Πίστευε πως ο πατριός της απατούσε τη μητέρα της! Αυτό όμως που βρήκε από την κρυφή κάμερα ξεπερνάει την πιο νοσηρή φαντασία

October 19, 2023


Οι υποψίες της νεαρής κοπέλας έφεραν την αποκάλυψη της αλήθειας!Μία νεαρή κοπέλα στη Φλόριντα των ΗΠΑ είχε πολλές υποψίες πως ο άντρας που έμενε στο σπίτι της για 7 χρόνια, ως σύντροφος της μητέρας της και πατριός της, δεν ήταν πιστός. Και άρχισε να ψάχνει έντονα για στοιχεία που θα αποδείκνυαν τις υποψίες της. Αυτό που θα έβρισκε ωστόσο ξεπερνούσε την πιο νοσηρή φαντασία.Ψάχνοντας τα πράγματά του…

... αλλά και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, ενώ εκείνος απουσίαζε από το σπίτι, βρήκε χιλιάδες γuμνές της φωτογραφίες προϊόντα παράνομης καταγραφής από κρυφές κάμερες που είχε εγκαταστήσει ο 48χρονος σε χώρους του σπιτιού.Όπως ανέφερε το sun-sentinel.com, ο Matthew Bordeaux, ο οποίος διέμενε...

Οι υποψίες της νεαρής κοπέλας έφεραν την αποκάλυψη της αλήθειας!

Μία νεαρή κοπέλα στη Φλόριντα των ΗΠΑ είχε πολλές υποψίες πως ο άντρας που έμενε στο σπίτι της για 7 χρόνια, ως σύντροφος της μητέρας της και πατριός της, δεν ήταν πιστός. Και άρχισε να ψάχνει έντονα για στοιχεία που θα αποδείκνυαν τις υποψίες της. Αυτό που θα έβρισκε ωστόσο ξεπερνούσε την πιο νοσηρή φαντασία.

Ψάχνοντας τα πράγματά του αλλά και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, ενώ εκείνος απουσίαζε από το σπίτι, βρήκε χιλιάδες γuμνές της φωτογραφίες προϊόντα παράνομης καταγραφής από κρυφές κάμερες που είχε εγκαταστήσει ο 48χρονος σε χώρους του σπιτιού.

Όπως ανέφερε το sun-sentinel.com, ο Matthew Bordeaux, ο οποίος διέμενε για 7 ολόκληρα χρόνια με την ανήλικη και τη μητέρα της, είχε τοποθετήσει τις μικροκάμερες με ακρίβεια χιλιοστού ώστε να καταγράφουν όλες τις κινήσεις της κοπέλας, ενώ οι κάμερες εντοπίστηκαν μέσα σε μία ντουλάπα στο δωμάτιο της έφηβης αλλά και στον εξαερισμό του μπάνιου του σπιτιού.

Η ανήλικη κοπέλα άμεσα ενημέρωσε τη μητέρα της και τις αστυνομικές αρχές, που επιλήφθηκαν της υπόθεσης συλλαμβάνοντας τον 48χρονο, ενώ πριν λίγες μέρες το δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή του μέχρι να καταβληθεί χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 δολαρίων.

Προσοχή: Να γιατί πρέπει να καλύψετε την κάμερα του υπολογιστή σας

Κάμερα: Ο ίδιος ο διευθυντής του FBI προειδοποιεί τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι κάμερες που είναι συνδεδεμένες είτε με τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή είτε με το laptop σας, αποτελούν ένα αδύναμο κρίκο στην ασφάλειά του.

Δίνουν τη δυνατότητα σε χάκερς και κακόβουλα λογισμικά να τις ενεργοποιούν χωρίς να χρειάζεται η άδεια του χρήστη τους και έτσι να παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο που αυτές καλύπτουν. Ακόμα και ο Τζέιμς Κόμεΐ, διευθυντής του FBI, συμβουλεύει τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να καλύπτουν τις κάμερες αλλά και τα μικρόφωνά τους.

Τρανταχτό παράδειγμα, ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του facebook, ο οποίος, πριν από λίγο καιρό, είχε φωτογραφηθεί μπροστά στο laptop του, στο οποίο φαίνεται να έχει καλύψει τόσο την κάμερα όσο και το μικρόφωνό του.

Το μέτρο αυτό είναι «απολύτως λογικό», σύμφωνα με τον Κόμεΐ, ο οποίος τονίζει ότι «καλύπτουμε τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο». Παράλληλα, κάμερα ασφαλείας καταγράφει μια σκιά, αυτό που συμβαίνει λίγο μετά είναι σοκαριστικό.

«Αν και χρησιμότατο εργαλείο στα laptop, οι κάμερες είναι επίσης και ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ», προσθέτει. «Μόλις καταφέρουν να την ελέγξουν, οι χάκερ μπορούν να παρακολουθήσουν αλλά και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και χειρότερα», επισημαίνει ο Κόμεΐ.

Πλέον, πολλές είναι οι εταιρείες ασφαλείας που παράγουν και διαθέτουν στην αγορά ειδικά gadgets για την κάλυψη των καμερών σε φορητές και σταθερές συσκευές. Τους τελευταίους μήνες, αρκετές είναι οι εταιρείες ασφαλείας που έχουν ξεκινήσει την παραγωγή και πώληση ειδικών γκάτζετ για την κάλυψη των καμερών σε φορητές και σταθερές συσκευές.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.