ΣΟΚ Τώρα για την Ευγενία Μανωλίδου: Μόλις μαθεύτηκε τι της έκαναν – Δεν το περίμενε κανείς

Διαδικτυακή αντιπαράθεση ξέσπασε τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, με αφορμή τις ραδιο

ΣΟΚ Τώρα για την Ευγενία Μανωλίδου: Μόλις μαθεύτηκε τι της έκαναν – Δεν το περίμενε κανείς

Διαδικτυακή αντιπαράθεση ξέσπασε τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, με αφορμή τις ραδιοφωνικές εκπομπές της Ευγενίας Μανωλίδου στον ΣΚΑΪ, μαζί με τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην Ελληνική Μυθολογία.


Αφορμή για την έντονη κόντρα στάθηκε άρθρο του γνωστού σκιτσογράφου σε ενημερωτική ιστοσελίδα, με τίτλο «Καημένε Όμηρε τι σου ’μελλε να πάθεις».

Η κριτική του Στάθη Σταυρόπουλου και η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

Στο άρθρο του, ο Στάθης Σταυρόπουλος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η Ευγενία Μανωλίδου δεν διαθέτει τα προσόντα για να αναλύσει την Ελληνική Μυθολογία.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στη διοίκηση του σταθμού για την επιλογή της, υποστηρίζοντας ότι η παρουσιάστρια επιλέχθηκε επειδή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «παροικεί την εξουσία».

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον σκιτσογράφο ως «μισογύνη» και «ξερόλα».

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ο Στάθης Σταυρόπουλος στρέφει την κριτική του κατά της συζύγου του αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι η σύζυγός του, ενώ επισήμανε πως η Ευγενία Μανωλίδου συμπαρουσιάζει την εκπομπή και ότι για τα θέματα της Μυθολογίας τοποθετούνται διακεκριμένοι καθηγητές.

«Την εγκυρότητα των πληροφοριών και την επιστημονική τεκμηρίωση την έχουν κορυφαίοι ειδικοί καθηγητές των Πανεπιστημίων μας. Ούτε η Ελληνική Αγωγή ούτε η Ευγενία, ούτε εγώ», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, σε ανάρτησή του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Και όμως ο συμπλεγματικός, μισογύνης και ξερόλας @st_stavropoulos βρήκε την ευκαιρία αντί να πει ένα μπράβο, που μεταδίδονται αυτές οι επιμορφωτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην ώρα με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα, βγάζει όλη του την χολή κατά την Ευγενίας απλώς και μόνον διότι είναι η σύζυγός μου».

Η απάντηση του Σταυρόπουλου και η νέα επίθεση Γεωργιάδη

Η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε νέα αντίδραση από τον Στάθη Σταυρόπουλο, ο οποίος επέμεινε στην αρχική κριτική του.

Σε νέα ανάρτησή του στο Χ, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, έγραψε:

«Κυριε Γεωργιαδη,αν η κυρία Μανωλίδου δεν παροικούσε την εξουσία ουτε εκπομπή θα έβλεπε, ουτε θα έσπευδαν καθηγητές να την συνδράμουν. Τις λοιπές αγένειες και woke ανοησίες (…μισογύνης) που μου γράφετε σας τις επιστρέφω, διοτι σας χαρακτηρίζουν».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε με νέα ανάρτηση, επιμένοντας στον χαρακτηρισμό του για τον σκιτσογράφο, τον οποίο χαρακτήρισε «έναν κλασικό μισογύνη, φαλλοκράτη».

«Ευτυχώς ο κόσμος έχει προχωρήσει και άφησε ανθρώπους σαν και σας πίσω του», κατέληξε ο υπουργός.

Σε νέα τοποθέτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμη ότι η απάντηση του Στάθη Σταυρόπουλου ενισχύει τον ισχυρισμό του περί μισογυνισμού.

«Η απάντηση σας αποδεικνύει και τον περί μισογυνισμού ισχυρισμό μου για το πρόσωπό σας. Ούτε ξέρετε ποια είναι η @ManolidouE ούτε τι σπουδές έχει κάνει στη μουσική και σε ποιο Πανεπιστήμιο και τί ορχήστρες έχει διευθύνει πριν καν με γνωρίσει, ούτε πόσες γλώσσες μιλάει άπταιστα, ούτε τί σπουδές στα κλασικά γράμματα κάνει τώρα και τί βαθμούς παίρνει σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, ούτε γενικά τι χαρακτήρας και τι ικανότητες έχει.

Μόνον και μόνον επειδή είναι σύζυγός μου, σας είναι αρκετό για να την απαξιώσετε. Ένας κλασικός μισογύνης, φαλλοκράτης. Ευτυχώς ο κόσμος έχει προχωρήσει και άφησε ανθρώπους σαν και σας πίσω του».

Η απάντηση της Ευγενίας Μανωλίδου

Στην κριτική του Στάθη Σταυρόπουλου απάντησε και η ίδια η Ευγενία Μανωλίδου, αναφερόμενη στη μέχρι σήμερα πορεία και ενασχόλησή της με την ελληνική γλώσσα και τον κλασικό πολιτισμό.

«Από το 2017, όταν ανέλαβα τη διεύθυνση της Ελληνικής Αγωγής, αφιερώνω καθημερινά τη ζωή μου στη μελέτη, στην ανάδειξη και στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του κλασικού πολιτισμού. Μελετώ, σπουδάζω, γράφω βιβλία και άρθρα, συμμετέχω σε συνέδρια και συνεργάζομαι με πανεπιστήμια και επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Γνωρίζω πόσα ακόμη έχω να μάθω. Γι’ αυτό ακριβώς συνεχίζω να μαθαίνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ευγενία Μανωλίδου πρόσθεσε πως «οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και η συλλήβδην απαξίωση της εργασίας ενός ανθρώπου αποτελούν απλώς θόρυβο που δεν πρόκειται να με απομακρύνει ούτε μία ημέρα από τη δουλειά μου».

Η θέση του Άρη Πορτοσάλτε

Στην αντιπαράθεση τοποθετήθηκε και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, συμπαρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο δημοσιογράφος σημείωσε:

«Η μικρότητα,η υποτίμηση και η προσβολή της γυναίκας στον τόπο μας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη σύζυγο Α.Γεωργιάδη είναι δυστυχώς καθημερινότητα.Ούτε ο φθόνος,ούτε η κακεντρέχεια πτοούν!Μετρά η επιδοκιμασία των πολλών που ακούν τις εκπομπές.

Σάββατο 15/8 ΣΚΑΙ 100,3 ώρα 09:00».

Η διαδικτυακή αντιπαράθεση των τελευταίων ωρών έχει έτσι επικεντρωθεί τόσο στην παρουσία της Ευγενίας Μανωλίδου στις εκπομπές για την Ελληνική Μυθολογία όσο και στις εκατέρωθεν αιχμηρές τοποθετήσεις των εμπλεκομένων.

Έκτακτη ειδηση για Σταύρο Θεοδωράκη

Νέα τηλεοπτική στέγη αποκτά ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς από τη νέα σεζόν εντάσσεται επίσημα στο δυναμικό του ΣΚΑΪ, επιστρέφοντας στην τηλεόραση με τους «Πρ

«Ο ΣΚΑΪ αποχαιρετά τον σπουδαίο» – Θpήvος στο κανάλι, η ανακοίνωση

Με μια αλλαγή στο πρόγραμμά του ο ΣΚΑΪ αποχαιρετά τον Νίκο Καλογερόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική διαδρομή στον ελληνικ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΩΡΑ

Εντολή για την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος εργαζόμενων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

Σάλος με Πορτοσάλτε: Η ατάκα για τους εποχικούς πυροσβέστες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε σχετικά με το ζήτημα των εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι κάθε χρόνο βρίσκονται

Πάγωσε η δημοσιογράφος on air: «Νίκο, φύγε τώρα!» – Οι καύτρες χτυπούσαν τον εικονολήπτη σε ζωντανή σύνδεση

Σκηνές μεγάλης έντασης εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης του ΣΚΑΪ από τα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να μ