κτήρια.

Η Κακοκαιρία τύπου «Π» σαρώνει τη χώρα: Χαλάζι, κύματα 4 μέτρων και 30 τόνοι νερού ανά στρέμμα – Τα ακραία φαινόμενα που χτυπούν τη χώρα τις επόμενες ώρες και πώς θα κινηθεί το σύστημα πάνω από τη χώρα (video)

Προληπτική εκκένωση οικισμού στο Αίγιο

Στο Αίγιο, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Βιλιβινιώτικα, λόγω κατολισθήσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 17 κάτοικοι του οικισμού μεταφέρονται σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κλιμάκια πυροσβεστών έχουν επέμβει σε οκτώ περιστατικά που αφορούσαν κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένου πριν πέσει σε πεζοδρόμιο από μπαλκόνι πολυκατοικίας, σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων που καταγράφηκε προχθές το πρωί μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Στο σημείο συνεχίζουν να εργάζονται μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθεί με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Αθηνών, στην στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών έπειτα από έντονη βροχόπτωση.

Ακόμη, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή σε διάφορα σημεία η επαρχιακή οδός Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς, εξ αιτίας κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.

Κατολισθήσεις στην Ήπειρο

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης κοντά στο ύψος της Πυρσόγιαννης Κόνιτσας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή.
Εξαιτίας κατολίσθησης διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία και στον δρόμο Δελβινακίου- Πωγωνιανής.

Και για τα δύο σημεία κινήθηκαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απομακρύνουν χώματα και πέτρες και να αποκατασταθεί η βατότητα του οδικού δικτύου.

Κόνιτσα και Πωγώνι αποτελούν τις περιοχές του Νομού Ιωαννίνων όπου καταγράφονται τα περισσότερα μέχρι στιγμής προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα επίσης έχουν σημειωθεί στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.

Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί ως τις 9 το πρωί του Σαββάτου 108 χιλιοστά βροχής.

Υποχώρησε το οδόστρωμα στην Φλώρινα

Τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς κατέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για σημείο στο κέντρο του χωριού Πισοδέρι, όπου ένα μεγάλο τμήμα, ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο κατέρρευσε, ενώ φαίνεται πως έχει ραγίσει και η άσφαλτος στο συγκεκριμένο σημείο.

Προβλήματα από την κακοκαιρία - Κατάρρευση δρόμου

Σημειώνεται ότι έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς.

Πτώσεις δέντρων στο Μέτσοβο

Στο κέντρο του Μετσόβου μεγάλα κλαδιά και δέντρα κατέρρευσαν από τους ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Συνεργεία του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν την κοπή και την απομάκρυνσή τους.

Προβλήματα από την κακοκαιρία - Πτώση δέντρων

Προβλήματα από την κακοκαιρία - Πτώση δέντρων

Μπουρίνι «χτύπησε» τις Ράχες Φθιώτιδας

Σε διάφορες περιοχές του νομού Φθιώτιδας εκδηλώθηκαν μπουρίνια που προκάλεσαν ζημιές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ράχες Στυλίδας, όπου βάρκες αναποδογύρισαν ή βγήκαν στη στεριά, ενώ οι δυνατοί άνεμοι με την ισχυρή καταιγίδα “διέλυσαν” τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων στην παραλία, αφού ο νοτιάς έβγαλε τη θάλασσα μέχρι το δρόμο που γέμισε με φερτά υλικά.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.