Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από ΕΜΥ: «Χαλάει» σταδιακά ο καιρός – Πού θα ρίξει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς

December 20, 2023


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, το πρωί της Τετάρτης (20/12), για τα φαινόμενα που θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά στη χώρα. Παράλληλα, Στροφή 180 μοιρών από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: «Τούμπα! Ξαφνική και έντονη βροχή…»Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την αν…

...ατολική νησιωτική χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, το πρωί της Τετάρτης (20/12), για τα φαινόμενα που θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά στη χώρα. Παράλληλα, Στροφή 180 μοιρών από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: «Τούμπα! Ξαφνική και έντονη βροχή…»

Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από ΕΜΥ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

β. Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Είπε τα πράγματα με το όνομά τους ο Σάκης Αρναούτογλου: «Ανατροπή στην ανατροπή τα Χριστούγεννα!»

Καιρός: Ο Σάκης Αρναούτογλου σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του και αυτό ελπίζουμε να συμβεί και με όσα είπε για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο καιρός μας έκανε τα κόλπα του τις προηγούμενες ημέρες με μια μίνι κακοκαιρία να χτυπάει τη χώρα με βροχές αλλά και κάποια χιόνια στα ορεινά τμήματα. Ωστόσο τα φαινόμενα έχουν υποχωρήσει και θα κάνουν τη χάρη σε όσους ετοιμάζονται για τις χριστουγεννιάτικες εξόδους τους καθώς ο ήλιος θα παραμείνει λαμπερός τις επόμενες ημέρες.

Αν είστε από αυτούς που περιμένουν ο Άγιος Βασίλης να φέρει… χιόνια στη χώρα μας τότε μάλλον θα απογοητευτείτε. Με εξαίρεση το Σάββατο όπου στη βόρεια χώρα αναμένονται κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές στη Θράκη, κανένα σύστημα δε φαίνεται να απειλεί την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στις 24 και στις 25 Δεκεμβρίου λοιπόν ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετό ήλιο και ήπιες θερμοκρασίες. Θα επικρατήσει ήλιος, με κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές και τον υδράργυρο να βρίσκεται στους 14 με 17 βαθμούς ενώ στα νότια τμήματα 1-2 βαθμούς πιο πάνω.

Το κρύο ωστόσο θα είναι τσουχτερό το πρωί και το βράδυ. Με την ευκαιρία, θυμίζουμε πως έρχεται «καταρράκτης» χιονιού από τα Μερομήνια: «Θα μας κλείσουν μέσα – Έρχονται μετά την…»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.