Ξέσπασε και το αποκάλυψε ο Φίλιππος Καμπούρης στην απολογία του – «Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πίσω από τη κ…»
Ξέσπασε και το αποκάλυψε ο Φίλιππος Καμπούρης στην απολογία του – «Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πίσω από τη κ...»
Όλη η 3ωρη απολογία του Φίλιππου Καμπούρη: «Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πίσω από τη καταγγελία σε βάρος μου» και «καρφώνει» τον λογιστή ότι αυτός είναι πίσω από όλα
Πως ο «Κωλοτούμπας» μπήκε μπροστινός του κυκλώματος με τις εικονικές εταιρείες, οι αναλήψεις των 2 εκατ. ευρώ από τράπεζες και θυρίδες και η κατάθεση της συζύγου του που τον «αδείαζει»
Τρεις ώρες φέρεται να διήρκεσε η απολογία του Φίλιππου Καμπούρη, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μαζί με τη σύζυγό του και τον συγκατηγορούμενο λογιστή στην υπόθεση των εταιρειών που βρίσκονται υπό διερεύνηση για φερόμενη απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ε5, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει απάτη, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες και οι οικονομικές συναλλαγές που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών συνδέονται με επιχειρηματικές δραστηριότητες και έξοδα που, όπως ισχυρίστηκε, ήταν νόμιμα.
Στην απολογία του, ο Καμπούρης φέρεται να έστρεψε τα βέλη του προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη, υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία σε βάρος του είναι υποκινούμενη λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης που, κατά τον ίδιο, έχει προηγηθεί. Παράλληλα, έδωσε εξηγήσεις για τον ρόλο του λογιστή, τους διαχειριστές των εταιρειών, τις αναλήψεις ύψους 2 εκατ. ευρώ και τα 50.000 ευρώ που εντοπίστηκαν σε θυρίδα.
«Γιατί έκανα διαχειριστή των εταιρειών τον “Κωλοτούμπα”»
Η απολογία του Φίλιππου Καμπούρη φέρεται να ξεκίνησε με τη φράση «δεν είμαι εγκληματίας». Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι, σε ορισμένες εταιρείες, δεν εμφανιζόταν ως υπεύθυνος, αλλά υποστήριξε ότι ο πραγματικός λόγος ήταν η επιχειρηματική και πολιτική του εικόνα.
Όπως φέρεται να κατέθεσε, οι περισσότερες εταιρείες δραστηριοποιούνταν σε τηλεφωνικά κέντρα, υπηρεσίες εξυπηρέτησης, διαφήμιση, προώθηση και κατασκευή ιστοσελίδων. «Δεν έχω λογιστικές γνώσεις για να προβώ στο άνοιγμα ή στο κλείσιμο εταιρειών», φέρεται να υποστήριξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ε5, ο Καμπούρης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον συγκατηγορούμενο λογιστή, η οποία, όπως είπε, ξεκίνησε το 2012. Περιέγραψε ότι ο λογιστής είχε αναλάβει να διεκπεραιώνει τις σχετικές διαδικασίες, ενώ στη συνέχεια προέκυψε η ανάγκη να μη φαίνεται ο ίδιος ως υπεύθυνος σε ορισμένες επιχειρήσεις.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η επιλογή αυτή συνδεόταν με την προσπάθειά του να προστατεύσει το πολιτικό του προφίλ και να αποφύγει την αξιοποίηση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας από πολιτικούς αντιπάλους.
Όπως φέρεται να κατέθεσε, ο λογιστής τον ρώτησε αν είχε κάποιο έμπιστο πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει τη διαχείριση. Τότε, σύμφωνα με την απολογία του, πρότεινε τον άνθρωπο που αποκαλείται στο υλικό της υπόθεσης «Κωλοτούμπας».
Ο Καμπούρης φέρεται να υποστήριξε ότι επρόκειτο για πρόσωπο το οποίο γνώριζε επί χρόνια και το οποίο είχε βοηθήσει στο παρελθόν. Όπως ανέφερε, η συμφωνία περιλάμβανε μισθό, ποσοστά και πρόσθετες οικονομικές παροχές για την κατοικία του.
Οι εταιρείες, τα νυχτερινά κέντρα και το πολιτικό προφίλ
Η συνεργασία, σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε ο Καμπούρης, επεκτάθηκε και σε άλλες επιχειρήσεις. Όπως είπε, πρότεινε στον συγκεκριμένο διαχειριστή και στη σύντροφό του να συνεργαστούν επιχειρηματικά, θεωρώντας τους αξιόπιστους.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. φέρεται να εξήγησε ότι η επιλογή προσώπων που θα εμφανίζονταν τυπικά ως διαχειριστές συνδεόταν με την επιθυμία του να μη συνδέεται δημόσια με συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Ειδικά για τα νυχτερινά κέντρα, υποστήριξε ότι δεν επιθυμούσε να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης, επικαλούμενος την πολιτική του δράση, τις υποψηφιότητές του και την προσπάθεια να διατηρήσει συγκεκριμένο δημόσιο προφίλ.
«Προσπαθούσα να αποβάλω τη ρετσινιά του βασιλιά της Trash TV», φέρεται να είπε, εξηγώντας ότι φοβόταν πως οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα χρησιμοποιούσαν την επιχειρηματική του δραστηριότητα εναντίον του.
Οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούν μέρος της υπερασπιστικής του γραμμής και μένει να αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας.
Οι αναλήψεις των 2 εκατ. ευρώ και τα 50.000 ευρώ στη θυρίδα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξηγήσεις που φέρεται να έδωσε ο Καμπούρης για τις χρηματικές αναλήψεις που ανέρχονται συνολικά σε 2 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2021-2026.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονταν από νόμιμους κύκλους εργασιών και επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως φέρεται να κατέθεσε, τα ποσά χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, πληρωμές προσωπικού και καλλιτεχνών, αμοιβές λογιστών, εργοδοτικές εισφορές, φορολογικές υποχρεώσεις και αγορές.
«Από αυτά τα χρήματα δεν μου έμεινε τίποτα», φέρεται να υποστήριξε, αρνούμενος ότι διαθέτει ακίνητα, καταθέσεις, μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Για τα 50.000 ευρώ που εντοπίστηκαν σε θυρίδα, ο Καμπούρης φέρεται να δήλωσε ότι αποτελούσαν οικονομίες μιας ζωής της συζύγου του.
Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί αναμένεται να αξιολογηθούν από τις αρμόδιες Αρχές σε συνδυασμό με τα οικονομικά δεδομένα και τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας.
«Η καταγγελία είναι υποκινούμενη από τον Γιώργο Καρατζαφέρη»
Στο πιο πολιτικά φορτισμένο σημείο της απολογίας του, ο Φίλιππος Καμπούρης φέρεται να απέδωσε την καταγγελία σε βάρος του σε υποκίνηση από τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
«Η καταγγελία της κ. Ρ. είναι υποκινούμενη από τον Γιώργο Καρατζαφέρη», φέρεται να υποστήριξε, επικαλούμενος την πολιτική αντιπαράθεση που, όπως είπε, έχει προηγηθεί, μεταξύ άλλων, για τον ραδιοφωνικό σταθμό και τη διαγραφή του από το κόμμα.
Κυρανάκης: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει όπως οι δρόμοι στο Παρίσι – Αφήσαμε πίσω τις μέρες που το Σύνταγμα καιγόταν»
Την ανάγκη να διαφυλαχθεί η κοινωνική ειρήνη και να αποφευχθούν στην Ελλάδα αντίστοιχα φαινόμενα βίας με εκείνα που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Η Έφη Θώδη συναντήθηκε με την Έλενα Παπαρίζου και την αποθέωσε
Μια απρόσμενη και ιδιαίτερα ευχάριστη συνάντηση είχαν η Έφη Θώδη και η Έλενα Παπαρίζου, με τις δύο αγαπημένες τραγουδίστριες να ποζάρουν αγκαλιασμένες και να
Θpίλεp με Βασίλη Παπακωνσταντίνου: Μεγάλη ανησυχία με τη σιωπή μετά την πνευμονία – Τι συνέβη στον αγαπημένο τραγουδιστή
Θpίλεp με Βασίλη Παπακωνσταντίνου: Μεγάλη ανησυχία με τη σιωπή μετά την πνευμονία – Τι συνέβη στον αγαπημένο τραγουδιστή
Παραγωγός: «Μας ζητάνε 60 ευρώ μεροκάματο ελιάς, με κρουασάν-φρέντο πρωινό και κοτόπουλο μεσημεριανό με μπύρα»
Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία ελαιοπαραγωγού για τις απαιτήσεις που, όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζει από εργάτες γης κατά την περίοδο της συγκομιδής της
H Ναταλία Γερμανού αποχαιρετάει τον Γιώργο Βαρδινογιάννη – Η άγνωστη σχέση τους
Με κλίμα βαθιάς συγκίνησης και φόρο τιμής στη μνήμη του Γιώργου Βαρδινογιάννη ξεκίνησε την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» η Ναταλία Γερμανού το μεσημέρι του
Ακολούθησε το Freddonews.eu στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις