Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για τη γυναίκα που βρέθηκε χθες απανθρακωμένη στα Σπάτα με το πόδι στο γκάζι – Έτσι έχασε τη ζωή της και κάηκε

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία που σημειώθηκε στα Σπάτα, όπου μία γυναίκα εντοπίστηκε απανθρακωμένη μέσα σε αυτοκίνητο, την ώρα που στην πε

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για τη γυναίκα που βρέθηκε χθες απανθρακωμένη στα Σπάτα με το πόδι στο γκάζι – Έτσι έχασε τη ζωή της και κάηκε

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία που σημειώθηκε στα Σπάτα, όπου μία γυναίκα εντοπίστηκε απανθρακωμένη μέσα σε αυτοκίνητο, την ώρα που στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα στοιχεία από την αστυνομική και ιατροδικαστική έρευνα, η γυναίκα φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματός της όταν αυτό έπεσε πάνω σε πέτρες. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο συγκρούστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Πώς φαίνεται να ξεκίνησε η τραγωδία

Με βάση την εκδοχή που εξετάζεται, η γυναίκα κινούνταν με το ΙΧ της στην περιοχή των Σπάτων όταν το όχημα έπεσε πάνω σε πέτρες. Το γεγονός αυτό φέρεται να προκάλεσε την απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα εντοπίστηκε μέσα στο όχημα με το πόδι στο γκάζι. Η εκτίμηση που εξετάζεται είναι ότι, μέσα στον πανικό της, συνέχισε να πατά το πεντάλ, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να συγκρουστεί και στη συνέχεια να πάρει φωτιά.

Οι Αρχές εξετάζουν παράλληλα εάν η φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο αποτέλεσε και την αρχική εστία της πυρκαγιάς που επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Η σορός που βρέθηκε στο εσωτερικό του καμένου αυτοκινήτου ανήκει σε γυναίκα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής Δεν έχει καταστεί δυνατό να προσδιοριστεί η ηλικία της και αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία ταυτοποίησης.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να εξετάζουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό, καθώς και την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στη σύγκρουση και την πυρκαγιά.

Απομακρύνεται το αρχικό σενάριο της αυτοκτονίας

Οι πρώτες ενδείξεις που είχαν προκύψει μετά τον εντοπισμό της σορού είχαν οδηγήσει τις Αρχές να εξετάσουν και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ωστόσο, τα νεότερα στοιχεία φαίνεται πως αλλάζουν την αρχική εικόνα. Η εκδοχή που εξετάζεται πλέον είναι αυτή ενός τραγικού δυστυχήματος, κατά το οποίο η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και στη συνέχεια εγκλωβίστηκε στο φλεγόμενο όχημα.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εκδοχή δεν αποτελεί ακόμη οριστικό πόρισμα. Οι Αρχές καλούνται να εξακριβώσουν πλήρως τι προηγήθηκε της σύγκρουσης, πώς ακριβώς προκλήθηκε η φωτιά και εάν το αυτοκίνητο αποτέλεσε την αφετηρία της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Η φωτιά στα Σπάτα και η επιχείρηση κατάσβεσης

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου, περίπου στις 15:30, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στα Σπάτα.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης κατάσβεσης, οι πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, ανάμεσα στις θέσεις Ήμερος Πεύκος και Έτος Στέκο.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν συνολικά 121 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 36 πυροσβεστικά οχήματα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ακόμη ευρωπαϊκές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης. Συγκεκριμένα, επιχειρούσαν 23 Ρουμάνοι πυροσβέστες με πέντε οχήματα και 18 Γάλλοι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Από αέρος επιχείρησαν κατά διαστήματα δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στην κατάσβεση συνέδραμε και ο Δήμος Σπάτων με υδροφόρες.

Στις 15:42 είχε ενεργοποιηθεί και το 112, με μήνυμα προς τους πολίτες που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της γυναίκας και την ακριβή προέλευση της πυρκαγιάς συνεχίζεται.

Έκτακτη είδηση – ΣΟΚ στην Ελλάδα: Νεκρός σε πυρκαγιά

Τραγική κατάληξη είχε περιστατικό πυρκαγιάς στην Ελλάδα, καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Οι Αρχές έχουν κινητοποιηθεί για να διαπιστώσουν τις ακριβεί

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ: ΝΕΚΡΟΣ 17ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΝΙΟ – ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίμωλο ο θάνατος ενός 17χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία την ώρα που πήγε να κάνει μπάνιο. Το τραγικό περιστατι

Θλίψη για την αγαπημένη Ελένη Κοκκίδου

Δύσκολες ώρες περνά η Ελένη Κοκκίδου, καθώς η γνωστή ηθοποιός βίωσε μια σημαντική προσωπική απώλεια. Η μητέρα της έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, βυθίζοντας στο

Σοκ: Έχει «παγώσει» όλη η πόλη – Νεκρός ξαφνικά ο πιο γνωστός έμπορος της Ερμού – Θρήνος για τον Σάκη, την περασμένη εβδομάδα ήταν στο μαγαζί του

Θλίψη έχει προκαλέσει στον Βόλο η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Ισαάκ (Σάκη) Χατζηβασίλογλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο εκλιπών υπήρ

Νέα εξέλιξη στον Άγιο Δημήτριο: Μόλις ανακοινώθnκε τι έκανε η σύζυγος του 38xpovoυ νεκpού αστυνομικού

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του 38χρονου αστυνομικού που εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα στον Άγιο Δημήτριο. Τον αστυνομ