Χρυσοχέρα η Τατιάνα Στεφανίδου: Όλο το ίντερνετ θέλει να φτιάξει αuτή τη συνταγή – Μαγείρεψε το πιο νόστιμο ψαρονέφρι & μας λέει το μuστικό της

Η Τατιάνα Στεφανίδου μπορεί φέτος να βρίσκεται εκτός τηλεοπτικής καθημερινότητας, ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα ενεργή μέσα από το προσωπικό της blog στο TLIF

Χρυσοχέρα η Τατιάνα Στεφανίδου: Όλο το ίντερνετ θέλει να φτιάξει αuτή τη συνταγή – Μαγείρεψε το πιο νόστιμο ψαρονέφρι & μας λέει το μuστικό της

Η Τατιάνα Στεφανίδου μπορεί φέτος να βρίσκεται εκτός τηλεοπτικής καθημερινότητας, ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα ενεργή μέσα από το προσωπικό της blog στο TLIFE, όπου επικοινωνεί συχνά με το κοινό της και μοιράζεται στιγμές από την καθημερινότητά της.


Αυτή τη φορά, η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αποκάλυψε μία από τις αγαπημένες της συνταγές για την εποχή, ένα πιάτο που, όπως η ίδια εξηγεί, συνδυάζει υπέροχη γεύση με απλή και γρήγορη εκτέλεση, χωρίς περιττά λιπαρά και βαριά υλικά.

Η φιλοσοφία της Τατιάνας Στεφανίδου στη μαγειρική

Στο μήνυμά της προς τους αναγνώστες, η Τατιάνα Στεφανίδου αναφέρει πως προτιμά συνταγές εύκολες, γρήγορες και πιο ελαφριές, προσαρμόζοντας πολλές φορές ιδέες που βρίσκει στο διαδίκτυο στις δικές της διατροφικές προτιμήσεις.

Όπως επισημαίνει, αποφεύγει τα πολλά λιπαρά, τα σοταρίσματα, τη ζάχαρη και γενικά ό,τι θεωρεί ανθυγιεινό, επιλέγοντας πιο ισορροπημένες εκδοχές των αγαπημένων της φαγητών.

Η συνταγή για χοιρινό ψαρονέφρι με αποξηραμένα φρούτα και σάλτσα κρασιού
Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι (κομμένο σε 2-3 κομμάτια)
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
10 αποξηραμένα βερίκοκα
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (η ίδια χρησιμοποιεί μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, κατάλληλη για διαβητικούς)
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)
Προετοιμασία του κρέατος

Αρχικά αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και χαράζουμε την επιφάνειά του, ώστε να τοποθετήσουμε μέσα στις σχισμές τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Η Τατιάνα σημειώνει πως ένα ποιοτικό κομμάτι κρέας δεν χρειάζεται σοτάρισμα πριν από το ψήσιμο, καθώς θεωρεί ότι αυτή η διαδικασία το κάνει πιο βαρύ και λιγότερο υγιεινό.

Πώς ετοιμάζεται η αρωματική σάλτσα και το σωστό ψήσιμο

Για τη σάλτσα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο, τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και τους αστεροειδείς γλυκάνισους, αφήνοντας το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 5 έως 7 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς πιο δεμένη υφή.

Τοποθετούμε το ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο, προσθέτοντας προαιρετικά λίγο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο για περισσότερο άρωμα. Το ψαρονέφρι ψήνεται για περίπου 35 έως 40 λεπτά, ανάλογα με το κρέας, ώστε να παραμείνει ζουμερό.

Μετά τα πρώτα 25 λεπτά ψησίματος, περιχύνουμε το κρέας με δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα, ώστε να αποκτήσει όμορφο χρώμα και ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Το σερβίρισμα και το έξτρα tip

Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο, το ψαρονέφρι μεταφέρεται σε πιατέλα και συνοδεύεται από ψητά λαχανικά φούρνου.

Η ίδια προτιμά να μην περιχύνει το κρέας με τη σάλτσα, αλλά να τη σερβίρει ξεχωριστά σε μπολάκι, ώστε ο καθένας να προσθέτει την ποσότητα που επιθυμεί.

Όσο για τα λαχανικά, αποκαλύπτει πως τα ψήνει πάνω σε λαδόκολλα μόνο με αλάτι και στη συνέχεια τα νοστιμίζει με λίγη σόγια, μπαλσάμικο, λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη φέτα.

Κλείνοντας την ανάρτησή της, η Τατιάνα Στεφανίδου εύχεται σε όσους δοκιμάσουν τη συνταγή της καλή επιτυχία, ελπίζοντας να τη χαρούν όσο και η ίδια.

Σαν… την Κέιτ Μίντλετον: Σούσουρο με την Τατιάνα Στεφανίδου εμφανίστηκε ντυμένη έτσι σε δεξίωση και όλες την «σκάναραν» από την κορυφή μέχρι… τα νύχια

Μια άκρως εντυπωσιακή κοινή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου, μαγνητίζοντας πάνω τους τα φλας των φωτογράφων. Το γνωστ

🥇 Η Ελεάνα Παπαϊωάννου έγινε μαμά για δεύτερη φορά – Η πρώτη ανάρτηση και το φύλο του μωρού

Μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους ζουν η Ελεάνα Παπαϊωάννου και ο σύζυγός της, Δημήτρης Βεργίνης, καθώς καλωσόρισαν το δεύτερο παιδί τους.

Στα μαύρα ο Στρατός Ξηράς – Βύθισε στο πένθος συναδέλφους και οικείους

Βαρύ πένθος έχει προκαλέσει στις τάξεις του Στρατού Ξηράς η αιφνίδια απώλεια ενός 50χρονου ΕΜΘ Ανθυπασπιστή, ο οποίος υπηρετούσε σε στρατιωτική μονάδα της

Στο πλευρό της πανέμορφης κόρης τους: Ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη στην Επίδαυρο – Οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν

Μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά έζησαν ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη, οι οποίοι βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσουν τ

Η Σία Κοσιώνη ανακοίνωσε τη μεταγραφή στον ΑΝΤ1 και το σχόλιο της Ελένης Μενεγάκη δεν πέρασε απαρατήρητο

Μια νέα επαγγελματική διαδρομή ξεκινά για τη Σία Κοσιώνη, καθώς επισημοποιήθηκε η συνεργασία της με τον ΑΝΤ1, σε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές της