Η Κρίστη Καθαργιά στο YOU – Τα δάκρυα στο Survivor, η σχέση με τον μονάκριβο γιο της και η απόφαση που πήρε

March 28, 2024


Μπήκε με την ατάκα «Μία Θεσσαλονικιά στο Survivor», και δεν ήταν τίποτα λιγότερο. Η Κρίστη Καθαργιά απαρνήθηκε για λίγο την προσωπική της περιποίηση, και κυρίως τον μονάκριβο γιο της, Άκη, για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον και για τους δύο με την παραμονή της στη άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μπορεί να κράτησε λίγο αυτή η περιπέτεια, αλλά η γοητευτική ψυχολόγος δηλώνει πως μόνο κερδισμένη βγήκε κ…

...αι κρατάει στην καρδιά της όσα έζησε εκεί.Λίγες μέρες μετά την επιστροφή της από το Survivor, η Κρίστη Καθαργιά κάθεται στον δικό μας καναπέ του ψυχαναλυτή και μιλάει στο YOU για τις δύσκολες νύχτες που πέρασε στην παραλία της La Romana, για την προσωπική δουλειά που έκανε, καθώς και...

Μπήκε με την ατάκα «Μία Θεσσαλονικιά στο Survivor», και δεν ήταν τίποτα λιγότερο. Η Κρίστη Καθαργιά απαρνήθηκε για λίγο την προσωπική της περιποίηση, και κυρίως τον μονάκριβο γιο της, Άκη, για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον και για τους δύο με την παραμονή της στη άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μπορεί να κράτησε λίγο αυτή η περιπέτεια, αλλά η γοητευτική ψυχολόγος δηλώνει πως μόνο κερδισμένη βγήκε και κρατάει στην καρδιά της όσα έζησε εκεί.

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή της από το Survivor, η Κρίστη Καθαργιά κάθεται στον δικό μας καναπέ του ψυχαναλυτή και μιλάει στο YOU για τις δύσκολες νύχτες που πέρασε στην παραλία της La Romana, για την προσωπική δουλειά που έκανε, καθώς και για την απόφαση που πήρε να μεγαλώσει ένα παιδί ως single μητέρα, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια ό,τι είχε να πει η κοινωνία για εκείνη.

Κρίστη, κατ’ αρχάς πως σου έγινε η πρόταση για το Survivor;

Με κάλεσαν από την Acun Medya, μου έκαναν την πρόταση, τη σκέφτηκα, το συζητήσαμε από κοντά, κι έτσι αποφάσισα να δοκιμαστώ και σε αυτό. Δεν μου είπαν κάτι συγκεκριμένο που με κέρδισε, μου αρέσει πολύ να γνωρίζω καινούργιους τόπους, και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι λόγω του βαθμού δυσκολίας.

Κρίστη Καθαργιά
Ολόσωμη φόρμα, Tassos Mitropoulos
Κοσμήματα, Kanakis

Αλήθεια, ποιες δυσκολίες ξεχώρισες από την παραμονή σου εκεί;

Περισσότερο απ’ όλα με δυσκόλεψε η έλλειψη επικοινωνίας με το παιδί. Αμέσως μετά ήταν η έλλειψη καθαριότητας. Είχαμε μόνο τη θάλασσα και το ποτάμι, καταλαβαίνεις τι γινόταν…

Όταν πήγες στην καλύβα και άρχισες να παρατηρείς συμπεριφορές, υπήρχε κάποιος που σας τα έλεγε αλλιώς πριν φύγετε για το Survivor;

Πολλές συμπεριφορές ήταν διαφορετικές on και off camera, χωρίς να θέλω να ονοματίσω κάποιον, γιατί νομίζω ότι οι συμπάθειές μου έχουν φανεί. Αν ήθελα να «παίζω» πιο πολύ σαν προσωπικότητα στα ΜΜΕ, θα μπορούσα κι εγώ να εμπλακώ σε φασαρίες ή να είμαι άλλη μπροστά και πίσω από τις κάμερες, κάτι που δεν επέλεξα γιατί δεν με ενδιαφέρει να δείξω κάτι άλλο εκτός από την αλήθεια μου, ούτε θα υποκρινόμουν.

Σε προσέγγισαν συμπαίκτες σου, να σου προτείνουν να κάνετε κάποια ίντριγκα για να «παίξετε» λίγο παραπάνω;

Μέχρι το σημείο που έφτασα εγώ στο παιχνίδι δεν είχαν ξεκινήσει τέτοιες συζητήσεις, ούτε το Survivor ήταν τόσο σκληρό από άποψη στρατηγικής.

Ο Αλέξης Παππάς είναι ένας άνθρωπος, που κινεί τα νήματα και «βάζει φιτιλιές»;

Θα μπορούσε. Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να φέρει την κουβέντα εκεί που θέλει και να επηρεάσει έναν συμπαίκτη ή έναν αντίπαλο, να αλλάξει τις ισορροπίες.

Για νικητή ποιον ξεχωρίζεις;

Στα μάτια μου είναι πολύ δυνατοί ο Σάββας και ο Φάνης από τους άνδρες, δεν ξέρω όμως ποιοι θα μπουν ακόμη, και μπορεί να αλλάξουν την κατάταξη. Από γυναίκες, η Ασημίνα, η Δώρα και η Σταυρούλα έχουν πιθανότητες, ειδικά η τελευταία έχει πάρει στις πλάτες της την Μπλε ομάδα από τότε που μπήκε.

Κρίστη Καθαργιά

Ολόσωμη φόρμα: Regalinas
Γόβες: Wall Street, Sandy.s
Κοσμήματα: Panidis, panidis.gr

Ήταν σύντομη η παρουσία σου εκεί. Παρόλα αυτά έμεινες ικανοποιημένη;

Είμαι πολύ χαρούμενη από την εμπειρία που μου έδωσε το παιχνίδι. Είχα αποφασίσει να το ζήσω για όσο κρατήσει, η αλήθεια μου είναι ότι θα ήθελα να μείνω λίγο ακόμη, αλλά με ανακουφίζει πολύ το γεγονός ότι αρκετοί έξω από το παιχνίδι, θεώρησαν ότι ήταν άδικη η αποχώρησή μου τόσο νωρίς. Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε μία ευκαιρία ζωής, την οποία εκτιμώ και κρατάω στην καρδιά μου, μαζί με το Asia Express στο οποίο έλαβα μέρος.

Τι κρατάς από το Survivor;

Τους διαφορετικούς τόπους και ανθρώπους που γνώρισα, με άλλους έγινα φίλη και με άλλους όχι -εκτιμητέα είναι και τα δύο. Κρατάω τους υπέροχους στίβους μάχης που είναι τελείως διαφορετικό να τους βλέπεις στην τηλεόραση, και να είσαι εκεί. Ειδικά τις πρώτες μέρες που έχεις άγχος, σου σηκώνεται η τρίχα όταν λέει «Πάμε» ο Γιώργος Λιανός.

Έκλαψες για τον γιο σου, όταν δεν σε έβλεπαν οι κάμερες;

Τόσο που έχω κλάψει στον Άγιο Δομίνικο, δεν νομίζω ότι έχω κλάψει στη ζωή μου! (γελάει) Έκλαψα πολύ για το παιδί μου, αλλά και για πολλά άλλα πράγματα, γιατί είναι πολλές οι ώρες που κάθεσαι μόνος σου στην παραλία με τις σκέψεις σου. Έρχονται όλα στο φως, κάποια σε στεναχωρούν, κάποια σε χαροποιούν, και για κάποια πράγματα καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν τόση αξία. Ίσως λόγω της ιδιότητάς μου να αντιλήφθηκα πολλά πράγματα διαφορετικά.

Δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια αποχωρίστηκες στο παιδί σου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένιωσες ενοχές γι’ αυτό το λόγο;

Πάντοτε η μητέρα ή ο πατέρας, νιώθουν ενοχές όταν αφήνουν πίσω ένα παιδί, ακόμη και αν πηγαίνουν για φαγητό. Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να συμβαίνει. Εκτός από γονείς μπορούν να είναι σύντροφοι, εργαζόμενοι και οτιδήποτε άλλο, και είναι καλό για το παιδί να βλέπει έναν δραστήριο γονιό. Ένιωσα τύψεις, όπως νιώθω κάθε φορά, όμως είμαι ειλικρινής με τον γιο μου και του λέω την αλήθεια. Μάλιστα, το δέχτηκε πολύ ψύχραιμα, γιατί με έβλεπε καθημερινά στην τηλεόραση. Νομίζω ότι για μένα ήταν πιο δύσκολο παρά για τον Άκη!

Κρίστη Καθαργιά

Φόρεμα: Jagged & Beau

Κοσμήματα: Kanakis jewels, kanakis-jewels.gr

Γόβες: Carrano, Kalogirou

Όταν κάνατε αυτό τον διάλογο, πώς αντέδρασε;

Βασικά όταν με πήραν τηλέφωνο από το Survivor για να μου κάνουν την πρόταση, τους είπα ότι θέλω λίγο χρόνο για να τους απαντήσω και κατευθείαν το συζήτησα με τον γιο μου. Αν ένιωθε ανασφάλεια ή δεν ήθελε να φύγω, δεν θα το έκανα. Πάντοτε παίρνω την άδειά του και τη γνώμη του σε τέτοια θέματα. Ξαφνιάστηκε κιόλας, μου λέει «Μόνο αυτό δεν περίμενα να μου πεις» (γέλια). Το σκέφτηκε μία-δύο μέρες και το δέχτηκε.

Με τον γιο σου μεγαλώνετε μαζί;

Από την κοιλιά ουσιαστικά. Τον γέννησα στα 24, και με τον πατέρα του δεν έτυχε να παντρευτούμε, χωρίσαμε όσο ακόμα ήμουν έγκυος.

Υπάρχουν στιγμές που σε έχει συγκινήσει και σε έχει διδάξει πράγματα;

Με έχει συγκινήσει πολλές φορές, θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν πήγαινε ακόμα νηπιαγωγείο, κι εγώ ετοιμαζόμουν για δουλειά, που μου λέει: «Μαμά, ξέρεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου ήρωας;». Φανταζόμουν ότι θα έλεγε κάποιον σούπερ ήρωα που γνωρίζουμε όλοι, αλλά δεν απάντησε, μου ζήτησε να γυρίσω και να τον κοιτάξω, που με έδειχνε με το δάχτυλό του… Άρχισα να κλαίω ασταμάτητα για ακόμα μία φορά, έπεσα πάνω του, τον αγκάλιαζα και τον φιλούσα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να την ξεχάσω.

Το γεγονός ότι δεν έμεινες με τον πατέρα του, ήταν ποτέ «βάρος» για σένα;

Ποτέ. Από τη στιγμή που ήξερα ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι γονείς έτσι, χίλιες φορές να είμαστε χώρια, παρά να είμαστε μαζί και το παιδί να βλέπει εντάσεις. Δεν θα επέλεγα ποτέ να βαρύνω την ψυχή του παιδιού μου, και τη δική μου κατά συνέπεια, κάνοντας μια επιλογή μόνο και μόνο επειδή είναι «κοινωνικά αποδεκτή».

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισες ως μια νέα single μητέρα;

Πρόκληση για μένα ήταν με το ένα χέρι να κοιμίζω το μωρό μου και με το άλλο να γράφω την πτυχιακή μου. Ποτέ δεν φοβήθηκα. Πολλοί μου έλεγαν «Άμα γίνεις μητέρα τόσο μικρή, μετά τελειώνει η ζωή σου, θα φοβούνται οι άντρες να σε πλησιάσουν». Δεν ένιωσα ποτέ άσχημα για την επιλογή που έκανα, ανέκαθεν ήμουν και είμαι πολύ περήφανη που κράτησα το παιδί μου. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη των άλλων, ούτε έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό μου και στον γιο μου.

Κρίστη Καθαργιά

Τοπ και παντελόνι: Ceee

Κοσμήματα: Al’oro jewellery, aloro.gr

Ο γιος σου σε ρώτησε ποτέ «γιατί δεν είμαστε μια οικογένεια που καθόμαστε μαζί τις Κυριακές στο τραπέζι»;

Όχι, του έχω εξηγήσει ότι αυτή είναι η κανονικότητα μας, και όποτε θέλει μπορεί άνετα να μου ζητήσει να βρεθεί σε ένα τραπέζι ή μια βόλτα μ’ εμένα και τον βιολογικό του πατέρα. Δεν του λείπει στο σπίτι, γιατί δεν μας έζησε ποτέ σαν σύνολο. Επίσης αυτό το αίσθημα της οικογένειας και της ενότητας το έζησε κάποια στιγμή για ένα μικρό διάστημα.

Ποια καλά αναγνωρίζεις στον εαυτό σου σαν μαμά και τι θα ήθελες να διορθώσεις;

Είμαι πολύ ανοιχτή στη συζήτηση και μπορώ πολλές φορές να έρθω στη θέση του παιδιού μου, να αντιληφθώ πόση χαρά μπορεί να του προσφέρει κάτι που θα μου ζητήσει, σε λογικά πλαίσια. Θυμάμαι τον εαυτό μου στην ίδια ηλικία πόσο χαρούμενη και ευτυχισμένη με έκανε όταν μου έλεγαν «ναι» οι γονείς μου. Δεν μου αρέσει να είμαι η αυστηρή μαμά του «όχι γιατί έτσι πρέπει». Όταν λέω «όχι» υπάρχει λόγος. Στα αρνητικά μου θα έλεγα ότι δεν τον αφήνω να κάνει πολλά διαλείμματα ανάμεσα στα διαβάσματα. Οι ανησυχίες μου είναι για μετά, μεγαλώνοντας δεν ξέρω αν θα γίνω καλή πεθερά.

Αν ο Άκης σού φέρει μια νύφη ίδια μ’ εσένα, πώς θα αντιδράσεις;

Εκεί ενδεχομένως να τα βρούμε πολύ καλά. Δεν θέλω να συμπεριφέρεται άσχημα στον γιο μου, να και να μην τον υπολογίζει. Αντίστοιχα θέλω να δείχνει κι εκείνος τον ίδιο σεβασμό στη γυναίκα του. Γι’ αυτό διατηρώ έναν χαρακτήρα, ο οποίος επιζητεί και δίνει σεβασμό, αγάπη και φροντίδα. Θέλω να δείξω και στον Άκη ότι δεν υπάρχει συνέχεια όπου δεν υπάρχει σεβασμός, είτε αυτή είναι φιλική σχέση, είτε ερωτiκή.

Όταν κάνεις τον απολογισμό σου, είσαι ευχαριστημένη από τη ζωή σου;

Επειδή έχω κάνει πολλή ψυχοθεραπεία, και προσωπική δουλειά, έχω μάθει ότι καλό θα είναι να προσπαθούμε να ευχαριστηθούμε την κάθε μέρα που διανύουμε, ακόμη και αν είναι δύσκολη. Και η δυσκολία έχει να μας δώσει κάποιο μάθημα. Δεν ξέρουμε πόσο είναι το γραφτό του καθενός, αν αύριο-μεθαύριο δεν υπάρχω, θέλω να έχω ζήσει μέχρι σήμερα λίγο όπως θα ‘θελα.

Επαγγελματικά ετοιμάζεις κάτι νέο;

Αγαπώ τη δουλειά μου, ανέκαθεν με φανταζόμουν ψυχολόγο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαι έτοιμη να δοκιμαστώ σε άλλα πράγματα. Δεν φοβάμαι τη δουλειά, ούτε τη δυσκολία.

  • Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling: Έλενα Οικονόμου
  • Makeup/Hair: Εύα Ζαχαριάδου

Special Thanks στο ξενοδοχείο Dave Red Athens (Βερανζέρου 25, Αθήνα)

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.