Κερασία Σαμαρά: Πώς είναι σήμερα η Πενέλοπε Μαρκάτος από το Καφέ της Χαράς – Η κακοποίηση και η προσωπική της ζωή

April 25, 2024


Η Κερασία Σαμαρά υποδύθηκε την Πενέλοπε Μαρκάτος στη σειρά του ΑΝΤ1, Το Καφέ της Χαράς, και έγραψε ιστορία με τον ρόλο της ως η πρώην σύζυγος του Περίανδρου, που επέστρεψε μετά από χρόνια για να τον διεκδικήσει και να πάρει πίσω το παιδί τους, αφού είχε φύγει για να κυνηγήσει την καριέρα της στην όπερα.Δεν έχουν αλλάξει πολλά πάνω της από τότε. Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο Mega Καλημέρα, τ…

...ην Πέμπτη 25 Απριλίου, και μίλησε για το σίριαλ, την αναγνωρισιμότητα που προέκυψε από αυτό, την κακοποίησή της, αλλά και την προσωπική της ζωή.Η Πενέλοπε Μαρκάτος από το Καφέ της Χαράς σήμερα«Ήμουν εντελώς άσχετη με τον χώρο. Είχα σπουδάσει βιολογία και για να γίνω ηθοποιός...

Η Κερασία Σαμαρά υποδύθηκε την Πενέλοπε Μαρκάτος στη σειρά του ΑΝΤ1, Το Καφέ της Χαράς, και έγραψε ιστορία με τον ρόλο της ως η πρώην σύζυγος του Περίανδρου, που επέστρεψε μετά από χρόνια για να τον διεκδικήσει και να πάρει πίσω το παιδί τους, αφού είχε φύγει για να κυνηγήσει την καριέρα της στην όπερα.

Δεν έχουν αλλάξει πολλά πάνω της από τότε. Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο Mega Καλημέρα, την Πέμπτη 25 Απριλίου, και μίλησε για το σίριαλ, την αναγνωρισιμότητα που προέκυψε από αυτό, την κακοποίησή της, αλλά και την προσωπική της ζωή.

Η Πενέλοπε Μαρκάτος από το Καφέ της Χαράς σήμερα

«Ήμουν εντελώς άσχετη με τον χώρο. Είχα σπουδάσει βιολογία και για να γίνω ηθοποιός είχα πάρει τότε το 141 τηλέφωνο και είπα “θέλω να γίνω ηθοποιός, έχετε το τηλέφωνο κάποιας δραματικής σχολής να μου δώσετε;”. Είχα κάνει κι άλλο ένα σίριαλ πριν, βέβαια η αναγνωρισιμότητα ήρθε αμιγώς από το Καφέ της Χαράς, γιατί είχαν περάσει και 7 χρόνια από το προηγούμενο.

Δεν μπορώ να σας πω ότι χάρηκα. Και ακόμα δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει πάρα πολύ όταν κάποιος λέει “α, παίζατε στο Καφέ της Χαράς” ή οπουδήποτε αλλού. Μου αρέσει πιο πολύ να με αναγνωρίζουν από το θέατρο, αλλά αυτό είναι κάτι σπάνιο», είπε αρχικά για το χαρακτήρα που υποδύθηκε.

Δείτε επίσης: Με τι ασχολείται σήμερα η Μπουλίτσα της σειράς Καφέ της Χαράς – Πόσο έχει αλλάξει 19 χρόνια μετά το τέλος της σειράς

Έπειτα, δήλωσε για τους ηθοποιούς γενικότερα: «Δεν υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που να είναι περιφραγμένο. Ομολογώ ότι για το δικό μου επάγγελμα θα είχα μία επιθυμία όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το θέατρο να είχαν κάνει πρώτα κάποιες σπουδές. Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτσι τα πράγματα, οπότε δεν έχω κανένα λόγο να περιορίσω κάποιον από το να δοκιμάσει ό,τι θέλει».

Όσον αφορά στο metoo και τη δική της εμπειρία κακοποίησης, εξομολογήθηκε: «Είδατε που το θέατρο είναι το μόνο που έβγαλε τα άπλυτά του στη φόρα; Δεν είναι υπέροχο αυτό; Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να κακοποιήσεις κάποιον, υπάρχουν οι μαύρες λίστες, οι μεγάλες παρέες, υπάρχουν άνθρωποι που ορίζουν ποιος θα δουλέψει και ποιος όχι. Έχω βιώσει κάτι τέτοιο και σώπασα. Τώρα το μετανιώνω, δεν έπρεπε να σωπάσω, αλλά τότε ήμουν μικρή, ζούσαν οι γονείς μου, δεν ήθελα να γίνεται λόγος για μένα πέρα από τη δουλειά μου. Αυτό με φρέναρε πολύ».

Για τον έρωτα και την συντροφικότητα, ανέφερε: «Με πονάει πολύ αυτός ο τομέας και γι’ αυτό δεν μου είναι πολύ εύκολο να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, μπαίνω πολύ σπάνια. Όταν είμαι ερωτευμένη δεν είμαι πολύ καλά, είμαι πολύ ευάλωτη».

Δείτε επίσης: Με γκρίζα μαλλιά και γένια – Αγνώριστος ο Αστέρης από το Καφέ της Χαράς 17 χρόνια μετά

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.