Γιώργος Μαζωνάκης: Ένας διασώστης και ένας πολίτης «έδωσαν» τους γιατρούς – «Προσπαθούσαν να αποσυνδέσουν το μηχάνημα για να κρύψουν τα ίχνη»

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή στο ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι, με τις Αρχές να

Γιώργος Μαζωνάκης: Ένας διασώστης και ένας πολίτης «έδωσαν» τους γιατρούς – «Προσπαθούσαν να αποσυνδέσουν το μηχάνημα για να κρύψουν τα ίχνη»

Δύο καταθέσεις οδήγησαν στην άκρη του νήματος στην υπόθεση θανάτου του Μαζωνάκη

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή στο ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι, με τις Αρχές να επιχειρούν να συνθέσουν λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν πριν από την άφιξη του ΕΚΑΒ.


Από την πλευρά των γιατρών του ιατρείου φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης «έσβησε» πριν ξεκινήσει η διαδικασία της πλασμαφαίρεσης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, η παρατήρηση ενός διασώστη του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο φαίνεται να έδωσε νέα κατεύθυνση στην έρευνα.

Τι παρατήρησε ο διασώστης του ΕΚΑΒ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διασώστης φέρεται να διαπίστωσε ότι το μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης βρισκόταν ακόμη σε λειτουργία όταν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε σΤο ιατρείο.

Παράλληλα, φέρεται να παρατήρησε τους γιατρούς να καθαρίζουν το μηχάνημα και να επιχειρούν να το αποσυνδέσουν. Το συγκεκριμένο στοιχείο βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς εξετάζεται εάν η ανακοπή του τραγουδιστή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της πλασμαφαίρεσης και όχι πριν από την έναρξή της.

Οι συνθήκες και ο λόγος για τον οποίο γίνονταν οι συγκεκριμένες ενέργειες στο μηχάνημα αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης και μένει να αποσαφηνιστούν από τα στοιχεία της έρευνας.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο αγαπημένος καλλιτέχνης να είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του πριν από την άφιξη των διασωστών και να είχαν προηγηθεί προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς του ιατρείου.

Δείτε το βίντεο:

Ο πολίτης που έδωσε το κρίσιμο στοιχείο για την ώρα άφιξης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και όσα αφορούν την ακριβή ώρα κατά την οποία ο Γιώργος Μαζωνάκης έφτασε στο ιατρείο του Κολωνακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, οι αστυνομικοί που μετέβησαν στον χώρο αναζητούσαν αρχικά στις κάμερες ασφαλείας την άφιξη του τραγουδιστή γύρω στις 16:00, καθώς αυτή φέρεται να ήταν η ώρα που είχε αναφέρει η γιατρός.

Παρά τις έρευνες, όμως, οι αστυνομικοί δεν κατάφερναν να εντοπίσουν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πλάνα που να καταγράφουν την είσοδο του καλλιτέχνη.

Τότε προέκυψε μια πληροφορία που φέρεται να άλλαξε τα δεδομένα.

Δείτε το βίντεο:

Ένας πολίτης που βρισκόταν στην περιοχή και παρακολουθούσε την έρευνα φέρεται να ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι είχε δει τον Γιώργο Μαζωνάκη να φτάνει στο ιατρείο λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι και όχι μετά τις 16:00.

Με βάση τη συγκεκριμένη μαρτυρία, οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο υλικό των καμερών και αναζήτησαν πλάνα από νωρίτερα.

Τελικά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε η άφιξη του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιατρείο περίπου στις 13:30.

Η χρονική αυτή διαφορά θεωρείται σημαντική για την έρευνα, καθώς οι Αρχές επιχειρούν πλέον να εξακριβώσουν πόση ώρα παρέμεινε ο τραγουδιστής στο ιατρείο, πότε ξεκίνησε η διαδικασία που επρόκειτο να ακολουθήσει και τι ακριβώς συνέβη μέχρι τη στιγμή που κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Οι καταθέσεις των εμπλεκομένων, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τα ευρήματα από τον χώρο αναμένεται να αποτελέσουν βασικά κομμάτια της έρευνας για την πλήρη αποσαφήνιση της αλληλουχίας των γεγονότων.

Η τελευταία στιγμή του Γιώργου Μαζωνάκη: Η ανατριχιαστική φράση που φέρεται να φώναξε λίγο πριν ξεψυχήσει στο ιατρείο

Μία από τις πιο δύσκολες και απρόσμενες ημέρες για τον καλλιτεχνικό κόσμο και ολόκληρη την Ελλάδα ήταν η Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026, καθώς ο αιφνίδιος θάνα

«Ήσουν Aυτοκράτορας ένας και μοναδικός» γράφει η Παπαρίζου για τον Μαζωνάκη

Με μια βαθιά συγκινητική ανάρτηση αποχαιρέτησε η Έλενα Παπαρίζου τον Γιώργο Μαζωνάκη, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Γιώργος Μαζωνάκης: Σοκαριστική αποκάλυψη! Το ιατρείο δεν είχε απινιδωτή – Έπαιρναν 2000 ευρώ την συνεδρία, λειτουργούσαν με «κλίκες»

Νέα στοιχεία γύρω από το ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι, όπου ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή πριν από τον θάνατό του, έρχονται στο προσκήνιο μέσα από όσα

Η σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον Γιώργο Μαζωνάκη – «Έχω μάτια δακρυσμένα για σένα»

Με μία ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση αποχαιρέτησε η Έλενα Παπαρίζου τον Γιώργο Μαζωνάκη, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβ

LIDL Ελλάς: «ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ» – Ανακαλείται προϊόν ιδιωτικής ετικέτας λόγω ηπατοτοξικής ουσίας

Σε δημόσια ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας βιολογικής φρουτόκρεμας Lupilu προχωρά η Lidl Ελλάς, μετά τον εντοπισμό αυξημένων επιπέδων αφλατοξινών στο προϊόν.