9 άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να ήταν ζωντανοί και κορόιδεψαν το θάνατο

January 9, 2017

2

Έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από τότε που ο άνθρωπος έγινε για πρώτη φορά το κυρίαρχο είδος σε αυτόν τον πλανήτη και κατά τη διάρκεια αυτού του μεγάλου χρονικού διαστήματος, έχει κάνει πολλές προσωπικές κατακτήσεις. Και ενώ έχουμε πετύχει πολλά, αυτό δεν σημαίνει ότι το σώμα μας είναι άφθαρτο. Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις σκληρές δυνάμεις της φύσης, είναι συχνά δύσκολο, αν όχι αδύνατο να επιβιώσει.Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να εξαπατήσουν τον θάνατο κι έχουν πάει κόντρα σε όλες τις πιθανότητες που τους ήθελαν νικημένους. Εδώ είναι μερικοί άνθρωποι που αντιμετώπισαν μερικές από τις χειρότερες συνθήκες που έχουν ακουστεί ποτέ και επέζησαν.

Robert Evans

Ένα βράδυ του Σεπτεμβρίου του 2008, ο Evans χτυπήθηκε από έναν οδηγό, ο οποίος όχι μόνο τον χτύπησε, αλλά τον παράτησε κιόλας. Ο Robert μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα στις 3 το πρωί. Ενώ πήγαινε στο σπίτι του, αποφάσισε να πάρει μια πιο σύντομη διαδρομή, έτσι πέρασε μέσα από μια σιδηροδρομική διάβαση. Στη συνέχεια, η τραγωδία χτύπησε τον άτυχο αυτό άνθρωπο για άλλη μια φορά, όταν χτυπήθηκε από ένα επερχόμενο τρένο. Ως εκ θαύματος, ο Robert επέζησε δύο φορές με μικροτραυματισμούς.

Robert Evans

Roy Sullivan

Το όνομα του Roy Sullivan έχει καταγραφεί στο βιβλίο γκίνες, αφού είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που έχει χτυπηθεί από κεραυνό επτά φορές. Ενώ εργαζόταν ως δασοφύλακας στη Δυτική Βιρτζίνια, ο Roy χτυπήθηκε για πρώτη φορά το 1942 και το τελευταίο του χτύπημα έγινε το 1977. Το μόνο πράγμα που κατάφερε τελικά να τον σκοτώσει ήταν ένας πυροβολισμός.

Roy Sullivan

Aron Ralston

Το 2003, ο Ralston πήγε να κάνει αναρρίχηση στο φαράγγι Blue John στη Γιούτα, όταν ένας βράχος ξαφνικά γλίστρησε και παγίδευσε το δεξί του χέρι στον τοίχο του φαραγγιού. Ήταν κολλημένος εκεί για πέντε ημέρες, χωρίς πρόσβαση σε τροφή ή νερό, και η μόνη του ελπίδα να επιβιώσει ήταν με το να κόψει το χέρι του, κι έτσι να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο. Η ιστορία επιβίωσης του παρουσιάστηκε αργότερα σε μια ταινία με τίτλο “127 ώρες”.

Aron Ralston

Harrison Okene

Τον Μάιο του 2013, το πλοίο που μετέφεραν ο Harrison Okene και το πλήρωμά του έπλεε στα ανοικτά της Νιγηρίας, όταν χτύπησε η τραγωδία. Ο Harrison ήταν στο μπάνιο, όταν τα μεγάλα κύματα βύθισαν το πλοίο. Μπορεί να ήταν παγιδευμένος στο πλοίο, αλλά ο Okene κατάφερε να επιβιώσει παρά την ελάχιστη ποσότητα οξυγόνου που είχε απομείνει στο εσωτερικό του πλοίου. Όταν οι διασώστες έφθασαν τελικά τρεις ημέρες αργότερα, διαπίστωσαν με έκπληξη πως ο Okene ήταν ζωντανός.

Harrison Okene

Peter Skyllberg

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2011, ένας Σουηδός, ο Peter Skyllberg, έφυγε από το σπίτι του και παγιδεύτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από μια χιονοθύελλα. Καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -30 βαθμούς Κελσίου, ο Peter είχε παγιδευτεί μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς τροφή ή νερό. Τελικά, τρεφόταν με χιόνι και κοιμόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του για πάνω από δύο μήνες, μέχρι που διασώθηκε.

Peter Skyllberg

Matthew Allen

Ο Matthew Allen το είχε σκάσει από το σπίτι του το Δεκέμβριο του 2012. Ο 18χρονος βρέθηκε εννέα εβδομάδες αργότερα στην Αυστραλία. Ο Matthew ήταν αδύναμος, αποπροσανατολισμένος, και το σώμα του ήταν καλυμμένο με τσιμπήματα κουνουπιών. Τα πόδια του και τα κάτω άκρα του σχεδόν είχαν πάθει γάγγραινα. Ήταν πράγματι ένα θαύμα το πώς κατάφερε να επιβιώσει από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες χωρίς νερό, στέγη και φαγητό.

Matthew Allen

Ανώνυμος Βρετανός Ορειβάτης

Όταν ένας Βρετανός ορειβάτης, μαζί με το πλήρωμά του, κατέβηκαν το Άγιον Όρος, παρατήρησαν μια χιονοστιβάδα που ερχόταν στο δρόμο τους. Ενώ οι φίλοι του κατάφεραν να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους, αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν τόσο τυχερός. Αλλά χάρη στο ένστικτο επιβίωσης που είχε, άρχισε να ανεβαίνει στην κορυφή της χιονοστιβάδας. Όταν η χιονοστιβάδα κατέβηκε 700 μέτρα, είχε σχεδόν φτάσει στην επιφάνεια και γλίτωσε από το θάνατο, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Unnamed British climber

Ένα 4 μηνών βρέφος από την Ιαπωνία.

Ο σεισμός και το τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας το 2011 αποδείχθηκε ότι είναι η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας. Ενώ οι ομάδες διάσωσης έψαχναν για επιζώντες, μέσα στα μπάζα βρήκαν ένα υγιές και σώο βρέφος που είχε παγιδευτεί εκεί. Το μωρό σώθηκε και γρήγορα επέστρεψε στην οικογένειά του.

A 4-month-old Japanese infant

Reshma Begum

Στις 24 Απριλίου του 2013, χιλιάδες εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων έχασαν τη ζωή τους σε ένα σοβαρό βιομηχανικό ατύχημα. Ωστόσο, μια γυναίκα που ονομάζεται Reshma Begum επέζησε κάτω από τα ερείπια για 17 ημέρες μέχρι να τη βρουν οι διασώστες. Η 19χρονη μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο λίγες μέρες αργότερα.

Reshma Begum
διαφορετικό


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

To freddonews.eu δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος, καθώς και για τα σχόλια των επισκεπτών. Τα θέματα του freddonews.eu είναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία σας.