Ανατροπή της τελευταίας στιγμής: Παραμένουν υποχρεωτικά τα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

September 24, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μπορεί να έχουν αρθεί τα υγειονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ωστόσο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να κάνουν rapid test.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα συνεχίζουν μέχρι και το τέλος του έτους …

... του έτους να επιδεικνύουν υποχρεωτικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Από την άλλη πλευρά οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test, σε εβδομαδιαία βάση, το οποίο και πληρώνουν.Μέχρι πότε θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε rapid testΑυτό ορίζεται στο σχέδιο...


Μπορεί να έχουν αρθεί τα υγειονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ωστόσο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να κάνουν rapid test.


Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα συνεχίζουν μέχρι και το τέλος του έτους να επιδεικνύουν υποχρεωτικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Από την άλλη πλευρά οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test, σε εβδομαδιαία βάση, το οποίο και πληρώνουν.

Μέχρι πότε θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε rapid test

Αυτό ορίζεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».


Συγκεκριμένα στο άρθρο 43 διευκρινίζεται ότι δίνεται παράταση ισχύος των όρων χρήσης δοκιμασιών ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) και της υποχρέωσης ηλεκτρονικής καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19. Η ισχύς του άρθρου 31 του ν. 4737/2020 (Α’ 204), περί των όρων χρήσης δοκιμασιών ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) και της υποχρέωσης ηλεκτρονικής καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.12.2022.


Υπενθυμίζουμε πως από 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν ένα rapid test σε εβδομαδιαία βάση και ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.