
Ο εμβολιασμός του πληθυσμού στην χώρα για τον κορωνοϊό πλησιάζει, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι έτοιμος και το σχέδιο να μην προβλέπει μονάχα το έγγραφο συναίνεσης, αλλά κι ένα επιπλέον με ερωτημα…
Ο εμβολιασμός του πληθυσμού στην χώρα για τον κορωνοϊό πλησιάζει, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι έτοιμος και το σχέδιο να μην προβλέπει μονάχα το έγγραφο συναίνεσης, αλλά κι ένα επιπλέον με ερωτηματολόγιο, που θα θέτουν οι γιατροί.
Στόχος του ερωτηματολογίου είναι προσδιοριστεί από την ιατρική ομάδα αν το άτομο όντως μπορεί να εμβολιαστεί.
Αφού συμπληρώσει το ονοματεπώνυμό του και την ημερομηνία, ενδεικτικά, με «Ναι», «Όχι» ή «Δεν ξέρω» θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως, «αισθάνεστε αδιάθετος σήμερα;», «Έχετε κάποια γνωστή αλλεργία σε φάρμακα, τρόφιμα, κάποιο συστατικό εμβολίου ή στο καουτσούκ;» ή «Είστε υπό μακροχρόνια αγωγή με αντιπηκτικά ή ασπιρίνη;» και «Έχετε διαγνωστεί με COVID-19;».

Το ερωτηματολόγιο ελέγχεται από τον επαγγελματία υγείας που είναι υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου.
Στο έντυπο υπάρχει και η εξής σημαντική διευκρίνιση: Σε περίπτωση που κάποιο άτομο απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα «Ναι» αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι αντενδείκνυται ο εμβολιασμός.
Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς
Η κατάσταση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο βρίσκεται σε δύσκολο βαθμό με τον κόσμο να προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να μην κολλήσει ενώ παράλληλα περιμένει πότε θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο.
Το θέμα του εμβολίου έχει καταφέρει να μπει στο επίκεντρο της συζήτησης σε όλο τον κόσμο όπου αρκετές χώρες αναμένουν το πότε θα εγκριθεί με αποτέλεσμα να πάρουν δράσεις ώστε να το χορηγήσουν στους πολίτες. Ακόμη ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς είναι ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στο να εμβολιαστούν.
Συγκεκριμένα ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος μέσα από ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε για το ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας.
Όπως έγραψε: «Το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι ανοσοκατεσταλμένοι (και όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση) θα είναι στις ομάδες προτεραιότητας για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech».
Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες δεν είχαν καταλήξει μέχρι σήμερα για το αν οι ανοσοκατεσταλμένοι αλλά και όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού.
Το διαβάσαμε εδώ
FreddoNews