Ο σύζυγός μου αρνείται να πει την μαμά μου «μητέρα». Πως να την φωνάζει;

December 17, 2023


Τον αγαπάει σαν γιό της και φροντίζει πάντα να του φτιάχνει τα αγαπημένα του φαγητά.Δεν είναι λοιπόν τόσο τρομερό να την φωνάζει ‘μητέρα’.Του είπα ότι αφού παντρευτήκαμε, οι γονείς μου είναι και δικοί του γονείς.Γιατί να είναι δύσκολο;Μου είπε ότι του είναι αδύνατον να την αποκαλεί ‘μητέρα’. Απλά δεν του βγαίνει! Δεν είναι ότι δεν την νοιάζεται και δεν την συμπαθεί.Το αντίθετο μάλιστα! Ξέρει ότι τ…

...d_units == 'undefined'){ez_ad_units=[];}ez_ad_units.push([[728,90],'alldaynews_gr-box-3','ezslot_5',901,'0','0', 'alldaynews_gr-box-3-0']);if(typeof __ez_fad_position == 'function'){__ez_fad_position('div-gpt-ad-alldaynews_gr-box-3-0');}Μου είπε ότι του είναι αδύνατον να την αποκαλεί ‘μητέρα’. Απλά δεν του βγαίνει! Δεν είναι ότι δεν την νοιάζεται και δεν την συμπαθεί.Το αντίθετο...

Συμφωνώ πως μάνα είναι μόνο μια, αλλά η δική μου μητέρα έχει σταθεί στον σύζυγό μου καλύτερα και από την μάνα του, που ζει μακριά μας και δεν εμφανίζεται ποτέ!

Τον αγαπάει σαν γιό της και φροντίζει πάντα να του φτιάχνει τα αγαπημένα του φαγητά.Δεν είναι λοιπόν τόσο τρομερό να την φωνάζει ‘μητέρα’.Του είπα ότι αφού παντρευτήκαμε, οι γονείς μου είναι και δικοί του γονείς.Γιατί να είναι δύσκολο;

Μου είπε ότι του είναι αδύνατον να την αποκαλεί ‘μητέρα’. Απλά δεν του βγαίνει! Δεν είναι ότι δεν την νοιάζεται και δεν την συμπαθεί.Το αντίθετο μάλιστα! Ξέρει ότι τον αγαπά σαν παιδί της και ότι γίνεται χαλί να την πατήσει.

Νιώθει όμως άβολα να την αποκαλεί ‘μητέρα’ και περιορίζεται μόνο να της μιλάει στον πληθυντικό φωνάζοντάς την ‘κυρία Μαρία’. Αυτό όμως με κάνει να αισθάνομαι ότι την κρατά σε απόσταση, πράγμα που με στεναχωρεί.

Η μητέρα μου δεν μίλησε ποτέ για αυτό το θέμα,γιατί γενικά είναι διακριτική, αλλά καταλαβαίνω πως θα ήθελε να την φωνάζει ‘μητέρα’. Καμιά φορά, του ξεφεύγει κανένα ‘κυρα Μαρία φτιάξε μου ένα καφέ με τα χεράκια σου’, αλλά εγώ θέλω να την λέει ‘μητέρα’.

Πως να την φωνάζει δηλαδή;

Καίτη


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.