Θα μας τρελάνετε τελείως: Ιδού γιατί σε χαιρετούν οι αεροσυνοδοί πάντα όταν μπαίνεις στο αεροπλάνο

October 6, 2023


Χαιρετισμός αεροσυνοδών μέσα στο αεροπλάνο: Σίγουρα το έχεις παρατηρήσει. Αν είσαι από τους λάτρεις των πτήσεων σαν εμάς, θα έχεις δει πολλές φορές αυτό το περιστατικό. Με την ευκαιρία, διαβάστε την ιστορία του σμηναγού Κώστα Ηλιάδη.Όταν ταξιδεύεις στο αεροπλάνο, ανεβαίνεις τις σκάλες για να μπεις, στην πόρτα σε περιμένουν αεροσυνοδοί που σου χαμογελούν και σε καλωσορίζουν. Ναι φαινομενικά το κάνο…

...υν. Ναι φαινομενικά το κάνουν για λόγους ευγένειας και είναι πολιτική κάθε εταιρείας αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο λόγος είναι πιο σημαντικός.Το κάνουν για να σε τσεκάρουν. Ένα άτυπο face control ώστε να καταλάβουμε τι καπνό φουμάρεις. Αν είσαι επικίνδυνος ή απλώς χρειάζεσαι βοήθεια....

Χαιρετισμός αεροσυνοδών μέσα στο αεροπλάνο: Σίγουρα το έχεις παρατηρήσει. Αν είσαι από τους λάτρεις των πτήσεων σαν εμάς, θα έχεις δει πολλές φορές αυτό το περιστατικό. Με την ευκαιρία, διαβάστε την ιστορία του σμηναγού Κώστα Ηλιάδη.

Αεροσυνοδός πριν την πτήση
Αεροσυνοδός πριν την πτήση

Όταν ταξιδεύεις στο αεροπλάνο, ανεβαίνεις τις σκάλες για να μπεις, στην πόρτα σε περιμένουν αεροσυνοδοί που σου χαμογελούν και σε καλωσορίζουν. Ναι φαινομενικά το κάνουν για λόγους ευγένειας και είναι πολιτική κάθε εταιρείας αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο λόγος είναι πιο σημαντικός.

Το κάνουν για να σε τσεκάρουν. Ένα άτυπο face control ώστε να καταλάβουμε τι καπνό φουμάρεις. Αν είσαι επικίνδυνος ή απλώς χρειάζεσαι βοήθεια. Σε περίπτωση που είσαι μεθυσμένος σε βάζουν σε λίστα με τους πιο «επικίνδυνους», ενώ αν δείχνεις ότι φοβάσαι τότε κοιτάζουν να σε προσeξουν.

Προσέχουν τι αντικείμενα κουβαλάς στα χέρια σου, αν φοβάσαι πολύ, αν έχεις κάποιο βιβλίο, κάποιο φυλαχτό και γενικότερα την παρουσία σου. Πλέον γνωρίζεις ότι δεν είναι εκεί μόνο για να σε καλωσορίσουν αλλά πίσω από το χαμόγελό τους κρύβεται και κάτι άλλο, πιο σημαντικό.

Αιμιλία Καραγιάννη: Η 17χρονη μαθήτρια από τη Ρόδο που πιλοτάρει αεροπλάνο ολομόναχη

Η 17χρονη μαθήτρια Αιμιλία Καραγιάννη από τη Ρόδο, έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της από τη σχολή FAS Pilot Academy πέταξε πριν λίγες μέρες μόνη της ένα αεροπλάνο και έχει ως σκοπό να αποκτήσει το πτυχίο του επαγγελματία πιλότου. Η ίδια το πιλοτάρει ολομόναχη και προκαλεί αίσθηση παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Ειδικότερα, πρόκειται ίσως για τη μοναδική περίπτωση μαθητή που λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση των 17 ετών έφερε σε πέρας αυτή την προσπάθεια με επιτυχία, αφού γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 2006.

«Έχει τελειώσει τη Δευτέρα Λυκείου, και μαζί με τον πατέρα της – την υποστήριξη του οποίου και έχει – ήρθαν και μας βρήκαν στη σχολή. Έκανε μαθήματα διαδικτυακά με εξειδικευμένους επαγγελματίες εκπαιδευτές κι όταν ολοκληρώθηκαν ανέβηκε στην Αθήνα, ήρθε στα Μέγαρα, έδωσε τις εξετάσεις της και πέρασε τη θεωρία.

Στη συνέχεια ξεκίνησε να πετά από εκεί μαζί με τον εκπαιδευτή της Δημήτρη Κουτσουράκη, που διετέλεσε διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου, μέχρι και προχτές που πέταξε μόνη της. Δεν ξέρει μόνο να χειρίζεται καλά το αεροπλάνο αλλά έχει δώσει και πολύ καλά αποτελέσματα και στην τεχνική εκπαίδευση καθώς και στις γραπτές εξετάσεις» δηλώνει στη «Ροδιακή» ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της σχολής Στυλιανός Φανουράκης.

Μάλιστα όπως λέει ο ίδιος, η νεαρή Αιμιλία έχει το χάρισμα. Άλλωστε πήγε στη σχολή αποφασισμένη, κατασταλαγμένη και συνειδητοποιημένη, έχοντας τη στήριξη του πατέρα της Δημήτρη, και δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Όταν ήρθαν να μας βρούνε ήταν σαν να το συζητούσαν χρόνια. Εγώ πιστεύω ότι στα 19 της θα μπει σε αεροπορική εταιρεία».

Τώρα συνεχίζει την εκπαίδευσή της καθώς χρειάζονται άλλες 25 ώρες πτήσεων για ολοκληρώσει και τυπικά τον κύκλο των μαθημάτων της και πρέπει να τελειώσει και το λύκειο ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να πάρει πια το πτυχίο του επαγγελματία πιλότου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.