Έχει γίνει μάστιγα, κινδυνεύουμε όλοι: Το λάθος που κάνουμε όταν οδηγούμε, υπάρχει και πολύ βαρύ πρόστιμο

March 4, 2024


Το κινητό στην οδήγηση είναι μία άσχημη και επικίνδυνη συνήθεια των Ελλήνων οδηγών, η οποία είναι αιτία πολλών δυστυχημάτων, γι’ αυτό το πρόστιμο, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, είναι τσουχτερό.Οι περισσότεροι οδηγοί πιστεύουν ότι η ανάγνωση ενός μηνύματος ή σύνταξη ενός νέου, απαιτεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα και ως εκ τούτου είναι σχεδόν απίθανο να γίνει το κακό, αλλά οι μελέτες έχουν καταλήξει σε διαφορετικ…

...ό συμπέρασμα.Συγκεκριμένα, μια μελέτη της NHTSA (Οργανισμός για την Οδική Ασφάλεια των ΗΠΑ), έδειξε ότι η μέση διάρκεια ανάγνωσης ή αποστολής ενώ μηνύματος μέσω smartphone κατά τη διαδικασία οδήγησης, αντιστοιχεί σε 4,6 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή χρειάζεται ένα ΙΧ για να διανύσει μια...

Το κινητό στην οδήγηση είναι μία άσχημη και επικίνδυνη συνήθεια των Ελλήνων οδηγών, η οποία είναι αιτία πολλών δυστυχημάτων, γι’ αυτό το πρόστιμο, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, είναι τσουχτερό.

Οι περισσότεροι οδηγοί πιστεύουν ότι η ανάγνωση ενός μηνύματος ή σύνταξη ενός νέου, απαιτεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα και ως εκ τούτου είναι σχεδόν απίθανο να γίνει το κακό, αλλά οι μελέτες έχουν καταλήξει σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Συγκεκριμένα, μια μελέτη της NHTSA (Οργανισμός για την Οδική Ασφάλεια των ΗΠΑ), έδειξε ότι η μέση διάρκεια ανάγνωσης ή αποστολής ενώ μηνύματος μέσω smartphone κατά τη διαδικασία οδήγησης, αντιστοιχεί σε 4,6 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή χρειάζεται ένα ΙΧ για να διανύσει μια απόστασης ίση με το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, με ταχύτητα 88,5 χλμ./ώρα.

Συνεπώς, με το βλέμμα στραμμένο στην οθόνη του κινητού, το αυτοκίνητο είναι σαν να κινείται ακυβέρνητο και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να γίνει αιτία για τον θάνατο του οδηγού.

Το τσουχτερό πρόστιμο όταν χρησιμοποιούμε κινητό στην οδήγηση

Βέβαια, η χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση απαγορεύεται αυστηρά από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας για 60 ημέρες.

Οι μοναδικές περιπτώσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κινητό στην οδήγηση, είναι εφόσον το έχουμε τοποθετήσει σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή συνδεδεμένο αποκλειστικά με ασύρματα ακουστικά, μιας και τα καλώδια των ενσύρματων μπορεί να μπλεχτούν στα χέρια του οδηγού, αποτελώντας αιτία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και πολύ χειρότερα δυστυχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.