Στη ΔΕΘ με πρόγραμμα τετραετίας ο Μητσοτάκης
Εκεί όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ανακοινώσει απλώς μέτρα, αλλά ένα πλήρες πρόγραμμα, που εκτιμά ότι θα του δώσει μία τρίτη κυβερνητική θητεία.
Μικρές ανάσες για τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό επιτελείο μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, και μετά «τέρμα τα γκάζια» με στόχο τη ΔΕΘ
Εκεί όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ανακοινώσει απλώς μέτρα, αλλά ένα πλήρες πρόγραμμα, που εκτιμά ότι θα του δώσει μία τρίτη κυβερνητική θητεία.
Αυτή την εβδομάδα μέχρι το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου θα έχουν τη δυνατότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί της κυβέρνησης να χαλαρώσουν λίγο τους ρυθμούς και να περάσουν αυτές τις ημέρες παίρνοντας ανάσες. από την Πέμπτη το απόγευμα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, στα Χανιά, από όπου προβλέπεται να επιστρέψει αφού περάσει η γιορτή της Παναγίας, εκτός, φυσικά, αν οι συνθήκες επιβάλλουν την επιστροφή του νωρίτερα, για κάποιον έκτακτο λόγο. Σε αυτό το δεκαήμερο δηλαδή, εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση θα κατεβάσει ταχύτητα, αλλά, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς, επ’ ουδενί θα «πατήσει φρένο».
Άλλωστε, από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και μετά, ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα, με κομβικό σταθμό τη ΔΕΘ και όσα θα εξαγγείλει εκεί ο πρωθυπουργός, και τελικό προορισμό τις εκλογές την άνοιξη του 2027, με πιθανότερο μήνα διεξαγωγής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλο και περισσότερων, τον Μάιο.
Η φετινή ΔΕΘ είναι ξεχωριστή για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι θα είναι και η τελευταία πριν από τις κάλπες του 2027, και άρα σίγουρα θα έχει προεκλογικό χαρακτήρα. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι στη Θεσσαλονίκη δεν θα παρουσιάσει απλά οικονομικά μέτρα, αλλά τους βασικούς άξονες και το πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. για την τρίτη τετραετία, για την Ελλάδα του 2030. Αυτή τη φορά θα δώσει έμφαση σε μέτρα που θα αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά όχι μόνο. Για την ακρίβεια, όπως διαβεβαιώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, και ο τελευταίος πολίτης θα ακούσει κάτι από τον πρωθυπουργό που θα τον αφορά, που θα έχει αποτύπωμα στην τσέπη του.
Έτσι, στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και αφού υπάρχει σαφέστερη εικόνα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για να στηρίξει την κοινωνία, θα οριστικοποιηθεί το μείγμα των παρεμβάσεων και των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Στο υπουργείο Οικονομικών γράφουν και σβήνουν, ενώ πάντα ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εξαγγέλλει και κάποιο μέτρο που κρατείται μέχρι τελευταία στιγμή μυστικό και κάνει τη διαφορά.
Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να δώσει πειστικές απαντήσεις και λύσεις για τα ζητήματα που πραγματικά αφορούν πρωτίστως την κοινωνία, όπως η ακρίβεια και το Στεγαστικό. Έτσι και μόνο έτσι, τονίζουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θα καταφέρει η Ν.Δ. να προσελκύσει ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν το 2023 και τώρα είναι προβληματισμένοι. αλλά δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλο κόμμα.
Ο στόχος της αυτοδυναμίας παραμένει, με σταθερή πεποίθηση του πρωθυπουργού ότι είναι απόλυτα εφικτός, και στο χέρι του ίδιου και συνολικά της κυβέρνησης, η οποία θα κριθεί στις κάλπες τόσο για το παραδοτέο έργο όσο και με βάση την πρότασή της για την επόμενη τετραετία.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Ν.Δ. στον δρόμο προς τις κάλπες, δεδομένου ότι παραμένει πρώτη επιλογή των πολιτών με υψηλά ποσοστά δημοτικότητας, παρότι βρίσκεται πάνω από δέκα χρόνια, πλέον, στο τιμόνι του κυβερνώντος κόμματος και διανύει το 8ο έτος ως πρωθυπουργός. Την ίδια στιγμή, προσθέτουν, η αντιπολίτευση εκπέμπει τουλάχιστον προβληματική εικόνα, με την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα στη δεύτερη θέση αλλά με διψήφια διαφορά από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ να δείχνει, πλέον, ότι παλεύει να διατηρήσει τα ποσοστά του, το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού να περνάει σοβαρή κρίση, με αποχωρήσεις στελεχών με το «καλημέρα», τα υπόλοιπα κόμματα να επιχειρούν να κρατήσουν δυνάμεις και το αναμενόμενο κόμμα Σαμαρά να εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσει το κομμάτι του εκλογικού σώματος που εμπιστεύεται την κυβέρνηση.
«Στη ΔΕΘ θα πούμε στον κόσμο τι κάναμε, γιατί πρέπει να μας ψηφίσει και ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, και στους μήνες που θα ακολουθήσουν, μπορούμε να βρεθούμε ξανά σε τροχιά αυτοδυναμίας», υπογραμμίζουν.
*Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»
Λουκέτο σε πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μαρκετ – Κλείνει όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα
Ανατροπές προκαλεί στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας και των 11 καταστημάτων της αλυσίδας hard discount MER
Κάμμενος: «Αν φτιάξει κόμμα ο Σαμαράς, θα επιστρέψω στην πολιτική»
Για τα όσα συνέβησαν το 2015 με τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου μίλησε ο τότε υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –
Φυσικοί λιποδιαλύτες: 8 τροφές που υποστηρίζουν το ήπαρ και βοηθούν στη διαχείριση βάρους
Το ήπαρ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς συμμετέχει μεταξύ άλλων στον μεταβολισμό και στην επεξεργασία των λιπών.
Ζέτα Μακρυπούλια: Τέλος το Ρουκ Ζουκ – Οι παγωμένες σχέσεις και το μεγάλο αγκάθι
Νέα δεδομένα φαίνεται πως διαμορφώνονται γύρω από το μέλλον του «Ρουκ Ζουκ» και της Ζέτας Μακρυπούλια στον ΑΝΤ1, καθώς το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι παραμένει
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε σχέδιο τετραετίας»
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στη Realnews, προαναγγέλλει ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στη φετινή
Ακολούθησε το Freddonews.eu στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις