ΣΟΚ ΤΩΡΑ: ΝΕΚΡΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Μια ακόμη αιματηρή επίθεση κατά εκπροσώπου του Τύπου συγκλονίζει τη διεθνή κοινότητα, καθώς ένας γνωστός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από πυρά όπλων την ώρα
Μια ακόμη αιματηρή επίθεση κατά εκπροσώπου του Τύπου συγκλονίζει τη διεθνή κοινότητα, καθώς ένας γνωστός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από πυρά όπλων την ώρα που βρισκόταν σε κατάστημα εστίασης. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πολιτεία Οαχάκα στο νότιο Μεξικό, σκορπώντας θλίψη και οργή για την έξαρση της βίας εναντίον των λειτουργών της ενημέρωσης.
Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης
Το θύμα είναι ο Φρανσίσκο Αλεχάντρο Λέιβα Αγκιλάρ, πρώην διευθυντής του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού CORTV και γνωστός πολιτικός αρθρογράφος σε ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Ο δημοσιογράφος δέχθηκε την φονική επίθεση στην κοινότητα Σαν Πάμπλο Έτλα, από ενόπλους οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και διέφυγαν αμέσως μετά την πράξη τους.
Ο Αγκιλάρ ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή για την έντονη κριτική που ασκούσε στις τοπικές αρχές και την κυβέρνηση. Μάλιστα, ο κυβερνήτης της Οαχάκα, Σαλομόν Χάρα, προέβη σε δημόσια καταδίκη της δολοφονίας μέσω ανάρτησης στο X, υπογραμμίζοντας ότι παρά την κριτική στάση που κρατούσε το θύμα απέναντι στην πολιτική του, σεβόταν απόλυτα το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου.
Μαύρο ρεκόρ για τον Τύπο στο Μεξικό
Η δολοφονία του Αγκιλάρ αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF):
-
Ο Φρανσίσκο Αλεχάντρο Λέιβα Αγκιλάρ αποτελεί τον έβδομο δημοσιογράφο που δολοφονείται στο Μεξικό μέσα στο 2026.
-
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ένας άλλος δημοσιογράφος με ειδίκευση στο αστυνομικό ρεπόρτζ έπεσε νεκρός στην πολιτεία Πουέμπλα.
-
Στις αρχές του ίδιου μήνα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος διευθύντριας τοπικού μέσου στη Βερακρούς, η οποία είχε απαχθεί τον Ιούνιο.
Παράλληλα, τα στοιχεία της ΜΚΟ «Άρθρο 19» δείχνουν ότι τουλάχιστον δέκα δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από εγκληματικές ενέργειες από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η πρόεδρος Κλαούδια Σέινμπαουμ, καθιστώντας το Μεξικό μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές στον κόσμο για την άσκηση της δημοσιογραφίας.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ: ΣΟΚ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛ.ΑΣ – ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΕΥΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τη στυγερή δολοφονία της 42χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στην Άνω Σύρο, με τα νέα στοιχεία της έρευνας να φέρνουν πλήρη
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: ΟΛΑ ΤΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 41ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΛ.ΑΣ. “ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ…”
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Σύρο, με τον θανάσιμο τραυματισμό της 40χρονης εργαζόμενης του ΕΚΑΒ έξω από κατοικ
ΕΚΤΑΚΤΟ νεκpός γνωστός δημοσιογράφος μέσα σε εστιατόρια
Μια ακόμη αιματηρή επίθεση κατά εκπροσώπου του Τύπου συγκλονίζει τη διεθνή κοινότητα, καθώς ένας γνωστός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από πυρά όπλων την ώρα
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΕ ΣΟΚ Η ΜΙΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – “ΚΑΝΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 35 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ”
Έντονη αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 73χρονου γνωστού ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου. Ο άτυχος δικηγόρο
ΦΡΙΚΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ: ΜΟΛΙΣ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΟΝ 28ΧΡΟΝΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Νέες αποκαλύψεις και οπτικό υλικό φέρνουν στο φως τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά την άγρια δολοφονία του 73χρονου γνωστού ποινικολόγου, Σταύρου Γεωργίο
Ακολούθησε το Freddonews.eu στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις