Κατερίνα Καινούργιου: Μέσα στο αριστοκρατικό διαμέρισμά της στο Κολωνάκι – Η μεσοπολεμική αύρα, το boho μπαλκόνι και οι εικαστικές λεπτομέρειες

Η Κατερίνα Καινούργιου έκανε πριν από λίγα χρόνια μια σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά της, αφήνοντας τα Βόρεια Προάστια και την Κηφισιά για να

Κατερίνα Καινούργιου: Μέσα στο αριστοκρατικό διαμέρισμά της στο Κολωνάκι – Η μεσοπολεμική αύρα, το boho μπαλκόνι και οι εικαστικές λεπτομέρειες

“Έδώ έχει ζήσει τις ωραίοτερες αλλαγές στη ζωή της”

Η Κατερίνα Καινούργιου έκανε πριν από λίγα χρόνια μια σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά της, αφήνοντας τα Βόρεια Προάστια και την Κηφισιά για να εγκατασταθεί στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι. Το διαμέρισμα στο οποίο στεγάζει την προσωπική της ζωή ανήκει στην οικογένεια Παπακαλιάτη και ξεχωρίζει για την ψηλοτάβανη μεσοπολεμική του αρχιτεκτονική, τα διαχρονικά παρκέ δάπεδα και την κομψή, γήινη αισθητική του.


Με την είσοδο του Παναγιώτη Κουτσουμπή στη ζωή της και αργότερα με την έλευση της μικρής Ξένιας, ο χώρος διαμορφώθηκε εκ νέου για να καλύψει τις ανάγκες μιας ζεστής οικογενειακής εστίας, διατηρώντας παράλληλα την αριστοκρατική αύρα του κτιρίου.

To χολ για τις selfies

Η αριστοκρατική ταυτότητα του ακινήτου γίνεται αντιληπτή από την πρώτη στιγμή. Η εξωτερική είσοδος της πολυκατοικίας με τις μαρμάρινες επενδύσεις και τη βαριά σιδερένια καγκελόπορτα, καθώς και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο με την ελικοειδή σκάλα, τα σφυρήλατα κάγκελα και τα μεγάλα παράθυρα, αποπνέουν αέρα παλιάς αθηναϊκής αρχοντιάς.

Περνώντας στο εσωτερικό, το χολ αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρίσιμο σημείο, καθώς εκεί η παρουσιάστρια φωτογραφίζεται συχνά για τα καθημερινά της outfits.

Το δάπεδο από κλασικό ξύλινο παρκέ με σκούρα περιγράμματα και οι εσωτερικές αψίδες πλαισιώνονται από έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο οροφής. Από το σημείο αυτό πέρασαν αγαπημένα έργα τέχνης, όπως το μεγάλο πορτρέτο της,για το οποίο η ίδια είχε σημειώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πόσο συγκινούμαι όταν γνωρίζω τόσο ταλαντούχα πλάσματα όπως η @angelapaintings_ Γέμισε το σπίτι μου με τις υπέροχες δημιουργίες της… τ’ αγαπημένα μου πορτραίτα.»

Η Κατερίνα Καινούργιου στο χολ του διαμερίσματός της στο Κολωνάκι

Το σαλόνι: Το κέντρο της Κατερίνας Καινούργιου

Το σαλόνι του διαμερίσματος είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενεί αγαπημένες στιγμές με φίλους, όπως το λαμπερό χριστουγεννιάτικο τραπέζι που είχε διοργανώσει για τα κοντινά της πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο στενός της φίλος, Ανέστης Ευαγγελόπουλος.

Ο χώρος δεσπόζει από την τραπεζαρία με τον χρυσό πολυέλαιο, τις ουδέτερες κουρτίνες και τα ιδιαίτερα έργα τέχνης, όπως ο πίνακας με θέμα τον οίκο Hermès, τον οποίο πλέον έχει αντικαταστήσει με έναν μοντέρο πίνακα.

Παράλληλα, γωνιές του σπιτιού διακοσμούνται από μοντέρνα επιδαπέδια φωτιστικά με σφαιρικές λάμπες, μπουκλέ σκαμπό, μαρμάρινα τραπεζάκια και λευκά coffee table books, όπως το λεύκωμα του Helmut Newton, που δίνουν μια artistic νότα.

Στους ιδιωτικούς χώρους, η αισθητική κινείται σε γαλήνιες αποχρώσεις. Η κρεβατοκάμαρα διακρίνεται για το επιβλητικό υφασμάτινο κεφαλάρι σε μπεζ-σουέτ τόνους, τα εντοιχισμένα φωτιστικά και τα ξύλινα κομοδίνα.

Τέλος, το μπάνιο ακολουθεί τις γραμμές της σύγχρονης πολυτέλειας, με επενδύσεις από λευκό μάρμαρο και κρυφούς φωτισμούς που προσφέρουν αίσθηση ιδιωτικού spa.

Το boho μπαλκόνι

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία του διαμερίσματος είναι το μπαλκόνι, το οποίο έχει διαμορφωθεί ως ένας αστικός παράδεισος χαλάρωσης. Με θέα στο πράσινο της γειτονιάς του Κολωνακίου, η Κατερίνα Καινούργιου έχει επιλέξει boho διακοσμητικά στοιχεία που δημιουργούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Τα υφασμάτινα και πλεκτά καθίσματα σε γήινες αποχρώσεις πλαισιώνονται από γεωμετρικά χαλιά εξωτερικού χώρου, ξύλινα τραπεζάκια και ψάθινα φανάρια. Ο χώρος γεμίζει ζωντάνια από δεκάδες γλάστρες με ελιές, φτέρες και τροπικά φυτά, ενώ τα κρεμαστά γιορτινά φωτάκια στους ξύλινους σκελετούς προσθέτουν μια παραμυθένια πινελιά τις απογευματινές ώρες.

Το boho μπαλκόνι της παρουσιάστριας γεμάτο φυτά και γήινες υφές, μια όαση ηρεμίας στο κέντρο της πόλης

Γιατί αλλάζει φέτος νωρίτερα η ώρα; Το παράδοξο του 2027

Τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2026, η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζουν το σύστημα, επιστρέφει στη χειμερινή

Ο «άνδρας σκιά» του Μαζωνάκη: Ποιος είναι ο Bob που ήξερε τα πάντα και δεν μιλούσε ποτέ – Οι κοινές νύχτες και τα ταξίδια

Ο «άνδρας σκιά» του Μαζωνάκη: Ποιος είναι ο Bob που ήξερε τα πάντα και δεν μιλούσε ποτέ – Οι κοινές νύχτες και τα ταξίδια

Κατερίνα Καινούργιου: Τα πρόσωπα που δεν θέλει να βλέπει καθόλου στο Super Κατερίνα – «Οι δύο είναι τραγουδιστές»

Κατερίνα Καινούργιου: Τα πρόσωπα που δεν θέλει να βλέπει καθόλου στο Super Κατερίνα – «Οι δύο είναι τραγουδιστές»

Στο Άγιον Όρος ο Αλέξης Τσίπρας: «Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…»

Στο Άγιον Όρος βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία, δώδεκα χρόνια μετά την προηγούμενη παρουσία του εκεί. Ο

«Κανείς δεν ζήτησε να τον συνοδεύσει» κατέθεσε η διασώστρια του ΕΚΑΒ για την υπόθεση Μαζωνάκη

Όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπει το ΕΚΑΒ τηρήθηκαν στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη όπως κατέθεσε στον ανακριτή η διασώστρια που έφτασε αμέσως μετά την κλήση