Γιατρομανωλάκης για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Είναι θέμα της Πολιτείας, όχι της Εκκλησίας, αλλά δεν περίμενα κάτι άλλο από αυτήν»

December 22, 2023


Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε σήμερα ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.«Είναι θέμα της Πολιτείας, όχι της Εκκλησίας, αλλά δεν περίμενα κάτι άλλο από αυτήν» ανέφερε χαρακτηριστικά στον αέρα.«Έχω διαχωρίσει τον ρόλο της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι θέμα της Πολιτείας. Δεν π…

...ερίμενα κάτι άλλο από την Εκκλησία», είπε κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ειδικά για την αποστροφή για τα «παιδιά- κατοικίδια» σημείωσε:«Όταν είσαι ένας θεσμός που πρεσβεύεις την αγάπη, πρέπει να την εκφράζεις», συνέχισε ο κ. Γιατρομανωλάκης...

Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε σήμερα ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.«Είναι θέμα της Πολιτείας, όχι της Εκκλησίας, αλλά δεν περίμενα κάτι άλλο από αυτήν» ανέφερε χαρακτηριστικά στον αέρα.

«Έχω διαχωρίσει τον ρόλο της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι θέμα της Πολιτείας. Δεν περίμενα κάτι άλλο από την Εκκλησία», είπε κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ειδικά για την αποστροφή για τα «παιδιά- κατοικίδια» σημείωσε:

«Όταν είσαι ένας θεσμός που πρεσβεύεις την αγάπη, πρέπει να την εκφράζεις», συνέχισε ο κ. Γιατρομανωλάκης και ανέφερε ως παράδειγμα στέρησης δικαιωμάτων την περίπτωση που ένα παιδί ομόφυλου ζευγαριού (γυναικών), που χάνει τη βιολογική του μητέρα και δεν μπορεί να μείνει με τη δεύτερη μητέρα του.

«Η ιστορία που συζητάμε είναι για παιδιά που τώρα ζουν ανάμεσά μας κι έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους φίλους τους», είπε σχετικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.