Ήρθε το νέο 4ο χρώμα στα φανάρια κυκλοφορίας: Αυτή είναι η λειτουργία του – Πώς θα κερδίζουμε χρήματα

March 6, 2024


Η τεχνητή νοημοσύνη εφαρμόζει την επιρροή της στο σύστημα των φωτεινών σημάτων στους δρόμους, με την πιθανή προσθήκη ενός επιπλέον χρώματος να εξετάζεται.Σύμφωνα με τη Sun, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας υποστηρίζουν ότι η ενσωμάτωση ενός νέου λευκού φωτός στα ήδη τρία χρώματα των σημάτων κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της κυκλοφοριακής συμφ…

...όρησης στις αστικές περιοχές.Η εν λόγω λειτουργία του νέου φωτεινού σήματος θα επιδιώκει να καθοδηγήσει τους οδηγούς να ακολουθούν τη ροή της κυκλοφορίας με απλό τρόπο, ακολουθώντας απλώς το προπορευόμενο όχημα.Το τέταρτο φως προορίζεται για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των...

Η τεχνητή νοημοσύνη εφαρμόζει την επιρροή της στο σύστημα των φωτεινών σημάτων στους δρόμους, με την πιθανή προσθήκη ενός επιπλέον χρώματος να εξετάζεται.

Σύμφωνα με τη Sun, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας υποστηρίζουν ότι η ενσωμάτωση ενός νέου λευκού φωτός στα ήδη τρία χρώματα των σημάτων κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις αστικές περιοχές.

Η εν λόγω λειτουργία του νέου φωτεινού σήματος θα επιδιώκει να καθοδηγήσει τους οδηγούς να ακολουθούν τη ροή της κυκλοφορίας με απλό τρόπο, ακολουθώντας απλώς το προπορευόμενο όχημα.

Το τέταρτο φως προορίζεται για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των αυτόνομων οχημάτων και θα συγχρονίζεται με τα υπολογιστικά τους συστήματα, όπως αναφέρει ο κύριος ερευνητής Ali Hajbabaie.

Ο κ. Hajbabaie και η ομάδα του δοκίμασαν την εν λόγω ιδέα σε πολύπλοκους προσομοιωτές μικρο-κυκλοφορίας, οι οποίοι είχαν προσαρμοστεί για να προβλέπουν τις διάφορες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουν στον δρόμο.

Το νέο σύστημα φωτισμού θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν υπάρχει αρκετή πυκνότητα οχημάτων που πλησιάζουν μια διασταύρωση, με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να δημιουργηθεί η βέλτιστη ροή κυκλοφορίας, αποφεύγοντας την συμφόρηση και τα ατυχήματα.

Οι επιστήμονες προτείνουν ότι αυτό θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη και θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου από τους οδηγούς, εξοικονομώντας ουσιαστικά πολλά χρήματα με την πάροδο του χρόνου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.