Ιωάννα Παλιοσπύρου – Η ζωή μετά την επίθεση: «Τις πρώτες μέρες σκεφτόμουν να μην σταματήσω να αναπνέω για να νιώθω ζωντανή»

May 2, 2024


Καλεσμένη στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ ήταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η γυναίκα που έγινε σύμβολο δύναμης για χιλιάδες άλλες, μετά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, περιέγραψε τις μέρες εκείνες, καθώς και την καθημερινότητά της μέχρι σήμερα. Όπως τόνισε, ακόμα χρειάζεται να κάνει θεραπείες, για να διατηρεί την ελαστικότητα στο πρόσωπό της, ενώ οι ουλές της χρειάζονται καθημερινά αντηλιακή προστασία …

...και ενυδάτωση.«Δεν είναι σταθερό το πρόγραμμά μου, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Η σταθερότητα που έχω είναι γύρω από την περιποίηση των ουλών και των μοσχευμάτων μου γιατί θέλουν μία συγκεκριμένη προσοχή. Πρέπει να ενυδατώνω τα σημεία αυτά πρωί και βράδυ, να βάζω αντηλιακό,...

Καλεσμένη στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ ήταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η γυναίκα που έγινε σύμβολο δύναμης για χιλιάδες άλλες, μετά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, περιέγραψε τις μέρες εκείνες, καθώς και την καθημερινότητά της μέχρι σήμερα. Όπως τόνισε, ακόμα χρειάζεται να κάνει θεραπείες, για να διατηρεί την ελαστικότητα στο πρόσωπό της, ενώ οι ουλές της χρειάζονται καθημερινά αντηλιακή προστασία και ενυδάτωση.

«Δεν είναι σταθερό το πρόγραμμά μου, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Η σταθερότητα που έχω είναι γύρω από την περιποίηση των ουλών και των μοσχευμάτων μου γιατί θέλουν μία συγκεκριμένη προσοχή. Πρέπει να ενυδατώνω τα σημεία αυτά πρωί και βράδυ, να βάζω αντηλιακό, και εβδομαδιαία κάνω κάποιες θεραπείες με ειδικό ιατρικό μασάζ για να έχουν ελαστικότητα. Είναι μέσα στη ζωή μου πολύ έντονα και δεν μπορώ να το αποφύγω, γιατί αν το παραμελήσω, σίγουρα θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα», είπε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Δείτε επίσης: Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έγινα για δεύτερη φορά μωράκι στα χέρια της μητέρας μου»

Ενώ συμπλήρωσε σχετικά με το πολυάσχολο πρόγραμμά της: «Όλα χωράνε στο 24ωρο μου πολύ εύκολα, μου αρέσει να συναναστρέφομαι με ανθρώπους, να είμαι έξω, να γελάω και να διασκεδάζω, θέλω να ζω τη ζωή μου. Με συγκινεί πολύ όταν με πλησιάζουν και μου λένε ότι έχουν κλάψει μαζί μου ή ότι προσεύχονται για εμένα. Πρόσφατα μία κοπέλα μου είπε ότι ο μπαμπάς της είναι ιερέας και με έχει στις προσευχές του “Περί υγείας”. Απλά πράγματα, που δείχνουν αυτή την αγκαλιά και την οικογένεια με την ευρύτερη έννοια».

Οι πρώτες αντιδράσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την επίθεση

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στη συνέχεια για τις αντιδράσεις που συνάντησε: «Όταν συνέβη η επίθεση, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ένας άνθρωπος θα σπαταλήσει έστω και 5 δευτερόλεπτα για να μου στείλει ένα γραπτό μήνυμα, ενώ τώρα αυτό συμβαίνει επί 100. Και κάθε φορά που μου το λένε, το εκτιμώ το ίδιο, σαν να το ακούω πρώτη φορά. Ακόμα δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό μου».

Όσον αφορά τη δημοσιότητα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου τόνισε: «Κατ’ αρχάς δεν τη διεκδίκησα, ούτε την προκάλεσα, ούτε την ήθελα στη ζωή μου γενικά. Γι’ αυτό δεν τη φοβήθηκα κιόλας. Βέβαια δεν έχω καταλάβει αν θεωρούμαι celebrity, γιατί εγώ προφανώς και δεν το νιώθω».

Αμέσως μετά αποκάλυψε ότι πέρασε καιρός μέχρι να την πιστέψουν: «Τα media δεν ήταν πάντα καλά μαζί μου, στην αρχή ήταν πολύ σκληρά, τις πρώτες 20 μέρες αφότου είχε γίνει η επίθεση. Υπήρχε πολύς κιτρινισμός και απίστευτη παραπληροφόρηση, ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε. Αλλά και πάλι δεν με ενόχλησε αυτό τόσο, όσο το γεγονός ότι συνέβη σε μία περίοδο που ήμουν στο νοσοκομείο, πάλευα για τη ζωή μου και δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Πέρα από διαδικασία ανάκρισης και αμφισβήτησης»

Και συμπλήρωσε: «Αυτό δεν το σεβάστηκε κανένας τότε. Έχω δει ανθρώπους σε πάνελ να ορκίζονται ότι γνωρίζω τι έχω κάνει και το κρύβω ή ότι φταίω γιατί μπήκα ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι. Όλο αυτό καταλάγιασε όταν έγινε η σύλληψη και δεν υπήρχε αντίλογος από τη θύτη. Ευθέως δεν μου είπαν συγγνώμη, αλλά με τη στάση τους νομίζω ότι κάποιοι έτσι την εννοούσαν, με τον τρόπο τους. Μετά βέβαια γύρισε όλο το κλίμα. Αλλά φανταστείτε να μην γινόταν ποτέ η σύλληψη… Θα προσπαθούσα ακόμα και σήμερα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατέληξε την τοποθέτησή, αποκαλύπτοντας πως στην αρχή ούτε οι αστυνομικοί την πίστεψαν πλήρως. «Έκανα focus για να αντέξω, τις πρώτες δύσκολες μέρες σκεφτόμουν να μην σταματήσω να αναπνέω για να νιώθω ζωντανή. Το άλλο που μου έλεγαν συνέχεια οι αστυνομικοί ήταν να θυμηθώ πληροφορίες, να τους δώσω λεπτομέρειες και όλα θα ξεκαθαρίσουν. Με τους αστυνομικούς συνεργάστηκα πολύ, μετά τις πρώτες μέρες αφού τους έπεισα ότι δεν γνωρίζω κάτι. Πέρασα από διαδικασία ανάκρισης και αμφισβήτησης. Μετά συνεργαστήκαμε. Όταν σε ανακρίνουν δύο ώρες και βλέπουν ότι δεν βγάζεις κάτι, και μάλιστα είσαι σε μία πολύ ευάλωτη στιγμή που αν γνώριζες κάτι θα το έλεγες, μετά το αντιλήφθηκαν και οι ίδιοι».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.