Μιχάλης Ρακιντζής για S.A.G.A.P.O.: «Το τρίλεπτο στη σκηνή της Eurovision ήταν μαρτύριο»

April 19, 2024


Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε ο Μιχάλης Ρακιντζής. Μεταξύ άλλων ο καλλιτέχνης μίλησε για την πολυσυζητημένη συμμετοχή του στη Eurovision του 2002 με το S.A.G.A.P.O. 22 χρόνια μετά έχει αποκτήσει το δικό της κοινό, με τον ίδιο να περιγράφει όσα πήγαν στραβά από την πρώτη στιγμή.«Ήθελα να πάω στη Eurovision, ήταν κάτι που δεν είχα κάνει. Πήγα να κάνω αίτηση συμμετοχής, το ίδιο βράδυ έγρ…

...αψα το κομμάτι, το μίξαρα, το πρωί τελείωσε. Σε ένα βράδυ έγιναν όλα. Ήταν μία γρήγορη σκέψη, δεν ήταν βαθιά κουλτούρα», είπε αρχικά ο Μιχάλης ΡακιντζήςΤότε μάλιστα η επιλογή του τραγουδιού της Eurovision γινόταν με ψηφοφορία του κοινού, και το κομμάτι του Μιχάλη Ρακιντζή είχε επιλεγεί...

Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε ο Μιχάλης Ρακιντζής. Μεταξύ άλλων ο καλλιτέχνης μίλησε για την πολυσυζητημένη συμμετοχή του στη Eurovision του 2002 με το S.A.G.A.P.O. 22 χρόνια μετά έχει αποκτήσει το δικό της κοινό, με τον ίδιο να περιγράφει όσα πήγαν στραβά από την πρώτη στιγμή.

«Ήθελα να πάω στη Eurovision, ήταν κάτι που δεν είχα κάνει. Πήγα να κάνω αίτηση συμμετοχής, το ίδιο βράδυ έγραψα το κομμάτι, το μίξαρα, το πρωί τελείωσε. Σε ένα βράδυ έγιναν όλα. Ήταν μία γρήγορη σκέψη, δεν ήταν βαθιά κουλτούρα», είπε αρχικά ο Μιχάλης Ρακιντζής

Τότε μάλιστα η επιλογή του τραγουδιού της Eurovision γινόταν με ψηφοφορία του κοινού, και το κομμάτι του Μιχάλη Ρακιντζή είχε επιλεγεί με μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε 8 τραγούδια. Ωστόσο αμέσως μεταξύ ξεκίνησαν οι αντιδράσεις: «Όποιος και να ‘βγαινε, οι υπόλοιποι θα φωνάζανε, θα θεωρούσαν πως θα έπρεπε να είναι αυτοί. Φεύγοντας από το Rex, οι υπόλοιποι υποψήφιοι ξεκίνησαν να δίνουν συνεντεύξεις. Σκέφτηκα να αποχωρήσω, για να πάει κάποιο από τα υπόλοιπα παιδιά, αφού το ήθελαν τόσο πολύ, να τελειώνουμε. Το είπα στην ΕΡΤ, αλλά δεν έγινε δεκτό».

Το σχόλιο του Μιχάλη Ρακιντζή για το playback στον ελληνικό τελικό

«Τραγούδησα κανονικά, αλλά φανταζόμουν ότι είναι playback, γιατί ήταν οι τίτλοι του τέλους και έτσι γίνεται σε κάθε εκπομπή. Όταν έχεις κάνει από χίλιες εμφανίσεις, γιατί να τραγουδήσεις playback; Όλοι άλλοι πάνε και τραγουδάνε, εγώ δεν το έχω κάνει αυτό στη ζωή μου. Δεν μπορείς να φανταστείς τι λεγόταν, γίνονταν τραγελαφικά πράγματα. Αλλά πούλαγε αυτό», συνέχισε ο Μιχάλης Ρακιντζής.

Και ανέφερε για τον «πόλεμο» που του έγινε τότε: «Γνωρίζω το παιχνίδι, και ότι οι εκπομπές είχαν φοβερή τηλεθέαση. Με πήρε διευθυντής ειδήσεων και μου είπε ότι αυτό δεν είχε ξαναγίνει ούτε με σεισμό. Χαμός στα τηλέφωνα, κράτησε μήνες. Δεν με πίκρανε κάτι, γιατί ήξερα τι έγινε. Ο πόλεμος υπήρχε από πριν. Έκαναν γκάλοπ και με έβαζαν χαμηλά, και ψηλά έβαζαν κάποια πρωτοεμφανιζόμενη. Όλο αυτό είχε στηθεί από παρα-εταιρείες που ο καθένας προσπαθούσε να υποστηρίξει τον δικό του. Όποτε παίζουμε το S.A.G.A.P.O., τώρα 20 χρόνια μετά, γίνεται χαμός. Τελικά η αλήθεια επικρατεί, δεν ήταν φτιαχτό».

Πήγαν όλα λάθος στη Eurovision

Ο Μιχάλης Ρακιντζής αναφέρθηκε και στην εφιαλτική βραδιά του τελικού και τους λόγους που επικράτησαν τελικά προβλήματα: «Όλος αυτός ο χαμός που γίνεται εδώ επί μήνες, εννοείται ότι φτάνει κι έξω. Πήγα σαν καμένο χαρτί. Τα fan clubs επικοινωνούν μεταξύ τους και είχαν ξεκινήσει από συγκεκριμένη εκπομπή στην Ελλάδα να κατηγορούν τους Σουηδούς ότι έχουν κλέψει το κομμάτι από τον Χατζηδάκι. Καμία σχέση. Το χρεώθηκα εγώ».

«Κόντεψαν να γίνουν επεισόδια σε πλατεία όταν έδινα συνέντευξη σε μία πλατεία. Τον ήχο τον είχαν οι Σουηδοί, την εικόνα επίσης. Όταν ανεβήκαμε, φορούσαμε ακουστικά και άκουγε ο ένας τον άλλον, γινόταν ο ένας τον άλλον. Πέταξα το ακουστικό, μπας και ακούσω από το βάθος της αίθουσας πλέον, να κάνω ό,τι καλύτερο για να τελειώσει η βραδιά. Εκ των υστέρων δεν είπα τίποτα, γιατί οτιδήποτε θα φαινόταν σαν δικαιολογία. Ό,τι έγινε, έγινε. Το τρίλεπτο στη σκηνή ήταν μαρτύριο», κατέληξε ο Μιχάλης Ρακιντζής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.