Πέθανε ο Χρήστος Πριτσαπίδουλας

Θλίψη προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Χρήστου Πριτσαπίδουλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, έχοντας πίσω του μια

Πέθανε ο Χρήστος Πριτσαπίδουλας

Θλίψη στη δημοσιογραφία: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πριτσαπίδουλας σε ηλικία 82 ετών

Θλίψη προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Χρήστου Πριτσαπίδουλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, έχοντας πίσω του μια πολυετή διαδρομή στον ελληνικό Τύπο.


Την απώλεια του δημοσιογράφου γνωστοποίησε η ΕΣΗΕΑ, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης να τον αποχαιρετά με ανακοίνωσή του και να εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο ενός ανθρώπου που υπηρέτησε για χρόνια τη δημοσιογραφία.

Ο Χρήστος Πριτσαπίδουλας είχε εργαστεί σε εφημερίδες της Αθήνας αλλά και της Αχαΐας, ενώ κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας είχε αναλάβει καθήκοντα αρχισυντάκτη.

Μια μακρά διαδρομή στον ελληνικό Τύπο

Η επαγγελματική πορεία του Χρήστου Πριτσαπίδουλα ήταν συνδεδεμένη με τον έντυπο Τύπο, σε μια εποχή κατά την οποία οι εφημερίδες αποτελούσαν ένα από τα κυριότερα μέσα ενημέρωσης των πολιτών.

Εργάστηκε τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην Αχαΐα, αποκτώντας εμπειρία σε διαφορετικές δημοσιογραφικές συνθήκες και αναλαμβάνοντας τη θέση του αρχισυντάκτη.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία αναφέρθηκε στην απώλεια του συναδέλφου της και έδωσε πληροφορίες για την πολιτική κηδεία του.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατό του

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι ο Χρήστος Πριτσαπίδουλας έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Στο λιτό μήνυμά της, η Ένωση εξέφρασε τη θλίψη της και αποχαιρέτησε τον δημοσιογράφο, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Ελαιοχώρι Αχαΐας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη αποχαιρετά τον συνάδελφο Χρήστο Πριτσαπίδουλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, 12 Αυγούστου».

Στη συνέχεια γίνεται γνωστό ότι η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Ελαιοχώρι Αχαΐας.

Θλίψη για την απώλειά του

Ο θάνατος του Χρήστου Πριτσαπίδουλα αποτελεί ακόμη μία απώλεια για τον χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Στα 82 του χρόνια ολοκληρώθηκε μια ζωή που για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν συνδεδεμένη με τις εφημερίδες, τις συντακτικές ομάδες και την καθημερινή διαδικασία της ενημέρωσης.

Η θέση του αρχισυντάκτη, την οποία είχε υπηρετήσει σε αθηναϊκές και αχαϊκές εφημερίδες, αποτελεί έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους σε μια εφημερίδα, καθώς συνδέεται άμεσα με τον συντονισμό της δημοσιογραφικής ύλης και τη λειτουργία της σύνταξης.

Το τελευταίο «αντίο» στο Ελαιοχώρι Αχαΐας

Στο Ελαιοχώρι Αχαΐας θα γραφτεί ο επίλογος για τον Χρήστο Πριτσαπίδουλα, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η πολιτική κηδεία του.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και άνθρωποι που τον γνώρισαν μέσα από την επαγγελματική του πορεία θα έχουν την ευκαιρία να του απευθύνουν το τελευταίο αντίο.

Ο Χρήστος Πριτσαπίδουλας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας πίσω του τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στον ελληνικό Τύπο και μια πολυετή παρουσία στον χώρο της ενημέρωσης.

Συγκλονίζει η Βούλα Πατουλίδου: «Άκουσα τη φωνή του παππού μου» – Για πρώτη φορά στην Παναγία Σουμελά

Μια βαθιά συγκινητική επίσκεψη στην ιστορική Παναγία Σουμελά στον Πόντο πραγματοποίησε η Βούλα Πατουλίδου, η οποία μοιράστηκε μέσα από τα social media σκέψεις

Ισχυρό σοκ στο Μαξίμου – Aυτό είναι το ποσοστό του νέου κόμματος του Αντώνη Σαμαρά

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, με τις δημοσκοπήσεις και τις παρασκηνιακές

Γέννησε η Αναστασία Γιουσέφ: Ποιο είναι το φύλο του μωρού – Ποιος είναι ο πατέρας;

Η ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση του πρώην μάνατζέρ της, Ευθύμη Μάρκου, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Αναστασία έφερε

Γέννησε η Αναστασία Γιουσέφ: Ποιο είναι το φύλλο του μωρού – Ποιος είναι ο πατέρας;

Η ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση του πρώην μάνατζέρ της, Ευθύμη Μάρκου, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Αναστασία έφερε

Ρία Ελληνίδου: Το βίντεο από το παρελθόν που αποκάλυψε τις πλαστικές – «Η Καινούργιου μπροστά της μόνο βλεφαρίδες έχει αλλάξει»

Αυτή τη φορά, όμως, όχι για κάποια νέα μουσική κυκλοφορία ή για μία από τις εμφανίσεις της, αλλά για το πόσο διαφορετική έδειχνε πριν από μερικά χρόνια.