Του έβαλε φωτιά γιατί πέταξε στα σκουπίδια τα… μακαρόνια με κιμά!

September 12, 2020


Στον σοβαρό τραυματισμό ενός 42χρονου άνδρα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα στο πρόσωπο και το στήθος κατέληξε ο καυγάς με την σύντροφό του για ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά. Ωστόσο, α…



Στον σοβαρό τραυματισμό ενός 42χρονου άνδρα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα στο πρόσωπο και το στήθος κατέληξε ο καυγάς με την σύντροφό του για ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα πιάτο μακαρόνια να ευθύνεται για μια.. τραγωδία, δείτε εδώ την τραγική ιστορία μιας γυναίκας που άντρας της της έσπασε τα πόδια γιατί δεν πέτυχε τα μακαρόνια.

Ο Κάρλος Ορτίθ φέρεται να πέταξε στα σκουπίδια το φαγητό που του σέρβιρε η Μελίσα Ντον Σέλερς με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καυγάς.

Αστυνομικοί πιστεύουν ότι και οι δύο είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ.

Μακαρόνια

Την συνέχεια περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας: “Άρχισε να βάζει φωτιά σε μικρά πράγματα και ξαφνικά άδειασε πάνω του ένα μπουκάλι ασετόν και του έβαλε φωτιά“.

Ο μάρτυρας του περιστατικού που είναι και γείτονας του ζευγαριού έριξε νερό πάνω στον Ορτίθ μέχρι να έρθουν οι τραυματιοφορείς προκειμένου να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Φάτε τα μακαρόνια σας απευθείας από το ψυγείο – Λίγο μετά θα δείτε πως…

Την επόμενη φορά που θα βρείτε στο ψυγείο σας μακαρόνια της προηγούμενης ημέρας, μην κάνετε το λάθος να τα πετάξετε, καθώς όπως αποδείχτηκε, τα κρύα ζυμαρικά όχι μόνο δεν επιβαρύνουν την υγεία σας, αλλά την ωφελούν κιόλας! Αυτό όμως δεν είναι το μόνο που δεν γνωρίζαμε γύρω από το αγαπημένο μας φαγητό, δείτε εδώ το τραγικό λάθος που κάνουμε όλοι μας.

Το παραπάνω συμπέρασμα προέκυψε μέσα από μια σχετική μελέτη που έγινε από μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Surrey, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ντενίζ Ρόμπερτσον, και η οποία είχε ως θέμα της τους άπεπτους υδατάνθρακες.

Στα πλαίσια της μελέτης, οι εθελοντές κατανάλωσαν ζυμαρικά που είχαν προμαγειρευτεί, με τους μισούς να τα τρώνε κρύα και τους άλλους μισούς ξαναζεσταμένα. Έπειτα, όλοι τους υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ενώ τους μέτρησαν και τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Την επόμενη ημέρα, το πείραμα πραγματοποιήθηκε ξανά, με το μενού όμως να αντιστρέφεται.

Όπως διαπιστώθηκε, τα κρύα ζυμαρικά ανέβασαν λιγότερο το επίπεδο του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα, σε σχέση με τα πρόσφατα βρασμένα. Επιπλέον, φαίνεται πως τα ζυμαρικά που είχαν μαγειρευτεί, είχαν κρυώσει και είχαν ξαναζεσταθεί, επηρέασαν σε ακόμα μικρότερο ποσοστό τις τιμές των παραπάνω ουσιών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι απλοί υδατάνθρακες μετατρέπονται σχεδόν αμέσως σε σάκχαρα και απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό, κάτι που προκαλεί την αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην απότομη πτώση της, με αποτέλεσμα το αίσθημα της πείνας να αυξάνεται περισσότερο και πιο σύντομα.

μακαρόνια

Αντίθετα, οι άπεπτοι υδατάνθρακες διασπώνται και απορροφώνται πιο αργά, με συνέπεια τα επίπεδα ινσουλίνης να μην αυξάνονται, αλλά και να μην πέφτουν απότομα, κάτι που κάνει τον οργανισμό να νιώθει κορεσμό για περισσότερο διάστημα.

Επιπροσθέτως, οι άπεπτοι υδατάνθρακες περνούν στο παχύ έντερο, όπου και ζυμώνονται στην εντερική μικροχλωρίδα και μετατρέπονται σε πολύ χρήσιμες ουσίες για τον οργανισμό, ενώ παράλληλα βελτιώνουν και τη λειτουργία του εντέρου.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.