Ελπίδα: «Ο “Σωκράτης” ήταν φαβορί, η ΕΡΤ δεν βοήθησε στη Eurovision, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο»

April 25, 2024


Συνέντευξη για την στήλη «Secret Stories» της εκπομπής Πάμε Δανάη παραχώρησε η Ελπίδα. Η μεγάλη τραγουδίστρια μίλησε στον Αλέξη Μίχα για άγνωστες ιστορίες από την συμμετοχή της στη Eurovision με τον «Σωκράτη», αλλά και για την εποχή που εκπροσώπησε την Κύπρο, απ’ όπου δεν κρατάει τις καλύτερες αναμνήσεις.«Είχα στείλει τέσσερα τραγούδια στην ΕΡΤ και δεν πέρναγαν ποτέ. Κάποια στιγμή έγινε εθνικός δι…

...αγωνισμός με έξι τραγούδια και ο “Σωκράτης” έφτασε στον τελικό, τον ψήφισε ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Έπρεπε να παιδευτώ, έστελνα σπουδαία τραγούδια και δεν περνούσαν ποτέ», είπε αρχικά η Ελπίδα.Δείτε επίσης: Η Ελπίδα για την αποστολή της Eurovision: «Τα πλήρωνα όλα εγώ, η ΕΡΤ...

Συνέντευξη για την στήλη «Secret Stories» της εκπομπής Πάμε Δανάη παραχώρησε η Ελπίδα. Η μεγάλη τραγουδίστρια μίλησε στον Αλέξη Μίχα για άγνωστες ιστορίες από την συμμετοχή της στη Eurovision με τον «Σωκράτη», αλλά και για την εποχή που εκπροσώπησε την Κύπρο, απ’ όπου δεν κρατάει τις καλύτερες αναμνήσεις.

«Είχα στείλει τέσσερα τραγούδια στην ΕΡΤ και δεν πέρναγαν ποτέ. Κάποια στιγμή έγινε εθνικός διαγωνισμός με έξι τραγούδια και ο “Σωκράτης” έφτασε στον τελικό, τον ψήφισε ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Έπρεπε να παιδευτώ, έστελνα σπουδαία τραγούδια και δεν περνούσαν ποτέ», είπε αρχικά η Ελπίδα.

Δείτε επίσης: Η Ελπίδα για την αποστολή της Eurovision: «Τα πλήρωνα όλα εγώ, η ΕΡΤ τίποτα!»

Η Ελπίδα για τις δύο συμμετοχές της στη Eurovision

Αμέσως μετά η Ελπίδα έδωσε λεπτομέρειες για τη συμμετοχή της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού το 1979: «Είχε έρθει μαζί μου η Πωλίνα, η Λία Βίσση, ο Γιάννης Σαμσιάρης και ο Στέλιος Γουλιέλμος, νομίζω κάναμε πολύ καλή δουλειά. Το τραγούδι το θυμούνται όλοι οι Έλληνες κι όπου υπάρχουν Έλληνες το τραγουδάνε ακόμη, το ξέρουν, χαίρομαι πολύ γι’ αυτό και το καμαρώνω, δεν το κρύβω. Στο Ισραήλ (σ.σ. όπου έγινε εκείνη τη χρονιά ο διαγωνισμός), μας είχαν για φαβορί, μέσα στα πρώτα τρία τραγούδια».

Κλείνοντας, η Ελπίδα δήλωσε: «Μόνο η εταιρία μάς βοήθησε, η ΕΡΤ δεν βοηθούσε τότε, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο. Δεύτερη φορά που πήγα στη Eurovision εκπροσώπησα την Κύπρο. Το ΡΙΚ με παρακάλεσε να πω το τραγούδι “Τώρα ζω”, δεν είχα προγραμματίσει να πάω ξανά στην Eurovision. Κάναμε ένα τραγούδι που δεν ήθελα ποτέ να πω, αλλά με το ΡΙΚ είχαμε άψογη σχέση και γι’ αυτό δέχτηκα να πάω. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, σε κάποιους αρέσει το τραγούδι, σε εμένα καθόλου».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.