Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ρίσι Σούνακ λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα – «Εκφράζω την ενόχλησή μου» λέει ο πρωθυπουργός

November 28, 2023


Λίγες ώρες πριν συναντηθούν Ρίσι Σούνακ και Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσεt τη συνάντησή τους, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει την ενόχλησή του.Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντησή τους λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί.Μόλις χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στο BBC, είχε μιλήσει για το ελληνικό αίτημα για την επιστρο…

...φή των Γλυπτών του Παρθενώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι (τα Γλυπτά του Παρθενώνα) δείχνουν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο και χτίστηκε για αυτό τον σκοπό. Δεν είναι θέμα επιστροφής εκθεμάτων των οποίων αμφισβητείται η ιδιοκτησία. Αυτά τα Γλυπτά ανήκουν...

Λίγες ώρες πριν συναντηθούν Ρίσι Σούνακ και Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσεt τη συνάντησή τους, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει την ενόχλησή του.

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντησή τους λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί.

Μόλις χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στο BBC, είχε μιλήσει για το ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι (τα Γλυπτά του Παρθενώνα) δείχνουν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο και χτίστηκε για αυτό τον σκοπό. Δεν είναι θέμα επιστροφής εκθεμάτων των οποίων αμφισβητείται η ιδιοκτησία. Αυτά τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και ουσιαστικά εκλάπησαν. Είναι ένα ζήτημα επανένωσης».

Ενώ ακόμα πρόσθεσε: «Αν σας έλεγα ότι θα κόψουμε στα δύο τη Μόνα Λίζα και η μισή θα ήταν στο Λούβρο και η άλλη μισή στο Βρετανικό Μουσείο, θα μπορούσαν οι θεατές να εκτιμήσουν την ομορφιά αυτού του πίνακα; Αυτό ακριβώς συνέβη με τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρίσι Σούνακ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρίσι Σούνακ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όποιος πιστεύει στην ορθότητα των θέσεών του δεν φοβάται την αντιπαράθεση»

Στη δήλωσή του μετά την ακύρωση της συνάντησης με το Βρετανό πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ. Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.