Κατερίνα Μουτσάτσου: «Δεν θα διαγραφούν η δουλειά και η προσφορά μου στην “Ελπίδα”» – Αιχμές μετά την αποχώρησή της από το κόμμα της Καρυστιανού

Η Κατερίνα Μουτσάτσου δίνει τη δική της απάντηση σχετικά με την αποχώρησή της από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού, επιχειρώντας να

Κατερίνα Μουτσάτσου: «Δεν θα διαγραφούν η δουλειά και η προσφορά μου στην “Ελπίδα”» - Αιχμές μετά την αποχώρησή της από το κόμμα της Καρυστιανού

Κατερίνα Μουτσάτσου: Απαντά για την αποχώρησή της από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού – «Η δουλειά μου δεν διαγράφεται»

Η Κατερίνα Μουτσάτσου δίνει τη δική της απάντηση σχετικά με την αποχώρησή της από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού, επιχειρώντας να αποκαταστήσει, όπως η ίδια αναφέρει, την εικόνα γύρω από τη συμμετοχή και τη δουλειά που έκανε στον Τομέα Πολιτισμού του πολιτικού φορέα.


Με εκτενή ανάρτησή της στο Χ, η ηθοποιός ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί προσωπική αντιπαράθεση, ωστόσο δηλώνει ότι θεωρεί απαραίτητο να απαντήσει σε δημόσιες αναφορές που, όπως υποστηρίζει, δημιουργούν την εντύπωση ότι η συμμετοχή της περιορίστηκε στην παρουσίαση του κινήματος στη Θεσσαλονίκη ή ότι όσοι αποχώρησαν δεν είχαν ουσιαστική συμβολή.

Η ίδια υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια των περίπου δύο μηνών που συμμετείχε στον πολιτικό φορέα εργάστηκε συστηματικά πάνω σε δύο ολοκληρωμένες προγραμματικές προτάσεις.

Η πρώτη αφορούσε τον Πολιτισμό και την Πολιτιστική Κληρονομιά, με προτάσεις για την προστασία μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, τον δημόσιο χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς, τον ρόλο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του ΟΔΑΠ, αλλά και τη διαχείριση και ανάδειξη της πολιτιστικής περιουσίας.

Η δεύτερη αφορούσε τον Ελληνικό Κινηματογράφο και την οπτικοακουστική πολιτική, με προτάσεις για τη χρηματοδότηση της ελληνικής παραγωγής, τη λειτουργία ενός «Νέου ΕΚΚΟΜΕΔ», τα κίνητρα παραγωγής, τις διεθνείς συμπαραγωγές, τη διανομή και την εξωστρέφεια της ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Η Μουτσάτσου επισημαίνει ότι οι προτάσεις αυτές δεν ήταν, όπως αναφέρει, απλές γενικές σκέψεις, αλλά προϊόν έρευνας, μελέτης, επαφών και συναντήσεων.

Όπως υποστηρίζει, από τις 20 Ιουνίου 2026 είχε αρχίσει να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις στην επίσημη πλατφόρμα του Τομέα Πολιτισμού της «Ελπίδας», ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ίδια, μαζί με τον Θανάση Αυγερινό επιδίωξαν τη συγκεκριμένη συνάντηση ήδη από τον Ιούνιο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού, Δέσποινα Κουτσούμπα, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ συμμετείχε διαδικτυακά και η Μαρία Καρυστιανού.

Η Κατερίνα Μουτσάτσου υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο, κατά την άποψή της, θα έπρεπε να διαμορφώνεται ένα σοβαρό πολιτικό πρόγραμμα: με έρευνα, τεκμηρίωση, διάλογο με τους ανθρώπους του εκάστοτε χώρου και στη συνέχεια συγκεκριμένες προτάσεις.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε δημόσια η αποχώρησή της.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη διαφωνία με τις λειτουργίες ενός κόμματος – για το αν είναι όντως “από τα κάτω” και δημοκρατικές – και στις δημόσιες υπόνοιες ή απευθείας δηλώσεις ότι αυτή η δουλειά δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ίδια υπογραμμίζει ότι η αποχώρηση ενός προσώπου από έναν πολιτικό φορέα δεν μπορεί, κατά την άποψή της, να σημαίνει και αναδρομική διαγραφή της δουλειάς που έχει προηγηθεί.

«Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι επειδή ένας άνθρωπος επέλεξε τελικά να αποχωρήσει, διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες, οι επαφές και οι ιδέες του», σημειώνει.

Μάλιστα, για λόγους διαφάνειας δηλώνει έτοιμη να δημοσιοποιήσει τα δύο προγράμματα που συνέταξε, προκειμένου, όπως λέει, ο καθένας να μπορεί να κρίνει το περιεχόμενο και τη σοβαρότητα της δουλειάς που κατατέθηκε.

Δείτε την ανάρτηση:

Κλείνοντας, η Κατερίνα Μουτσάτσου επαναλαμβάνει ότι δεν επιθυμεί προσωπική σύγκρουση, αλλά θέλει να υπερασπιστεί την αλήθεια για τη συμμετοχή της και να συνεχίσει, όπως αναφέρει, τον αγώνα για «Δημοκρατία, Ελευθερία και κοινωνική χειραφέτηση».

Η δημόσια τοποθέτησή της έρχεται έτσι να ανοίξει νέο κύκλο συζήτησης γύρω από τις αποχωρήσεις στελεχών και τη λειτουργία του νέου πολιτικού φορέα της Μαρίας Καρυστιανού.

Πόσα παιδιά έχει ο Μπακογιάννης; Ο Παύλος, η Δανάη, ο Δήμος και το εξώγαμο-Η νέα φωτογραφία με τον 19χρονο γιο του σήμερα

Πατέρας και γιος βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Καρπενήσι, έναν τόπο με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την οικογένεια Μπακογιάννη, και η νέα τους

Σκύρος: Δύσκολη νύχτα με τη φωτιά σε πυκνό δάσος – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Δύσκολη προμηνύεται η νύχτα στη Σκύρο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μεγάλη μάχη με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 15

Τους «τσάκωσε» αστυνομικός εκτός υπηρεσίας – Στη…φάκα οι νεαροί με την βαλίτσα

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών κατέληξαν δύο νεαρά άτομα στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από περιστατικό διάρρηξης σταθμευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στο κέντρο

«Έφυγε» μόνη και ξεχασμένη: Πέθανε σε άσυλο στην Κυψέλη γνωστή ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου δεν χτίστηκε μόνο από τα πρόσωπα που έγιναν πρωτοσέλιδα και γέμισαν τις κινηματογραφικές αίθουσες με

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ MAPKET: AΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη με γνωστά ζυμαρικά που πωλούνται και στην Ελλάδα και τα οποία βρέθηκαν μολυσμένα με σαλμονέλα. Έχουν καταγραφεί ε