ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής 16 Αυγούστου, σε δασική έκταση στην περιοχή Περιστέρια, στη Σαλαμίνα. Για την κατά
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής 16 Αυγούστου, σε δασική έκταση στην περιοχή Περιστέρια, στη Σαλαμίνα.
Για την κατάσβεση της φωτιάς έχει κινητοποιηθεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και εναέρια μέσα.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο
Στο μέτωπο επιχειρούν συνολικά 92 πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί από 5 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ.
Παράλληλα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί 23 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η πυρκαγιά και να περιοριστεί η εξάπλωσή της.
Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι – Ήχησε ΤΟ 112
Για την περιοχή ενεργοποιήθηκε και το 112, με μήνυμα προς τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
Οι Αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη της πυρκαγιάς και βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς πρόκειται για δασική έκταση και η άμεση αντιμετώπιση του μετώπου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.
Παράλληλα παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χαλκιδική
Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.
Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Κουφίδη, το μέτρο ισχύει από τις 08:00 της 16ης Αυγούστου έως τις 08:00 της 17ης Αυγούστου και αφορά συγκεκριμένες περιοχές στους τέσσερις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.
Ποιες περιοχές αφορά το μέτρο
Στον Δήμο Κασσάνδρας, η απαγόρευση ισχύει στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και ειδικότερα στην περιοχή της κορυφογραμμής από το Κασσανδρινό έως την Αγία Παρασκευή, αλλά και στις περιοχές «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» της Τοπικής Κοινότητας Παλιουρίου.
Στον Δήμο Σιθωνίας, το μέτρο αφορά τη χερσόνησο της Σιθωνίας και την κορυφογραμμή Δραγουνδέλι, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό έως τη Συκιά.
Στον Δήμο Αριστοτέλη, η απαγόρευση καλύπτει την περιοχή από την Κομίτσα έως την Ουρανούπολη, καθώς και τις περιοχές Τσάμια Στρατονίκης, Φυσώκα και το Σκοπευτήριο Στρατωνίου.
Στον Δήμο Πολυγύρου, το μέτρο αφορά τον ορεινό όγκο του Χολομώντα, συμπεριλαμβανομένων των αναδασώσεων στην περιοχή των Βραστάμων και της περιοχής ευθύνης του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη.
Έλεγχοι από την Αστυνομία και πρόστιμο 300 ευρώ
Για την εφαρμογή της απαγόρευσης προβλέπονται εντατικοί έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία. Περιπολικά και αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στις εισόδους των δασικών δρόμων, πραγματοποιώντας ελέγχους και απομακρύνοντας όσους επιχειρούν να εισέλθουν στις απαγορευμένες περιοχές.
Εξαίρεση προβλέπεται μόνο για μέλη εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν σε δράσεις πυροπροστασίας και βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής καλεί κατοίκους και επισκέπτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, καθώς η μη συμμόρφωση με την απόφαση επιφέρει διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.
Οι Αρχές υπενθυμίζουν παράλληλα ότι απαιτείται αυξημένη προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.
Ενοίκια: Αφορολόγητα για 36 μήνες – Τι προβλέπει το μέτρο, η εκπνοή της προθεσμίας
Ένα σημαντικό φορολογικό κίνητρο έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επιλέγουν να διαθέσουν κατοικίες για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε μακρο
Δώδεκα νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες σε ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
Τραγωδία σημειώθηκε στην ανατολική Ουγγαρία, όταν τουριστικό λεωφορείο με Πολωνούς επιβάτες εξετράπη της πορείας του, έπεσε σε χαντάκι και ανατράπηκε. Από
«Που είναι το παιδί μου;»: Οι δραματικές στιγμές μητέρας πάνω από τον τάφο του 24χρονου γιου της
Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου στο κοιμητήριο της Ξηριώτισσας στη Λαμία, όταν μια 69χρονη γυναίκα πίστεψε πως άγνω
EKTAKTO ΤΩΡΑ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ – ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code βρίσκεται και σήμερα, Κυριακή 16 Αυγούστου 2026, μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολ
ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ
Τραγική κατάληξη είχε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κατοικία στα Μοιραίικα Αχαΐας, καθώς ένας 63χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του. Η φωτιά ξέσπασε σε ισόγεια μον
Ακολούθησε το Freddonews.eu στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις