6 επεισόδια γεμάτα ένταση: Η νέα σειρά της ΕΡΤ με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη μας ρίχνει στα βαθιά
Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο, πολλά υποσχόμενο εγχείρημα της δημόσιας τηλεόρασης με τίτλο «Harmonia».
«Harmonia»: Η νέα φιλόδοξη σειρά της ΕΡΤ με διεθνές καστ, γυρίσματα στην Ελλάδα και φόντο την Τεχνητή Νοημοσύνη
Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο, πολλά υποσχόμενο εγχείρημα της δημόσιας τηλεόρασης με τίτλο «Harmonia».
Μια παραγωγή με έντονο διεθνές «άρωμα», ένα καστ που συνδυάζει σημαντικά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στον ψυχολογικό τρόμο, το μυστήριο και την Τεχνητή Νοημοσύνη ετοιμάζει η ΕΡΤ.
Η δημόσια τηλεόραση ανεβάζει τον πήχη και ενώνει τις δυνάμεις της με τα βρετανικά ITV Studios για τη δημιουργία της «Harmonia», μιας νέας μίνι σειράς ψυχολογικού τρόμου που φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον φιλόδοξα τηλεοπτικά εγχειρήματα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, με την Ελλάδα να μην αποτελεί απλώς το σκηνικό της ιστορίας, αλλά να βρίσκεται στο επίκεντρο ολόκληρης της παραγωγής.
Έξι επεισόδια με γυρίσματα στην Ελλάδα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», η «Harmonia» θα αποτελείται από έξι επεισόδια και η βασική γλώσσα της σειράς θα είναι τα αγγλικά, στοιχείο που καταδεικνύει εξαρχής τον διεθνή προσανατολισμό της παραγωγής.
Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, με την Αττική να φιλοξενεί μεγάλο μέρος τους. Το ελληνικό τοπίο αναμένεται, μάλιστα, να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της σειράς, καθώς η ειδυλλιακή εικόνα ενός πολυτελούς θερέτρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα σκοτεινά πρόκειται να συμβούν στο εσωτερικό του.
Στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκεται ο Λευτέρης Χαρίτος, ενώ το σενάριο υπογράφει η συγγραφέας Χάνα Τζέιμσον.
Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, η σειρά αναμένεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της μέσα από την ΕΡΤ το 2027.
Από τη Φανί Αρντάν μέχρι τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη
Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη «Harmonia» είναι αναμφίβολα το καστ της. Η παραγωγή φέρνει στην ίδια σειρά ηθοποιούς από διαφορετικές χώρες, με τη Φανί Αρντάν να αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα που συμμετέχουν στο εγχείρημα.
Στους κεντρικούς ρόλους θα δούμε επίσης τους Νίαμ Αλγκαρ, Κλόι Λία, Όλιβερ Κρις, Τέο Αουτζίερ, Γκόραν Μπογκντάν και Αμπουμπακάρ Σαλίμ.
Ισχυρή θα είναι και η ελληνική παρουσία. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης συμμετέχει στη διεθνή παραγωγή, ενώ μαζί του θα εμφανιστούν ο Κώστας Κορωναίος, η Αντιγόνη Φρυδά, η Ζωή-Στέλλα Νικολάου, ο Γιώργος Ιωαννίδης και ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος. Σε ρόλο guest αναμένεται να εμφανιστεί και ο Akyla.
Η δυστοπική ιστορία πίσω από το «Costa Harmonia»
Στην καρδιά της ιστορίας βρίσκεται το «Costa Harmonia», ένα πολυτελές θέρετρο που υπόσχεται στους επισκέπτες του μια εμπειρία φιλοξενίας και ευεξίας διαφορετική από οτιδήποτε έχουν γνωρίσει μέχρι σήμερα.
Μόνο που στο συγκεκριμένο θέρετρο ο ανθρώπινος παράγοντας έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο. Τη διαχείριση της φιλοξενίας και της ευεξίας έχει αναλάβει ένα προηγμένο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που ονομάζεται NEIA και έχει σχεδιαστεί ώστε να φροντίζει τις ανάγκες όσων βρίσκονται στις εγκαταστάσεις.
Πριν, όμως, το «Costa Harmonia» ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στο κοινό, πραγματοποιείται μια δοκιμαστική περίοδος. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας καταφθάνουν στο θέρετρο μαζί με τις οικογένειές τους, προκειμένου να βιώσουν από πρώτο χέρι την εμπειρία που πρόκειται να προσφερθεί στους μελλοντικούς επισκέπτες.
Μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο και μέσα σε ένα περιβάλλον που φαινομενικά έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει απόλυτη ασφάλεια, άνεση και ηρεμία, όλα μοιάζουν ιδανικά.
Μέχρι που ένας θάνατος ανατρέπει τα πάντα.
Ένας μυστηριώδης θάνατος αλλάζει τα δεδομένα
Ένας εργαζόμενος που είχε εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται νεκρός και η φαινομενικά ονειρική παραμονή των πρωταγωνιστών μετατρέπεται σταδιακά σε έναν εφιάλτη.
Από εκείνο το σημείο και μετά, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο θέρετρο καλούνται να ανακαλύψουν τι πραγματικά έχει συμβεί, την ώρα που η εμπιστοσύνη μεταξύ τους αρχίζει να κλονίζεται.
Το βασικό ερώτημα γίνεται ολοένα και πιο απειλητικό: πίσω από όσα συμβαίνουν κρύβεται ανθρώπινο χέρι και ένα σχέδιο σαμποτάζ ή το NEIA έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τα όρια για τα οποία δημιουργήθηκε;
Η απάντηση φαίνεται πως θα ξεδιπλώνεται σταδιακά μέσα στα έξι επεισόδια, με τη σειρά να εξερευνά παράλληλα τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία, τα όρια του ελέγχου και τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν όταν οι άνθρωποι παραδίδουν κρίσιμες πτυχές της καθημερινότητάς τους σε ένα προηγμένο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ένα διαφορετικό τηλεοπτικό στοίχημα για την ΕΡΤ
Η «Harmonia» έρχεται να προσθέσει μια διαφορετική πρόταση στο πρόγραμμα μυθοπλασίας της δημόσιας τηλεόρασης. Η αγγλόφωνη παραγωγή, η συνεργασία με τα ITV Studios, το διεθνές καστ και η επιλογή ενός σύγχρονου θέματος, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, δίνουν στη σειρά χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από τις περισσότερες εγχώριες παραγωγές.
Με τον ψυχολογικό τρόμο να συναντά το μυστήριο και την τεχνολογία, όλα μέσα στο απομονωμένο περιβάλλον ενός φαινομενικά παραδεισένιου θερέτρου, η «Harmonia» φιλοδοξεί να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι την αποκάλυψη της αλήθειας.
«Μαθήματα δεοντολογίας δε δεχόμαστε!»: Νέο επεισόδιο στην κόντρα Κουσουλού
Νέα συνέχεια δόθηκε στη δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πέτρο Κουσουλό και τον Νίκο Ευαγγελάτο, με αφορμή τις εξελίξεις και τα νέα ρεπορτάζ στην υπόθεση του
Κατηγόρησαν καθαρίστρια ότι έκλεψε 50.000 ευρώ από σπίτι στο Πανόραμα, αλλά τα λεφτά τελικά ήταν μέσα στο σπίτι
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της 28χρονης καθαρίστριας που είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταγγελία 51χρονης για την εξαφάνιση μεγάλου χρηματικού
Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε έγκυο στο ύψος της πλατείας Κολιάτσου
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (29/9) στην οδό 28ης Οκτωβρίου, γνωστή και ως Πατησίων, στο ύψος της πλατείας Κολιάτσου. Σύμφωνα με τ
Σοβαρό ατύχημα στην Πατησίων – Δίκυκλο παρέσυρε έγκυο στο ύψος της πλατείας Κολιάτσου
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου στην οδό Πατησίων, στο ύψος της πλατείας Κολιάτσου, όταν δίκυκλο παρέσυρε γυναίκα που
Χαμός στο GNTM με την Σταυρούλα: Τρελάθηκαν οι κριτές, μάλλον βρήκαμε… τη νικήτρια – Πήρε «ναι» από όλους και αποθεώθηκε από Ηλιάνα και Μαγγίρα
Μια audition που ξεχώρισε από τα πρώτα κιόλας λεπτά είχε η Σταυρούλα στο GNTM, καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής και να
Ακολούθησε το Freddonews.eu στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις