Viral μαθηματικό κουίζ: 81% των ανθρώπων αδυνατούν να δώσουν λύση σε αυτή την εξίσωση – Εσύ, το χεις;

February 10, 2024


Viral μαθηματικό κουίζ: Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε ξανά το μυαλό μας! Αυτό είναι ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα, αλλά έχει καταφέρει να μπερδέψει πολλούς χρήστες του διαδικτύου. Μπορείτε να το λύσετε;Ας του ρίξουμε μια ματιά! Είστε έτοιμοι;Φαίνεται αρκετά απλό, έτσι δεν είναι;Έχουμε μία αφαίρεση, μία πρόσθεση και έναν πολλαπλασιασμό.Δείτε επίσης: Αστυνομικό κουίζ για αληθινούς ντετέκτιβ: Το 99% όσων π…

...ροσπάθησαν δε βρήκαν τον πραγματικό δολοφόνο!Εάν κάνουμε όλες τις πράξεις με την σειρά, θα έχουμε: 3 – 3 = 0. Αν αυτό το πολλαπλασιάσουμε με το 6 παραμένει 0. Αν προσθέσουμε 2, το συνολικό αποτέλεσμα είναι 2. Σωστά;Όχι!Με βάση τους κανόνες της προτεραιότητας στις πράξεις, έχουμε κάνει...

Viral μαθηματικό κουίζ: Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε ξανά το μυαλό μας! Αυτό είναι ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα, αλλά έχει καταφέρει να μπερδέψει πολλούς χρήστες του διαδικτύου. Μπορείτε να το λύσετε;

Ας του ρίξουμε μια ματιά! Είστε έτοιμοι;

Φαίνεται αρκετά απλό, έτσι δεν είναι;

Έχουμε μία αφαίρεση, μία πρόσθεση και έναν πολλαπλασιασμό.

Δείτε επίσης: Αστυνομικό κουίζ για αληθινούς ντετέκτιβ: Το 99% όσων προσπάθησαν δε βρήκαν τον πραγματικό δολοφόνο!

Εάν κάνουμε όλες τις πράξεις με την σειρά, θα έχουμε: 3 – 3 = 0. Αν αυτό το πολλαπλασιάσουμε με το 6 παραμένει 0. Αν προσθέσουμε 2, το συνολικό αποτέλεσμα είναι 2. Σωστά;

 Viral μαθηματικό κουίζ

Όχι!

Με βάση τους κανόνες της προτεραιότητας στις πράξεις, έχουμε κάνει λάθος. Ο κανόνας λέει πως αρχικά κάνουμε τις πράξεις που είναι σε παρένθεση, μετά τους εκθέτες, μετά πολλαπλασιασμούς, διαιρέσεις, προσθέσεις και τέλος τις αφαιρέσεις.

Αυτό σημαίνει πως αρχικά πολλαπλασιάζουμε το 6 με το 3 και έχουμε 18.

Με αυτή την βοήθεια μπορείτε να το λύσετε;

Το μαθηματικό πρόβλημα που έχει διχάσει το διαδίκτυο

Η απάντηση βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να το λύσετε μόνοι σας.

Μετά τον πολλαπλασιασμό έχουμε: 3-18+2.

Αυτό γίνεται -15 + 2, που κάνει -13. Αυτό ήταν!

Εσείς βρήκατε την σωστή απάντηση;

Viral οππτική ψευδαίσθηση: Μόλις το 1%! Εσείς μπορείτε μέσα σε 21 δευτερόλεπτα να βρείτε το κρυμμένο πιάνο (photo)

Η οπτική ψευδαίσθηση της ημέρας έχει έμπνευση από την ζούγκλα και όπως μπορείτε να δείτε πρωταγωνιστούν οι ζέβρες. Στη φωτογραφία πρέπει να εντοπίσετε το κρυμμένο πιάνο. Η δυσκολία έγκειται στο ότι όλη η εικόνα είναι σε ασπρόμαυρους τόνους.

Λοιπόν, μπορείτε να βρείτε το κρυμμένο πιάνο μέσα σε 21 δευτερόλεπτα; Δείτε με προσοχή. Πραάλληλα, μία νέα οπτική ψευδαίσθηση τρελαίνει το διαδίκτυο. Αυτή τη φορά, οι λάτρεις των παζλ καλούνται να βρουν 10 ζώα σε αυτή την viral οφθαλμαπάτη!

Viral οππτική ψευδαίσθηση

Όσα πρέπει να ξέρετε για την οπτική ψευδαίσθηση

Υπάρχουν τρεις τύποι οπτικών ψευδαισθήσεων, οι κυριολεκτικές, οι φυσιολογικές και οι γνωστικές ψευδαισθήσεις. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι εξαιρετικές στο να ξεγελούν τον εγκέφαλό σας.

Εκτός από τον παράγοντα ψυχαγωγία, οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποτελούν σπουδαίους πόρους για επιστημονική έρευνα. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν οπτικές ψευδαισθήσεις για να κατανοήσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις έχουν γίνει δημοφιλείς την τελευταία δεκαετία περίπου, και λόγω της διείσδυσης του Διαδικτύου σε ευρύτερα κοινά, η δημοτικότητα των οπτικών ψευδαισθήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι επίσης εξαιρετικές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων παρατήρησής σας.

Η απάντηση για την οπτική ψευδαίσθηση

 Εσείς μπορείτε μέσα σε 21 δευτερόλεπτα να βρείτε το κρυμμένο πιάνο

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.