48χρονος ερωτεύτηκε τρελά 103χρονη και δηλώνει πιο ευτυχισμένος από ποτέ

February 5, 2024


Ένας 48χρονος δικηγόρος από την Εσθονία, ερωτεύτηκε τη χήρα του παππού του, η οποία είναι 103 ετών και δεν ενδιαφέρεται για τη διαφορά ηλικίας των 55 ετών. Με την ευκαιρία, δείτε τι ανακάλυψε ηλικιωμένος που έβαλε κρυφή κάμερα στο σπίτι.Ειδικότερα, ο Mart Soeson έχει σχέση με την Elfriede Riit από το 2013 και το ζευγάρι συζούσε, μέχρι που η υπερήλικη αναγκάστηκε να μετακομίσει σε οίκο ευγηρίας το …

...2022, με τον δικηγόρο να απευθύνει έκκληση για να μπορέσει να μείνει στην Αυστραλία στο πλευρό της συντρόφου του.Η Elfriede Riit, η οποία επίσης γεννήθηκε στην Εσθονία, ήταν η δεύτερη σύζυγός του παππού του 48χρονου και μέσα στον τρέχοντα μήνα θα γίνει 104 ετών.Το ζευγάρι επιμένει ότι...

Ένας 48χρονος δικηγόρος από την Εσθονία, ερωτεύτηκε τη χήρα του παππού του, η οποία είναι 103 ετών και δεν ενδιαφέρεται για τη διαφορά ηλικίας των 55 ετών.

Με την ευκαιρία, δείτε τι ανακάλυψε ηλικιωμένος που έβαλε κρυφή κάμερα στο σπίτι.

Ειδικότερα, ο Mart Soeson έχει σχέση με την Elfriede Riit από το 2013 και το ζευγάρι συζούσε, μέχρι που η υπερήλικη αναγκάστηκε να μετακομίσει σε οίκο ευγηρίας το 2022, με τον δικηγόρο να απευθύνει έκκληση για να μπορέσει να μείνει στην Αυστραλία στο πλευρό της συντρόφου του.

Η Elfriede Riit, η οποία επίσης γεννήθηκε στην Εσθονία, ήταν η δεύτερη σύζυγός του παππού του 48χρονου και μέσα στον τρέχοντα μήνα θα γίνει 104 ετών.

Το ζευγάρι επιμένει ότι η διαφορά ηλικίας των 55 ετών δεν έχει καμία σημασία και θεωρούν ότι θα πρέπει να τους επιτραπεί να συνεχίσουν την «αποκλειστική μακροπρόθεσμη δέσμευση» τους.

«Αυτό που ξεκίνησε ως ένας υγιής δεσμός, που είχα με τη χήρα του αείμνηστου παππού μου, μετατράπηκε αργά αλλά σταθερά σε μια πολύ ουσιαστική και στοργική σχέση», υπογράμμισε ο Mart Soeson.

Ο άνδρας προσπαθεί τώρα να αποκτήσει μόνιμη κατοικία στην Αυστραλία, επειδή εκεί μένει η υπερήλικη σύντροφος του, αλλά η αίτηση του για την χορήγηση βίζας έχει απορριφθεί.

Επισήμως δεν έχει λάβει απάντηση, γιατί απορρίφθηκε η αίτηση του, αλλά πιστεύει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστραλίας αμφισβητεί την σχέση του με την Elfriede Riit.

«Ναι, ξέρω ότι έχουμε το χάσμα ηλικίας. Και ξέρω ότι είναι ένα θέμα για μερικούς ανθρώπους. Αλλά γενικά, η διαφορά ηλικίας είναι ζήτημα στην περίπτωση της μεγαλύτερης γυναίκας και του νεότερου άνδρα. Ποτέ δεν γίνεται θέμα σε περίπτωση ηλικιωμένου άνδρα και νεαρής γυναίκας. Αλλά δεν είμαι σε θέση να αλλάξω αυτή την προσέγγιση», επεσήμανε ο ίδιος.

Τώρα ο 48χρονος δικηγόρος έχει απευθυνθεί στο Διοικητικό Εφετείο για την χορήγηση βίζας και η υπερήλικη έδωσε το “παρών” στην συνεδρίαση, μαζί με τρεις ακόμη μάρτυρες υπέρ του 48χρονου.

Έξω από το δικαστήριο, ο Mart Soeson περιέγραψε τη συνάντηση με την υπερήλικη στις αρχές του 1996, όταν ταξίδεψε στην Αυστραλία, προκειμένου να σπουδάσει αγγλικά. Η Elfriede Riit γνώριζε τον 48χρονο ως εγγονό του συζύγου της, Alfred και τον κάλεσε να μείνει στο σπίτι της, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ.

Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και «τίποτα δεν συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη», σύμφωνα με τον 48χρονο, καθώς το ζευγάρι ανέπτυξε μία δυνατή φιλία και η σύνδεση τους μεγάλωσε.

«Μου πρόσφερε καθοδήγηση, υποστήριξη και συντροφιά. Είχαμε πολλά κοινά και πολλούς λόγους να περνάμε χρόνο μαζί», σημείωσε ο 48χρονος δικηγόρος στην αίτηση για την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης για την μη χορήγηση της βίζας.

Ο Mart Soeson μετά τις σπουδές του επέστρεψε στην Εσθονία, αλλά αποφάσισε να γυρίσει στην Αυστραλία για διακοπές, το 2000 και το 2007, για να δει την υπερήλικη, για την οποία έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον και του έλειπε πολύ.

48χρονος ερωτεύτηκε τρελά 103χρονη και δηλώνει πιο ευτυχισμένος από ποτέ

«Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ταξιδιών, ο δεσμός μου με την Elfriede έγινε ισχυρότερος και όταν επέστρεψα στην Εσθονία, ένιωσα μια αίσθηση λαχτάρας για τη συντροφιά της Elfriede», ανέφερε στην αίτηση ο 48χρονος και συνέχισε «μου άρεσαν πάρα πολύ οι επισκέψεις μου και όταν την έβλεπα ένιωθα πιο ολοκληρωμένος και πιο χαρούμενος στη ζωή μου. Με την επιστροφή μου από το ταξίδι μου στην Αυστρία το 2007 δεν μπορούσα να διώξω την αίσθηση ότι κάτι έλειπε από τη ζωή μου και αυτό το κάτι ήταν η Elfriede».

Στη συνέχεια, ο 48χρονος έπαιρνε προσωρινές άδειες εισόδου, ώστε να βλέπει την χήρα του παππού του και το 2013, στην τελευταία επίσκεψή του στην Αυστραλία, αναγνώρισαν ότι έχουν ερωτiκά συναισθήματα ο ένας για τον άλλον.

«Έχοντας περάσει τις τελευταίες πέντε γιορτές μαζί, η σχέση μεταξύ της Elfriede και εμού είχε γίνει εξαιρετικά στενή. Η Elfriede ήταν εντελώς ερωτευμένη μαζί μου και ένιωθα το ίδιο για εκείνη», τόνισε ο 48χρονος.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η ηλικιωμένη του έδειχνε την αγάπη της και μαγείρευε για εκείνον,συμπληρώνοντας ότι «η Elfriede και εγώ ήρθαμε επίσης πιο κοντά σωματικά και με αγκάλιαζε συνεχώς και με πρόσεχε με τρόπους που δεν το είχε κάνει πριν».

Η σχέση τους ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013, όταν εκείνη ήταν 92 ετών και εκείνος 37 ετών, με τον δικηγόρο να προσθέτει «η Elfriede ένιωθε πολύ μόνη και αβοήθητη πριν συναντηθούμε. Έφερα την χαρά, την ευτυχία και την ασφάλεια στη ζωή της από τότε που αρχίσαμε να μοιραζόμαστε την ζωή μας μαζί».

Η υπερήλικη έφυγε από την Ευρώπη, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μείνει μόνη από τον θάνατο του συζύγου της το 1987 και ερωτηθείσα στην ακρόαση εάν θέλει να επιστρέψει στην Εσθονία, φώναξε «Όχι» και είπε στη δική της δήλωση προς το Εφετείο ότι «συνειδητοποίησα ότι τα συναισθήματά μου για τον Mart είχαν αναπτυχθεί πολύ πέρα από αυτά μιας φιλίας. Τον είχα ερωτευτεί και αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να εκφράσω. Ήμουν μόνη και ήθελα έναν σύντροφο στο πλευρό μου, κάποιον που να νοιάζεται για μένα και να είναι εκεί για να απολαμβάνει μαζί μου τις καλές στιγμές και να με υποστηρίζει στις δύσκολες στιγμές και ξέρω ότι το είχα βρει αυτό στον Mart».

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο 48χρονος δικηγόρος αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα του ως νομικός στην Εσθονία και να μετακομίσει στην Αυστραλία και όπως εξομολογήθηκε «άρχισα γρήγορα να σχεδιάζω, καθώς ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο να μεταφέρω όλες τις υποθέσεις, τα υπάρχοντά μου και τη ζωή μου στην Αυστραλία για να ζήσω μόνιμα με την σύντροφό μου» και αμέσως έμεινε μαζί με την σύντροφο του.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η υπερήλικη μεταφέρθηκε σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και όπως δήλωσε ο 48χρονος «αυτή ήταν μια διστακτική απόφαση και για τους δυο μας, αλλά απαραίτητη λόγω της υγείας της και των συστάσεων των επαγγελματιών υγείας. Οι αλλαγές στις συνθήκες ζωής της Elfriede δεν έχουν αλλάξει τη σχέση μας. Αγαπάμε ο ένας τον άλλον και είμαστε ακόμα πνευματικά και συναισθηματικά συνδεδεμένοι».

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018, η αίτηση του για μόνιμη διαμονή στην Αυστραλία απορρίφθηκε και όπως εξήγησε ο δικηγόρος «η αγάπη δεν ρωτάει την ηλικία. Έχουμε ακόμα μία δυνατή σχέση. Θέλουμε να μείνουμε μαζί καθώς δεν της έχουν μείνει δεκαετίες ζωής».

Το ζευγάρι δεν έχει παντρευτεί, καθώς η υπερήλικη φαίνεται ότι δεν ήθελε να κάνει έναν ακόμη γάμο. «Είναι πολύ μοντέρνα. Η Elfriede μου είπε ότι η σχέση είναι ίση με τον γάμο. Είπε ότι δεν λαχταρούσε τον γάμο», επεσήμανε ο 48χρονος.

Η υπερήλικη δεν έχει αποκτήσει παιδιά και το ζευγάρι ζει με τη σύνταξη της και κάποια χρήματα από την μερική απασχόληση του 48χρονου ως ζωγράφου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί στην Αυστραλία το πτυχίο του στην Νομική και δεν μπορεί να απασχοληθεί ως δικηγόρος.

«Δεν υπάρχουν μεγάλα σχέδια για το μέλλον, προχωράμε βήμα-βήμα και είμαστε ευγνώμονες για όσα μας φέρνει η ζωή», σημείωσε ο Mart Soeson, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά την αγαπημένη του στον οίκο ευγηρίας, για να δουν μαζί τηλεόραση, να πιούνε καφέ ή να πάνε σε κάποια εκκλησιαστική λειτουργία.

Της πηγαίνει τα αγαπημένα φαγητά της και φάρμακα. «Όσο περνάει ο καιρός εξαρτάται από εμένα όλο και περισσότερο. Ρωτάει συνεχώς πού βρίσκομαι και της φέρνει πολύ άγχος όταν ξέρει ότι δεν είμαι κοντά», τόνισε ο 48χρονος δικηγόρος και κατέληξε «στο μακροπρόθεσμο μέλλον ελπίζουμε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την σχέση μας και να δίνουμε αμέριστη αφοσίωση και αγάπη ο ένας στον άλλον. Είμαστε αφοσιωμένοι, ερωτευμένοι και πιστεύουμε ο ένας στον άλλον».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.