«Ο Θεός και οι Άγιοι μας προστάτευσαν»: Γύρισαν πίσω ασφαλείς οι Έλληνες που πήγαν για προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα

October 9, 2023


Επέστρεψαν στην Κρήτη ασφαλείς οι 61 εκδρομείς οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσουν στους Αγίους Τόπους εν μέσω της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ.Οι προσκυνητές, οι οποίοι είχαν οργανώσει το ταξίδι τους μέσω της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε, κατάφεραν να επιστρέψουν ασφαλείς. Ο π. Παντελεήμων Μούγκουρος, εκπρόσωπος της μονής, δημοσίευσε μια …

...ανάρτηση δηλώνοντας ότι, όταν άρχισαν να ακούνται οι σειρήνες πολέμου, οι προσκυνητές ήταν ήδη καθοδόν προς το αεροδρόμιο. Η επιστροφή τους στην πατρίδα τους αποτέλεσε ανακούφιση, με την πίστη στο Θεό και τον Αγιούς τους να τους συνοδεύει σε αυτήν τη δύσκολη περιπέτεια.Αναλυτικά...

Επέστρεψαν στην Κρήτη ασφαλείς οι 61 εκδρομείς οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσουν στους Αγίους Τόπους εν μέσω της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ.

Οι προσκυνητές, οι οποίοι είχαν οργανώσει το ταξίδι τους μέσω της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε, κατάφεραν να επιστρέψουν ασφαλείς. Ο π. Παντελεήμων Μούγκουρος, εκπρόσωπος της μονής, δημοσίευσε μια ανάρτηση δηλώνοντας ότι, όταν άρχισαν να ακούνται οι σειρήνες πολέμου, οι προσκυνητές ήταν ήδη καθοδόν προς το αεροδρόμιο. Η επιστροφή τους στην πατρίδα τους αποτέλεσε ανακούφιση, με την πίστη στο Θεό και τον Αγιούς τους να τους συνοδεύει σε αυτήν τη δύσκολη περιπέτεια.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Επιστρέψαμε ασφαλείς !!!! Μια αόρατη δύναμη μας προστάτευε σε όλην την διάρκεια της εκδρομής μας καθώς 61 άτομα ακολούθησαν την Ιερά Μονή μας στους Αγίους Τόπους αλλά κάθε φορά μετρούσαμε 62 άτομα !

Για άλλους σύμπτωση για εμάς όχι ! όταν ξεκίνησαν οι σειρήνες , τα αντιαεροπορικά και ο πόλεμος ήμασταν στον δρόμο για το αεροδρόμιο ! Δύσκολη η κατάσταση αλλά με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου μας ζήσαμε το θαύμα μας επέτρεψαν να πετάξουμε βλέποντας από το αεροπλάνο τους καπνούς και τους βομβαρδισμούς και καταφέραμε να επιστρέψουμε. Δυστυχώς άλλα γκρουπ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια εγκλωβίστηκαν εκεί και προσευχόμαστε για αυτούς αφού είμαστε σε επικοινωνία !

Ένα ταξίδι συναισθημάτων που ζήσαμε εκεί σε όλο το μεγαλείο του ! Δόξα το Θεό πάντων ένεκεν να ξαναζήσουμε αυτό το ταξίδι στην Αγία Γη σύντομα !

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.