Ελβετός καθηγητής έπεσε σε κώμα το 1921 και ξύπνησε το έτος 3906: Έδωσε το ημερολόγιο του με όλα τα ανεξήγητα σε Έλληνα μαθητή του

April 23, 2024


Το βιβλίο «Χρονικά από το Μέλλον» αναπτύσσει μια εκπληκτική περιπέτεια για ένα ασυνήθιστο και εντυπωσιακό γεγονός που βίωσε ο Paul Amadeus Dienach, ο οποίος έζησε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στην κεντρική Ευρώπη.Ο ελβετικής καταγωγής καθηγητής Paul Amadeus Dienach αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και το 1921 έπεσε σε κώμα για έναν χρόνο. Όταν ο Dienach ανάκτησε τις αισθήσεις του, αντιλή…

...ν κεντρική Ευρώπη.Ο ελβετικής καταγωγής καθηγητής Paul Amadeus Dienach αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και το 1921 έπεσε σε κώμα για έναν χρόνο. Όταν ο Dienach ανάκτησε τις αισθήσεις του, αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο του συνέβη καθώς ένιωθε ότι έζησε τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου κατά...

Το βιβλίο που βασίζεται στο αληθινό ημερολόγιο του Paul Amadeus Dienach αποτελεί μια μοναδική ιστορία μετενσάρκωσης και ένα απίστευτο ταξίδι στον χρόνο που ξεπερνά κάθε επιστημονική φαντασία.

Το βιβλίο «Χρονικά από το Μέλλον» αναπτύσσει μια εκπληκτική περιπέτεια για ένα ασυνήθιστο και εντυπωσιακό γεγονός που βίωσε ο Paul Amadeus Dienach, ο οποίος έζησε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στην κεντρική Ευρώπη.

Ο ελβετικής καταγωγής καθηγητής Paul Amadeus Dienach αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και το 1921 έπεσε σε κώμα για έναν χρόνο. Όταν ο Dienach ανάκτησε τις αισθήσεις του, αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο του συνέβη καθώς ένιωθε ότι έζησε τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου κατά τη διάρκεια των 12 μηνών που ήταν σε κωματώδη κατάσταση. Πίστευε, όπως δήλωσε, ότι κατά κάποιο τρόπο βρέθηκε στο σώμα ενός ανθρώπου που ζούσε το έτος 3906.

Σε ένα ημερολόγιο, το οποίο δεν είχε προβλεφθεί για δημοσίευση, κατέγραψε για τον αποικισμό του Άρη, έναν καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο και τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα εισήγαγε μια νέα χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα.

Το podcast του Cosmos Lab αναλύει πώς, καθώς ο Dienach ήταν κοντά στο τέλος του, εμπιστεύτηκε τις χειρόγραφες σημειώσεις του σε έναν από τους μαθητές του, τον Έλληνα Γεώργιο Παπαχατζή: «Καθώς ο Παπαχατζής άρχισε να μεταφράζει τις σημειώσεις, ανακάλυψε απίστευτα πράγματα».

Ο Dienach υποστήριξε πως, αφού έπεσε σε κώμα, ξύπνησε σε ένα άγνωστο νοσοκομείο. Συγχυσμένος, προσπάθησε να ρωτήσει τους γιατρούς τι συμβαίνει αλλά δεν καταλάβαινε τις απαντήσεις τους. Τελικά, κάποιος συνειδητοποίησε ότι μιλούσε γερμανικά και με τη βοήθεια ενός μεταφραστή του εξήγησαν ότι στην πραγματικότητα ήταν ένας διάσημος καθηγητής φυσικής με το όνομα Andreas Noram, ο οποίος πρόσφατα είχε υποστεί σοβαρό ατύχημα.

Ο Dienach κοίταξε σε έναν καθρέφτη και είδε ένα άγνωστο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ο φοβισμένος καθηγητής κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε ένα «σουρεαλιστικό τοπίο με ουρανοξύστες που αποκτούσαν ύψος μέχρι τα σύννεφα και φουτουριστικά οχήματα να περνούν ζουμ και να αψηφούν τη βαρύτητα», όπως ανέφερε το podcast.

Άρχισε να αναρωτιέται αν είχε πεθάνει και αυτό ήταν ο παράδεισος. Παράλληλα, οι γιατροί τον αντιμετώπισαν ως τον τραυματισμένο φυσικό και δέχτηκαν τους ισχυρισμούς του ότι είχε λιποθυμήσει το 1921 ως συμπτώματα του τραυματισμού του στο κεφάλι.

Όταν τελικά ξύπνησε ξανά από το παράδοξο όνειρό του για το μέλλον, ο Dienach κατέγραψε όσα μπορούσε να θυμηθεί. Ο καθηγητής ποτέ δεν μοιράστηκε με κανέναν τι του είχε συμβεί από φόβο κοινωνικής απομόνωσης σε μια εποχή που τέτοια θέματα δεν συζητούνταν καν.

Γιώργος Παπαχατζής: Ο μετέπειτα πρύτανης της Παντείου

Όταν επανήλθε στο σώμα του, σε ηλικία 36 ετών πλέον και με εύθραυστη υγεία, ο Dienach αποφάσισε να πάει στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 1922 για να βελτιώσει την υγεία του λόγω του ήπιου κλίματος, διδάσκοντας ταυτόχρονα Γερμανικά σε Έλληνες φοιτητές για βιοπορισμό. Ένας από τους μαθητές του ήταν ο Γιώργος Παπαχατζής, ο μετέπειτα πρύτανης της Παντείου, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και ένας από τους μεταρρυθμιστές του Διοικητικού Δικαίου στην Ελλάδα.

Δύο χρόνια αργότερα, βλέποντας την υγεία του να χειροτερεύει γρήγορα και γνωρίζοντας ότι δεν του μένουν πολλοί μήνες ζωής, αποφάσισε να πάει στην Ιταλία. Πριν αναχωρήσει, παρέδωσε το ημερολόγιο του στον αγαπημένο του μαθητή Γ. Παπαχατζή, λέγοντάς του ότι αν ήθελε να βελτιώσει τα γερμανικά του θα μπορούσε να τα μεταφράζει ως άσκηση.

Ο Γιώργος Παπαχατζής μετέφρασε τις σημειώσεις του Dienach σταδιακά μέσα σε μια περίοδο 14 ετών – από το 1926 έως το 1940. Αρχικά νόμιζε ότι ο δάσκαλός του είχε γράψει ένα μυθιστόρημα με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Αλλά προοδευτικά κατάλαβε ότι αυτό που μετάφραζε ήταν ένα αληθινό ημερολόγιο από το μέλλον!


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.