ΣΟΚ στην κηδεία του Νίκου Καλογερόπουλου: Η ηχηρή απουσία ανθρώπου που ήταν 40 χρόνια φίλος του – Κανείς δεν περίμενε να μην είναι εκεί
Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Νίκου Καλογερόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και άν
Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Νίκου Καλογερόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και άνθρωποι που συμπορεύτηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκαν στο τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και τραγουδοποιό.
Ανάμεσα στις παρουσίες αλλά και στις απουσίες που συζητήθηκαν ήταν εκείνη του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο ο Νίκος Καλογερόπουλος συνδεόταν με μια φιλία που είχε διάρκεια περίπου τέσσερις δεκαετίες.
Νίκος Καλογερόπουλος – Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Μια φιλία τεσσάρων δεκαετιών
Η απουσία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου από την κηδεία σχολιάστηκε ακριβώς επειδή η σχέση των δύο ανδρών είχε αντέξει στον χρόνο.
Ο Νίκος Καλογερόπουλος και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είχαν γνωριστεί από τα νεανικά τους χρόνια και είχαν μοιραστεί δύσκολες περιόδους, οικονομικές στερήσεις, δουλειές, αλλά και σημαντικούς σταθμούς στην καλλιτεχνική τους πορεία.
Ο ίδιος ο Καλογερόπουλος είχε μιλήσει αρκετές φορές με ιδιαίτερη αγάπη για τον φίλο του, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της σχέσης τους. Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφερθεί και στον αδελφό του τραγουδιστή, Αντρέα, με τον οποίο είχε εργαστεί στις οικοδομές. Όπως είχε χαρακτηριστικά πει, εκεί ουσιαστικά «σπούδασε το θέατρο».
Οι δύο καλλιτέχνες είχαν γνωριστεί σε μια περίοδο κατά την οποία η καριέρα και η αναγνωρισιμότητα δεν είχαν ακόμη έρθει στη ζωή τους.
Ο Καλογερόπουλος είχε θυμηθεί, μάλιστα, την εποχή που ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είχε επιστρέψει από το Παρίσι και προσπαθούσε να βρει τον δρόμο του στον χώρο του τραγουδιού. Τα χρήματα ήταν περιορισμένα και, όπως είχε περιγράψει ο ηθοποιός, το πεντακοσάρικο που έβγαζε ο Παπακωνσταντίνου από τις εμφανίσεις του το μοιράζονταν μεταξύ τους.
Το «Καραϊσκάκης» που τους ένωσε και το «παντοτινός μου φίλος»
Η φιλία τους συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, ενώ οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν και επαγγελματικά.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της κοινής τους καλλιτεχνικής διαδρομής ήταν το τραγούδι «Καραϊσκάκης», το οποίο έγραψε ο Νίκος Καλογερόπουλος για την ταινία «Οι Ιππείς της Πύλου» και ερμήνευσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Το συγκεκριμένο τραγούδι έμελλε να συνδεθεί άρρηκτα και με τους δύο.
Μάλιστα, το 2013, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ταξίδεψε μέχρι την Κυπαρισσία για να εμφανιστεί στο «Τρενοτεχνείο», τον χώρο πολιτισμού που είχε δημιουργήσει ο Νίκος Καλογερόπουλος στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό.
Εκεί, ο Καλογερόπουλος είχε αναφερθεί δημόσια στα 40 χρόνια φιλίας τους, ενώ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει «παντοτινό μου φίλο» και είχε μιλήσει για εκείνον ως «αδερφό».
Η απουσία από την κηδεία και το τραγούδι που ακούστηκε στο τελευταίο «αντίο»
Με δεδομένη την πολυετή και ιδιαίτερα στενή σχέση τους, η απουσία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου από την κηδεία του Νίκου Καλογερόπουλου ήταν αναμφίβολα αισθητή.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο ο τραγουδιστής δεν παραβρέθηκε στο τελευταίο «αντίο». Παράλληλα, δεν έχει υπάρξει κάποια δημόσια τοποθέτηση από τον ίδιο ή από το περιβάλλον του που να εξηγεί την απουσία.
Το συγκεκριμένο στοιχείο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν υπάρχει κανένα δεδομένο που να δικαιολογεί αυθαίρετες ερμηνείες ή σενάρια περί ρήξης μεταξύ των δύο ανδρών.
Μια απουσία από μια κηδεία μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και απολύτως προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.
Το μόνο βέβαιο, επομένως, είναι πως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν βρέθηκε στην κηδεία του επί 40 χρόνια φίλου του και ότι ο λόγος παραμένει άγνωστος.
Και όμως, με έναν συμβολικό τρόπο, η παρουσία του υπήρξε.
Κατά την αναχώρηση της σορού του Νίκου Καλογερόπουλου, αντί για ένα συνηθισμένο πένθιμο μουσικό κομμάτι, ακούστηκε ο «Καραϊσκάκης». Το τραγούδι που είχε γράψει ο ίδιος ο Καλογερόπουλος και είχε ερμηνεύσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Έτσι, μια φιλία τεσσάρων δεκαετιών αποτυπώθηκε για ακόμη μία φορά μέσα από ένα τραγούδι. Αυτή τη φορά, όμως, η απουσία από την κηδεία άφησε ένα ερωτηματικό.
Θρήνος Τώρα: Πέθανε ο Παπανικολάου – Μόλις έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση
Βαθύ πένθος έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Βάρης, αλλά και ευρύτερα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η είδηση του θανάτου του εν ενεργεία Τοπ
Συγκίνηση πριν την κηδεία του Νίκου Καλογερόπουλου – Το ιδιαίτερο αντίο του Γρηγόρη Αρναούτογλου
Με έναν ξεχωριστό και συγκινητικό τρόπο επέλεξε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου να αποχαιρετήσει δημόσια τον Νίκο Καλογερόπουλο, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του σ
Πάνος Βλάχος: Γιατί σήκωσε το φέρετρο του Νίκου Καλογερόπουλου στην κηδεία – Η άγνωστη σχέση τους
Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Πάνος Βλάχος στην πολιτική κηδεία του Νίκου Καλογερόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Αυγού
ς Βλάχος: Γιατί σήκωσε το φέρετρο του Νίκου Καλογερόπουλου στην κηδεία –… Πάνος Βλάχος: Γιατί σήκωσε το φέρετρο του Νίκου Καλογερόπουλου στην κηδεία – Η άγνωστη σχέση τους
Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Πάνος Βλάχος στην πολιτική κηδεία του Νίκου Καλογερόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Αυγού
Πάνος Βλάχος: Γιατί σήκωσε το φέρετρο του Νίκου Καλογερόπουλου – Η άγνωστη σχέση τους που λίγοι γνώριζαν
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Πάνος Βλάχος στην πολιτική κηδεία του Νίκου Καλογερόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Αυγούστου στ
Ακολούθησε το Freddonews.eu στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις