“Παγωμάρα” από Εξαδάκτυλο «Χαλάρωση μέτρων μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων»

November 30, 2020


Σε εκτιμήσεις που αν μη τι άλλο προκαλούν μια “παγωμάρα” προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.Την…



Σε εκτιμήσεις που αν μη τι άλλο προκαλούν μια “παγωμάρα” προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Την ώρα που οι ειδικοί βλέπουν τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό αλλά και των διασωληνωμένων να σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα (σ.σ. 98 και 603 αντίστοιχα το τελευταίο 24ωρο) ο κ. Εξαδάκτυλος τονίζει πως η όποια συζήτηση γίνεται για την άρση των μέτρων είναι βιαστική. Κι αυτό παρά την σταθερή μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων, αποτέλεσμα του καθολικού lockdown.

«Θα ήταν τραγικό αν ανοίξουμε πρόωρα και χωρίς να έχουμε σιγουρέψει τα βήματά μας. Θα έχουμε υποτροπή του δεύτερου κύματος που θα δημιουργήσει μια κατάσταση χειρότερη από τη σημερινή» εξήγησε συγκεκριμένα, μιλώντας στο Star.


Αναφερόμενος, ωστόσο, στη μερική άρση του lockdown ο καθηγητής σημείωσε ότι «θα ήταν ασφαλές να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα όταν θα δούμε των αριθμό των διασωληνωμένων να είναι διψήφιος και όταν θα έχουμε αναλύσει πλήρως τα αποτελέσματα που είχαμε από το πρώτο και το δεύτερο lockdown συγκριτικά για να αποφασίσουμε τι μπορεί να ανοίξει».

Κούραση, αλλά…
Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, υπάρχει κούραση «αλλά ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και ο κόπος μας δεν είναι μάταιος. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς όταν δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία». Σημειώνεται εδώ πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 1.193 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 235 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 247 στην Αττική.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 603 συμπολίτες μας με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. Τέλος, κατέληξαν 98 ακόμα ασθενείς και έχουμε 2.321 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.