20 σοφά λόγια του Σωκράτη που πρέπει να θυμάσαι

January 20, 2024


«Προτιμήστε τις γνώσεις από τον πλούτο, γιατί ο πλούτος είναι παροδικός ενώ η γνώση παντοτινή» και άλλες 19 ατάκες.Θεωρείται ως ο σπουδαιότερος κλασσικός Έλληνας φιλόσοφος και ένας από τους ιδρυτές της δυτικής φιλοσοφίας. Ο Σωκράτης ήταν γιος του Αθηναίου, Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης. Μεγαλώνοντας ακολούθησε όπως οι περισσότεροι νέοι της εποχής, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν λιθοξόος.Δια…

�ος.Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.grΤο διαβάσαμε εδώ

«Προτιμήστε τις γνώσεις από τον πλούτο, γιατί ο πλούτος είναι παροδικός ενώ η γνώση παντοτινή» και άλλες 19 ατάκες.

Θεωρείται ως ο σπουδαιότερος κλασσικός Έλληνας φιλόσοφος και ένας από τους ιδρυτές της δυτικής φιλοσοφίας. Ο Σωκράτης ήταν γιος του Αθηναίου, Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης. Μεγαλώνοντας ακολούθησε όπως οι περισσότεροι νέοι της εποχής, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν λιθοξόος.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.