Κώστας Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού – Στα δικαστήρια Μαρία Τζομπανάκη και Μαρκέλλα Γιαννάτου

March 28, 2024


Σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τον πρώην σκηνοθέτη του Σασμού Κώστα Κωστόπουλο, που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά την καταγγελία για βιασμό από την ηθοποιό, Έλενα Αθανασοπούλου.Έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν επίσης, για να καταθέσουν στην υπόθεση, η Μαρία Τζομπανάκη, η Μαρκέλλα Γιαννάτου, ο Δημήτρης Τσίκλης, καθώς και η Κατερίνα Διδασκάλου…

... που αποχώρησε από άλλη έξοδο για να μην γίνει αντιληπτή από τις κάμερες.Μαρία ΤζομπανάκηΤι δήλωσε ο Κώστας Κωστόπουλος για τις κατηγορίες«Αρνούμαι παντελώς όλη την κατηγορία», ανέφερε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ισχυριζόμενος...

Σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τον πρώην σκηνοθέτη του Σασμού Κώστα Κωστόπουλο, που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά την καταγγελία για βιασμό από την ηθοποιό, Έλενα Αθανασοπούλου.

Έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν επίσης, για να καταθέσουν στην υπόθεση, η Μαρία Τζομπανάκη, η Μαρκέλλα Γιαννάτου, ο Δημήτρης Τσίκλης, καθώς και η Κατερίνα Διδασκάλου που αποχώρησε από άλλη έξοδο για να μην γίνει αντιληπτή από τις κάμερες.

Μαρία Τζομπανάκη
Μαρία Τζομπανάκη

Τι δήλωσε ο Κώστας Κωστόπουλος για τις κατηγορίες

«Αρνούμαι παντελώς όλη την κατηγορία», ανέφερε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ισχυριζόμενος πως υπήρχε συναίνεση για τη σeξουαλική επαφή με την καταγγέλλουσα. Η δίκη συνεχίζεται στις 5 Απριλίου ενώ το δικαστήριο διέταξε και τη βίαιη προσαγωγή μάρτυρα, φίλης της καταγγέλλουσας.

Δημήτρης Τσίκλης, Μαρκέλλα Γιαννάτου
Δημήτρης Τσίκλης, Μαρκέλλα Γιαννάτου

Τι κατέθεσε η ηθοποιός στο δικαστήριο

Η ηθοποιός περιέγραψε πως είχαν βγει για φαγητό με τον Κώστα Κωστόπουλο, καθώς και ότι ήπιαν σε εκείνη τη συνάντηση. Όπως είπε στη συνέχεια άρχισε να νιώθει ζαλάδα, και ισχυρίστηκε πως η πρώτη εικόνα που θυμάται η Έλενα Αθανασοπούλου ήταν στο αμάξι του κατηγορούμενου, με αυτόν να βρίσκεται από πάνω της και να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Δείτε επίσης: Η πρώτη εμφάνιση του Κωστόπουλου μετά τις καταγγελίες – Σε παράσταση συναδέλφων του από το Σασμό

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε πως εκείνη τη στιγμή άρχισε να ουρλιάζει και να κλωτσάει. «Ήμουν έντρομη, ούρλιαζα. Δεν ξέρω που ήταν αυτό το μέρος. Ήταν ένα απόμερο σκοτεινό μέρος, ένα πάρκινγκ. Σκέφτηκα να βγω από το αμάξι, αλλά φοβήθηκα ότι αυτό θα ήταν χειρότερο. Στην κατάσταση που βρισκόμουν δεν μπορούσα να φύγω. Έκλαιγα, του φώναζα “γιατί μου το ‘κανες αυτό;”, “γιατί σε εμένα;”, αυτός δεν γύρισε να με κοιτάξει», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της, σύμφωνα με το newsit.gr.

Ποιοι στηρίζουν την εκδοχή της καταγγέλλουσας

Η Έλενα Αθανασοπούλου υποστήριξε επίσης ότι δεν τον κατήγγειλε καθώς ένιωθε μόνη, αλλά πήρε θάρρος από το κίνημα metoo και τις δεκάδες γυναίκες που μίλησαν. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, την εκδοχή της στηρίζει η Κατερίνα Διδασκάλου, για την οποία επίσης ισχυρίστηκε ότι είχε μία δυσάρεστη εμπειρία με τον Κώστα Κωστόπουλο, χωρίς να διευκρινίζει τι εννοούσε ακριβώς. Επιπλέον ο Κώστας Βαζάκας, σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών, κατέθεσε υπέρ της ηθοποιού.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.