Σοκ στην Κρήτη: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο πλοίων στο λιμάνι της Σούδας – Βίντεο κατέγραψε το ατύχημα
Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, όταν δύο πλοία συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια των χειρισμών τους, σε ένα περιστατικό
Κρήτη: Καρέ-καρέ η στιγμή της σύγκρουσης δύο πλοίων στο λιμάνι της Σούδας – Αναστάτωση και έρευνα για τα αίτια
Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, όταν δύο πλοία συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια των χειρισμών τους, σε ένα περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Δείτε το βίντεο:
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει τη στιγμή που τα δύο πλοία πλησιάζουν το ένα το άλλο, ενώ εκτελούν ελιγμούς μέσα στο λιμάνι. Παρά τις προσπάθειες των πληρωμάτων, η σύγκρουση δεν αποφεύχθηκε, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους επιβάτες, στους εργαζομένους του λιμανιού και στους παρευρισκόμενους που παρακολουθούσαν τις κινήσεις των πλοίων.
Δείτε το βίντεο:
Πώς έγινε το ατύχημα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος» είχε μόλις αποπλεύσει από το λιμάνι της Σούδας με προορισμό τον Πειραιά. Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 100 επιβάτες, ενώ μετέφερε επίσης 32 επιβατικά οχήματα και 74 φορτηγά.
Την ίδια ώρα, το φορτηγό πλοίο «Iosif K.», το οποίο μετέφερε συνολικά 84 φορτηγά, πραγματοποιούσε χειρισμούς προκειμένου να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι. Υπό συνθήκες που μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστες, οι πορείες των δύο πλοίων διασταυρώθηκαν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η σύγκρουση.
Το περιστατικό προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των λιμενικών αρχών, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο για να διαπιστώσουν την κατάσταση και να εξασφαλίσουν την ασφαλή συνέχιση των λιμενικών δραστηριοτήτων.
Δείτε το βίντεο:
Το βίντεο που καταγράφει τη σύγκρουση
Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφει καρέ-καρέ το περιστατικό. Στις εικόνες φαίνονται τα δύο πλοία να βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σημειώνεται η πρόσκρουση.
Το υλικό αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την έρευνα των αρμόδιων αρχών, καθώς ενδέχεται να βοηθήσει στην αποσαφήνιση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το ναυτικό ατύχημα.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
Παρά την ένταση της σύγκρουσης και την αναστάτωση που προκλήθηκε, οι πρώτες πληροφορίες είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικές. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών ή μελών των πληρωμάτων, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από το συμβάν.
Τα δύο πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές, οι οποίες πρόκειται να εκτιμηθούν από τους αρμόδιους πραγματογνώμονες, ενώ θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενοι τεχνικοί έλεγχοι πριν αποφασιστεί η συνέχιση των δρομολογίων ή των δραστηριοτήτων τους.
Δείτε το βίντεο:
Σε εξέλιξη η προανάκριση
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων έχει αναλάβει την προανάκριση για το περιστατικό και εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια που οδήγησαν στη σύγκρουση. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται οι χειρισμοί των δύο πλοίων, οι επικρατούσες συνθήκες στο λιμάνι, καθώς και το σύνολο των επικοινωνιών που πραγματοποιήθηκαν πριν από το ατύχημα.
Παράλληλα, θα ληφθούν καταθέσεις από τους πλοιάρχους και τα μέλη των πληρωμάτων, ενώ θα αξιοποιηθεί τόσο το βιντεοληπτικό υλικό όσο και τα στοιχεία από τα συστήματα καταγραφής των πλοίων, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος.
Το περιστατικό υπενθυμίζει τη σημασία της αυστηρής τήρησης των διαδικασιών ασφαλείας στους λιμένες, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όταν η επιβατική και εμπορευματική κίνηση αυξάνεται σημαντικά. Ευτυχώς, στην περίπτωση της Σούδας, το ατύχημα είχε μόνο υλικές συνέπειες, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.
Αντί για ενός λεπτού σιγή ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποχαιρέτησε τη Μάρω Κοντού με το πιο όμορφο τραγούδι
Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές των τελευταίων ημερών εκτυλίχθηκε στη σκηνή του Υπαίθριου Θεάτρου «Μ. Γκανάς» στην Ηγουμενίτσα, όπου ο Βασίλης
Θρήνος: Ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα πριν λίγο -Δείτε ποιος έφυγε από τη ζωή
Σύμφωνα με πληροφορίες από cretalive.gr, στο Θραψανό η κηδεία της Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου της Στέλλας Εμμαν. Κουκλά
Πέθανε ο μουσικός Γιώργος Λαγογιάννης σε ηλικία 47 χρονών
Φτωχότερη είναι η ελληνική ροκ και μπλουζ σκηνή, καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 47 ετών, ο μουσοκός Γιώργος Λαγογιάννης.
ΣΟΚ στον Πειραιά: 28χρονος και 27χρονη βρέθηκαν νεκροί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες
Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε νεκρό σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ Τα δύο νεαρά άτομα εντόπισε νεκρά ο πατέρας του 28
Τη σκότωσε γιατί δεν ήθελε να κάνει τpίο, έκαιγε το πτώμα της στο τζάκι, συνεργός η σύζυγός του – Η γυναικοκτονία στη Λέσβο που σόκαρε την Ελλάδα
Υπάρχουν εγκλήματα που, όσο κι αν περνούν τα χρόνια, εξακολουθούν να προκαλούν σοκ. Ένα από αυτά είναι η υπόθεση της 24χρονης Τούλας στη Λέσβο, που
Ακολούθησε το Freddonews.eu στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις