Όταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας εξυμνούσε το ρόδο του Ισφαχάν

April 19, 2024


Στην ελληνική κινηματογραφική επιτυχία «Πίσω μου σ΄ έχω σατανά» με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα Μπορεί σήμερα η διεθνής επικαιρότητα να ασχολείται με την ιρανική περιοχή του Ισφαχάν με αφορμή τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις ωστόσο οι λάτρεις του παλιού ελληνικού κινηματογράφου γνωρίζουν την περιοχή, έστω… δια της τεθλασμένης.Στην ελληνική κινηματογραφική επιτυχία «Πίσω μου σ΄ έχω σ…

...΄ έχω σατανά» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Μάρω Κοντού ακούγεται συχνά η φράση «Ρόδον του Ισπαχάν».Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Ο Παύλος, γεροντοπαλήκαρο και γλεντζές διευθύνει μια ασφαλιστική εταιρία. Ο υπάλληλός του, ο Μανωλιός Πετιχάκης, ετοιμάζεται να παρουσιάσει...

Στην ελληνική κινηματογραφική επιτυχία «Πίσω μου σ΄ έχω σατανά» με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα 

Μπορεί σήμερα η διεθνής επικαιρότητα να ασχολείται με την ιρανική περιοχή του Ισφαχάν με αφορμή τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις ωστόσο οι λάτρεις του παλιού ελληνικού κινηματογράφου γνωρίζουν την περιοχή, έστω… δια της τεθλασμένης.

Στην ελληνική κινηματογραφική επιτυχία «Πίσω μου σ΄ έχω σατανά» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Μάρω Κοντού ακούγεται συχνά η φράση «Ρόδον του Ισπαχάν».

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Ο Παύλος, γεροντοπαλήκαρο και γλεντζές διευθύνει μια ασφαλιστική εταιρία. Ο υπάλληλός του, ο Μανωλιός Πετιχάκης, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την αδελφή του Εύα για τη θέση της γραμματέως, την οποία και τελικά προσλαμβάνει.

Ο φίλος του Παύλου, ο Τάσος, τον παροτρύνει να απαντήσει σε μια αισθηματική αγγελία, πράγμα το οποίο κάνει. Τελικά κλείνει ραντεβού στον ιππόδρομο με την κοπέλα που υπογράφει «Ρόδον του Ισπαχάν». Το ραντεβού όμως εξελίσσεται σε καυγά. Η Εύα, που παρουσιάζεται ως μνηστή του υπαλλήλου του, είναι η κοπέλα με την οποία ο Παύλος διαπληκτίστηκε στον ιππόδρομο. Προσποιείται ότι δεν έχουν ξανασυναντηθεί και η Εύα συμφωνεί να παίξει αυτό το παιχνίδι. Σύντομα θα ερωτευθούν.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.