Μέτρα στήριξης Δεκεμβρίου: Τα ποσά και οι δικαιούχοι για όλες τις έκτακτες ενισχύσεις που έρχονται μέσα στον μήνα (video)

November 26, 2023


Έκτακτο πακέτο ενίσχυσης με μέτρα συνολικού ύψους 352 εκατ. ευρώ θα μοιράσει η κυβέρνηση σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες, τον Δεκέμβριο όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εκμεταλλεύομενο τις υψηλές δημοσιονομικές επιδόσεις.Στα μέτρα στήριξης για τους οικονομικά ασθενέστερους προστίθεται και το κόστος των τακτικών παροχών και επιδομάτων, μαζί με τις αυξήσεις στο ε…

...λάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τις συντάξεις, που έχουν ήδη εξαγγελθεί. Συνεπώς το συνολικό κόστος των μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών το Δεκέμβριο διαμορφώνεται σε 717 εκατ. ευρώ.Δείτε επίσης: 200 ευρώ στο χέρι: Λεφτά για όλους με «καuτό» επίδομα που θα ανακουφίσει...

Έκτακτο πακέτο ενίσχυσης με μέτρα συνολικού ύψους 352 εκατ. ευρώ θα μοιράσει η κυβέρνηση σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες, τον Δεκέμβριο όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εκμεταλλεύομενο τις υψηλές δημοσιονομικές επιδόσεις.

Στα μέτρα στήριξης για τους οικονομικά ασθενέστερους προστίθεται και το κόστος των τακτικών παροχών και επιδομάτων, μαζί με τις αυξήσεις στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τις συντάξεις, που έχουν ήδη εξαγγελθεί. Συνεπώς το συνολικό κόστος των μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών το Δεκέμβριο διαμορφώνεται σε 717 εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης: 200 ευρώ στο χέρι: Λεφτά για όλους με «καuτό» επίδομα που θα ανακουφίσει χιλιάδες πολίτες

Τα πέντε έκτακτα μέτρα ενίσχυσης

  • Συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρών, θα δουν έκτακτη με προσωπική διαφορά
  • Διπλάσιο Market Pass έως για τους κατοίκους σε Θεσσαλία και Έβρο
  • Επίδομα θέρμανσης: Η καταβολή της πρώτης δόσης αλλά και της προκαταβολής για όσους δικαιούνται προκαταβολή θα γίνει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.
  • Youth Pass ύψους 150 ευρώ το χρόνο σε νέους 18-19 ετών
  • Αύξηση 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.