Τουρκία: Θρίλερ με αεροσκάφος Falcon 50 που χάθηκε από τα ραντάρ – Επέβαινε ο Λίβυος Αρχηγός Στρατού

December 24, 2025


Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία μετά την εξαφάνιση ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Falcon 50 από τα ραντάρ, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Εσένμπογα της Άγκυρας. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το αεροπλάνο είχε προορισμό την Τρίπολη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό επέβαινε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης.BREAKING: Radio signal have been lost with private …

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία μετά την εξαφάνιση ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Falcon 50 από τα ραντάρ, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Εσένμπογα της Άγκυρας. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το αεροπλάνο είχε προορισμό την Τρίπολη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό επέβαινε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης.

Χάθηκαν τα ίχνη αεροσκάφους με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Λιβύης

Λόγω του συμβάντος, το αεροδρόμιο της Άγκυρας έκλεισε προσωρινά για λόγους ασφαλείας, με τις προγραμματισμένες πτήσεις να εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της Καισάρειας (Καϊσερί). Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σχετική ανάρτηση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ali Yerlikaya.

«Στο αεροσκάφος επιβαίνουν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης, Στρατηγός Muhammed Ali Ahmed AL-Haddad» έγραψε.

Ανέφερε επίσης ότι «λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό»

Μία απίστευτη απάτη έζησε στην Τουρκία μια Ελληνίδα, η Ελένη, η οποία βρέθηκε να πέφτει θύμα ερωτiκής απάτης, όταν πίστεψε ότι είχε βρει τον έρωτα με έναν άνδρα που της είχε συστηθεί ως Μουράτ, δήθεν από τον Λίβανο. Η εμπιστοσύνη της όμως κόστισε ακριβά: 60.000 ευρώ που του εμπιστεύτηκε για ανταλλαγή σε δολάρια κατέληξαν σε πλαστά χαρτονομίσματα.

Η Ελένη είχε συνάψει σχέση με τον άνδρα για αρκετούς μήνες, πριν αποφασίσει να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να τον συναντήσει. Εκείνος προσφέρθηκε να την βοηθήσει στην ανταλλαγή χρημάτων και της έδωσε 70.000 δολάρια. Όταν η γυναίκα προσπάθησε να τα ανταλλάξει, διαπίστωσε ότι ήταν πλαστά. Η κίνηση του ζευγαριού καταγράφηκε μάλιστα από κάμερες ασφαλείας στο ανταλλακτήριο.

Η Ελένη προχώρησε σε καταγγελία στην τουρκική αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα. Η υπόθεση οδήγησε στη σύλληψη του «Μουράτ», που στην πραγματικότητα ήταν ο Ισμαήλ από το Χατάι της Τουρκίας και όχι από τον Λίβανο, όπως είχε ισχυριστεί. Οι αρχές διαπίστωσαν επίσης ότι είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον πέντε άλλες υποθέσεις αδικήματος στο παρελθόν.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως τα χρήματα που έδωσε στην Ελληνίδα ήταν πλαστά, όμως ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, που διέταξαν την προφυλάκισή του.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.