Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Το πραγματικό του επάγγελμα, ο καρκίνος και η πλαστική επέμβαση στο πρόσωπό του

April 26, 2024


“Δεν αγαπάω καθόλου τα γενέθλια και ειδικά στην ηλικία μου. Δεν έχω κάνει ποτέ πάρτι στη ζωή μου, με εκνευρίζουν. Τι να πω; Άλλος ένας χρόνος κοντύτερα προς το τέλος; Στα 40 έπαθα υστερία. Εκείνο το βράδυ έσπασα το παράθυρο του μπάνιου από τα νεύρα μου” έχει πει σε συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.Ο Ευάγγελος Αρδίτης από τις “Ψυχοκόρες” έχει κλείσει τα 77 του χρόνια, αλλά παρόλα αυτά η νεα…

...νική του εμφάνιση και ψυχή, όπως και το πηγαίο χιούμορ του, τον κάνουν να δείχνει πολύ μικρότερος από όσο είναι.Ο εγγονός της Κατίνας Παξινού με νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δεν άσκησε ποτέ την δικηγορία με την γιαγιά που είχε, η υποκριτική κυλούσε στο αίμα του...

“Δεν αγαπάω καθόλου τα γενέθλια και ειδικά στην ηλικία μου. Δεν έχω κάνει ποτέ πάρτι στη ζωή μου, με εκνευρίζουν. Τι να πω; Άλλος ένας χρόνος κοντύτερα προς το τέλος; Στα 40 έπαθα υστερία. Εκείνο το βράδυ έσπασα το παράθυρο του μπάνιου από τα νεύρα μου” έχει πει σε συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο Ευάγγελος Αρδίτης από τις “Ψυχοκόρες” έχει κλείσει τα 77 του χρόνια, αλλά παρόλα αυτά η νεανική του εμφάνιση και ψυχή, όπως και το πηγαίο χιούμορ του, τον κάνουν να δείχνει πολύ μικρότερος από όσο είναι.

Ο εγγονός της Κατίνας Παξινού με νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δεν άσκησε ποτέ την δικηγορία με την γιαγιά που είχε, η υποκριτική κυλούσε στο αίμα του και από μικρό παιδάκι μπερδευόταν στις κουίντες και στα πόδια των ηθοποιών, για να παρακολουθεί τις παραστάσεις της και να ξεπατικώνει τις ατάκες της από τους ρόλους που ερμήνευε, ενίοτε έκανε και τον υποβολέα στην γιαγιά του – αυτή ήταν μια μεγάλη του τρέλα – για να μαθαίνει τα λόγια της. Μόνο εκείνη άλλωστε του έδωσε την ευχή της όταν αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, ο πατέρας του κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό, τον προόριζε για να αναλάβει το εργοστάσιο οινοποιίας που είχε ή έστω ένα πιο “σοβαρό” επάγγελμα από αυτό της υποκριτικής.

Δήμητρα Στογιάννη-Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
04-10-2008 Πρεμιέρα θέατρο Πειραιώς 131.Δήμητρα Στογιάννη-Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Εν τούτοις, εκείνος έκανε το δικό του… Σπούδασε στην υποκριτική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και για τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική και για τον ρόλο που έπαιξε η Κατίνα Παξινού στην απόφασή του αυτή έχει πει: «Ξεκίνησα με το ψώνιο να παίξω δράμα. Η ζωή με πήγε στην κωμωδία και μετά από τόσα χρόνια, ίσως μπορώ να παίξω και δράμα. Ίσως το ότι δεν ήθελα να συγκρίνομαι με την γιαγιά μου, την Κατίνα Παξινού με έσπρωξε ενδόμυχα στην κωμωδία». Σήμερα, έπειτα από διάφορους κωμικούς ρόλους που έχει ερμηνεύσει και έγραψαν καλλιτεχνική ιστορία, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην δραματική σειρά “Ψυχοκόρες”, ερμηνεύοντας τον ρόλο του σατανικού και δολοπλόκου Ευάγγελου Αρδίτη και γράφουν για αυτόν διθυραμβικές κριτικές.

Δείτε επίσης: Λουκία Πιστιόλα: Οι απώλειες ζωής, η οικονομική καταστροφή και ο κούκλος διάσημος γιος της

Ο γιος της Ιλεάνας Παξινού και του Λαλάκη Αντωνόπουλου, γεννήθηκε στο Λος Άντζελες όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ο παππούς του Βλάσης ήταν ιδιοκτήτης της οινοποιίας Αχάια Κλάους, ενώ ο πατέρας του Λαλάκης είχε δική του οινοποιία. Παρόλα αυτά εκείνος μεγάλωσε σε ένα αστικό περιβάλλον, που όταν αργότερ χώρισαν οι γονείς του και ο πατέρας του έφυγε στην Γερμανία, άφησε πίσω την οικογένειά του χωρίς λεφτά. Ο νεαρός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος όμως, είχε την τύχη να έχει γιαγιά την Κατίνα Παξινού…

Μια συγγένεια που ήταν δίκοπο μαχαίρι για εκείνον, γιατί αντί να του ανοίγουν τις πόρτες διάπλατα για δουλειά όταν τις χτυπούσε, μάλλον του τις έκλειναν κατάμουτρα, αφού ορισμένοι ήδη είχαν αμφισβητήσει το ταλέντο του και έλεγαν ότι έβρισκε δουλειές λόγω της γιαγιάς του. Τελειώνοντας την σχολή ο νεαρός Αλέξανδρος πέρασε από οντισιόν στον θίασο του Δημήτρη Χόρν, στο θέατρο “Διονύσια”, με σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου, για να παίξει έναν μικρό ρόλο ως πρωτοεμφανιζόμενος. Η παράσταση δεν ανέβηκε ποτέ, γιατί εκείνη την εποχή έπεσε η Χούντα και ο Καραμανλής λόγω της στενής του φιλικής σχέσης με τον Χόρν τον έκανε γενικό διευθυντή της ΕΡΤ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.