Φρίκη στην υπόθεση Μαζωνάκη: Αυτή είναι η φωτογραφία από το ιατρείο – Το πόδι του κρεμόταν και όλοι πάγωσαν
Νέα στοιχεία που αφορούν τις τελευταίες στιγμές του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι εξετάζουν οι Αρχές, με την επίμαχη φωτογραφία που φέ
Νέα στοιχεία που αφορούν τις τελευταίες στιγμές του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι εξετάζουν οι Αρχές, με την επίμαχη φωτογραφία που φέρεται να τράβηξε η κατηγορούμενη γιατρός να βρίσκεται στο επίκεντρο της ποινικής έρευνας.
Οι ειδικοί επιχειρούν να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβαινε τη στιγμή που τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία και, κυρίως, αν ο τραγουδιστής ήταν ακόμη εν ζωή, είχε χάσει τις αισθήσεις του ή είχε ήδη καταλήξει.
Η φωτογραφία στο ιατρικό κρεβάτι, η λαδί κουβέρτα και το παντελόνι
Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, στην επίμαχη φωτογραφία ο Γιώργος Μαζωνάκης εμφανίζεται ξαπλωμένος σε ιατρικό κρεβάτι, με το δεξί του πόδι να κρέμεται έξω από αυτό.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής φορά σκουρόχρωμο παντελόνι και είναι σκεπασμένος με μία λαδί κουβέρτα. Ένα από τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα είναι ότι η συγκεκριμένη κουβέρτα δεν εντοπίστηκε κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο, ενώ το παντελόνι του φέρεται να βρέθηκε τοποθετημένο μέσα σε σακούλα.
Στη φωτογραφία τα μάτια του καλλιτέχνη φαίνονται κλειστά, ενώ το κεφάλι του είναι στραμμένο προς τα δεξιά. Στα χέρια του διακρίνονται επίσης οι συνδέσεις με το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, το οποίο φέρεται να βρισκόταν σε λειτουργία.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα που να επιβεβαιώνει εάν ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε ήδη καταλήξει τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία.
Οι δύο φωτογραφίες, το βίντεο και η διαγραφή των αρχείων
Ιδιαίτερη σημασία για την έρευνα έχουν και τα ψηφιακά πειστήρια που ανακτήθηκαν από το κινητό τηλέφωνο της κατηγορούμενης γιατρού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί, εντοπίστηκαν δύο φωτογραφίες, οι οποίες καταγράφονται στις 14:43:36 και 14:45:22, καθώς και ένα βίντεο με ώρα 14:43:55.
Και τα τρία αρχεία φέρεται να διαγράφηκαν μαζικά περίπου στις 19:09, δηλαδή λίγα λεπτά πριν από την παρουσία των δύο γιατρών στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.
Οι Αρχές εξετάζουν τα μεταδεδομένα των συγκεκριμένων αρχείων, καθώς υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μία από τις φωτογραφίες είχε σταλεί σε άλλη συσκευή.
Για τον λόγο αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο και το ζήτημα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπιστεί ο παραλήπτης της εικόνας.
Το κενό των 87 λεπτών και τα τρία alarm
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που απασχολεί τους ερευνητές είναι το χρονικό διάστημα από την άφιξη του Γιώργου Μαζωνάκη στην οδό Καρνεάδου μέχρι την κλήση στο ΕΚΑΒ.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται ένα χρονικό κενό περίπου 87 λεπτών, καθώς η κατάθεση του οδηγού ταξί φέρεται να παρουσιάζει απόκλιση σε σχέση με τα επίσημα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από το ιατρείο.
Παράλληλα, αναλύονται τα περίπου 42 λεπτά λειτουργίας του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης, αλλά και όλα όσα συνέβησαν μέχρι να ξεκινήσει η προσπάθεια ανάνηψης του τραγουδιστή.
Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό ότι το alarm του μηχανήματος ήχησε τρεις φορές, με την πρώτη ένδειξη να καταγράφεται στις 15:22. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, Δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι αντιδράσεις των παρισταμένων σε κάθε μία από τις συγκεκριμένες ενδείξεις.
Προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο χώρος, καθώς και τμήματα του μηχανήματος, είχαν καθαριστεί πριν από την άφιξη των Αρχών.
Παρά το γεγονός αυτό, οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πιθανό να εντοπιστούν γενετικά ίχνη στα σωληνάκια, τα οποία ενδέχεται να συμβάλουν στην ανασύνθεση όσων συνέβησαν κατά τις τελευταίες στιγμές του Γιώργου Μαζωνάκη.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία αξιολογούνται πλέον συνολικά από τις αρμόδιες Αρχές, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος είναι να αποσαφηνιστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια η αλληλουχία των γεγονότων στο ιατρείο.
ΣΟΚ Τώρα για τον Μαζωνάκη: «Τα ομολόγησε όλα» ο ψυχολόγος-θεραπευτής για τη φωτογραφία – «Δεν μου την έστειλε για βοήθεια, αλλά…»
«Δεν μου έστειλε τη φωτογραφία για να μου ζητήσει βοήθεια». Αυτό υποστηρίζει στο newsit.gr ο κοινωνιολόγος – ψυχολόγος που έλαβε στο κινητό του τη φωτογραφ
ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΟΛΙΣ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ
«Συμμαχία Ελλήνων» θα ονομαστεί το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού Παραπολιτικά 90,1. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο
Σοκ! Και η Χριστίνα Παππά στο ιατρείο των Θεοδωρόπουλου – Γιάκα: Τα είπε όλα μετά τον θάνατο του Μαζωνάκη – «Θυμάμαι ότι τους είπα “σβήνω” και με…»
Μια προσωπική εμπειρία που, όπως αποκάλυψε, έζησε πριν από περίπου 15 χρόνια μοιράστηκε η Χριστίνα Παππά, με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη και όσα
Έκτακτο: Τραγικές εικόνες στο Γ’ Νεκροταφείο – Σοκάρει αυτό που έκαναν φανς του Μαζωνάκη στην αδελφή του Βάσω
Ένταση πάνω από τον τάφο του Γιώργου Μαζωνάκη Ένταση επικράτησε στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών μετά την κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς σύμφωνα με βίντεο που
ΕΚΤΑΚΤΟ – 48ωρη κακοκαιρία: «Κόκκινος συναγερμός» σε 5 περιοχές
Έντονη επιδείνωση του καιρού Σε φθινοπωρινό σκηνικό περνά η χώρα, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τον μετεωρολόγο Κ
Ακολούθησε το Freddonews.eu στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις